Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Nelogičností tam je božehnaně, ale svým způsobem to byla hodně solidní zábava. Jednak to mělo atmosféru, zejména díky perfektní hudbě, která mi v mnohem přípomínala herní sérii The Black Mirror. Stejně tak typické maloměsto v Maine (pokud to teda opravdu bylo v Maine), jako kdyby vypadlo z románu Stephena Kinga. Překvapili i herci, Na Maggie Grace se hezky kouká, Tom Welling rovněž nezklamal a "upíra Nikola Teslu" jsem ještě v pořádném filmu snad ani neviděl. Suma sumárum, nijak extra překvapivý, ale rozhodně zábavný horůrek s atmosérickou hudbou. ()

Raven0 odpad!

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady naprosto nesmyslných remaků. Děj je naprosto tupej... Děr ve scénáři je jak v cedníku. Nejvíc mě dostali scény typu, kára si to pěkně valí po ulici a ejhle, najednou vrazí do lodi, která si tak normálně stojí uprostřed cesty. Nebo naprosto dementní chování postav, kolem se děje pěknej bordel, mokré šlápoty na stropě, někdo buší do dveří jak o život... Ale co? Dyť je to normálka. Tak se mrknu koho to sem čerti nesou... A mlha? To asi někdo ukradl kouřostroj z vesnické diskotéky. Odpad sedí jak vyšitej... ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšila, ale cca. po dvaceti minutách jsem to vzdala a zbytek filmu sledovala nesledovala. Tohle že má být horor? Co se divím, nejlepší žánrovky jsou stejně ty z +/- osmdesátých let (existují ovšem i překvapivě zdařilé výjimky), což ostatně potvrzuje i Carpenterova "Mlha (1980)" (ta původní). P.S.: Pokud vám z nějakého důvodu vadí "staré" filmy, zkuste tuhle "Mlhu (2007)" - tam alespoň postavy, atmosféra a závěr (oh, God...) za něco stojí. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hodnotil bych to jako skvělý film, ale ten konec. No takle jsem si to zkrátka nepředstavoval. Ze začátku velmi slušné, ale závěřečných 20 minut mě opravdu neuspokojilo. Doba čekání na akci byla lepší než pozdější "akce" samotná. Ale jinak Tom Welling zahrál smallvillovským stylem a Selma Blair se také moc neukázala. Nicméně nebylo to špatné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pětadvacet let starou Carpenterovu Mlhu mnozí označují za kultovní záležitost, ale já jsem z ní zrovna dvakrát odvařený nebyl. Znal jsem několik lepších filmů, které tento režisér natočil a tak jsem jí dal jen lehce nadprůměrné hodnocení (70%). Tento remake je však mnohem horší a to asi úplně ve všem. Nejde sice o úplný propadák, ale dle mého názoru byl jeho vznik, naprosto zbytečný. Režisérovi se prostě nepodařilo vytěžit ze scénáře tolik, jako jeho předchůdci a hlavní příčinu vidím i v tom, že byl původní scénář lehce obměněn, což mu paradoxně dost ublížilo. Kostra příběhu zůstala sice stejná, ovšem nejvíce utrpěla újmu samotná atmosféra. To co zdobilo původní film, tady prostě nefungovalo. Celé mi to přišlo zbytečně zbrkle natočené, napětí se objevovalo jen místy a atmosféra díky tomu stagnovala. Našlo by se tu několik slibných scén, jenže mezery mezi nimi byly vyplněny slabými dialogy a množstvím nelogických momentů. Jakoby většina rozpočtu padla na honorář hlavních hvězd a až potom se dostalo i na speciální efekty. Digitální mlha však v žádném případě nenaháněla takový strach, jako v originále a „návštěvníci ze záhrobí“ už vůbec ne. Spíše mi to trochu připomínalo jakousi formu parodie. Což byla vážně škoda, zvláště když se na place pohybovalo několik známých tváří. 40% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Selma Blair natočila skoro všechny kaskadérské kousky sama a strávila tak například 12 hodin ve vodě při natáčení podvodních scén. (imro)
  • Mlha dostala zelenou ještě dříve, než Revolution Studios napsali scénář. (imro)
  • Během přípravy filmu si v něm měla zahrát také Julia Stiles, které byla role Elizabeth upravená na tělo a měla v průběhu více prostoru. Když herečka opustila produkci a na její místo přišla Meggie Grace, postavu přepsali na mladší a nevinnější dívku. (imro)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama