Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

brasek 

všechny recenze uživatele

Takéto akčné filmy ma niekedy dávno veľmi bavili, teraz už nie... je to vekom a či je chyba niekde inde? Asi to bude v scenári a v istých častiach kde by som dej charakterizoval ako nezáživný. ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

Chvilkama to bylo hodně dobrý - pěkná akce, hudba, ale střídají to dost nudné a nezáživné pasáže. Celkově tedy nic moc, ale za shlédnutí to stojí. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Možná první film co jsem viděl s Wahlbergem... Super akce a dobrá přestřelka... Nečekaný zvrat nakonci no prostě pecka... ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Dnes by si nikdo netroufl takový film natočit. 2021 po BLM, volební šaškárně a potickokorektním terorismu, který v USA vládne takový film už neuvidíme. A přitom vidíme přesně, jak svět vypadá: Hodní a zlí a barva pleti je vedlejší. Výborně zahrané, s napětím a spádem, s věrohodnou zápletkou a koncem, který život přináší. Za výhru se platí. Honička na sněhu nezapomenutelná a ti tichounce hrající the temptations- papa was a rolling stone (1972), to bylo něco. ()

Paplónik 

všechny recenze uživatele

Drama / akční ? Viac akční, drámu som tam moc nenašiel. Za to akcia sa ako odychovka vcelku dá / naháňačky na autách, prestrelky - hlavne najväčšia v dome, tá má grády a hustú atmosféru. Škoda, že také tempo nemal celý film, to by bola podívaná. Herci: 4 bratia ušli, hlavne Wahlberg, celý film nasraný ako má byť. Ale záporák nie je vôbec uveriteľný a matka bratov bola zle obsadená, hodila by sa do jemnejšieho filmu. Ako nenáročná akčka na doma je to fajn. ()

zaack 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní oldschool záležitost, ve které jedinou kladnou postavu zabijí hned v úvodní scéně. Po čase skutečně role na tělo pro Marka Wahlberga. ()

Elissabet 

všechny recenze uživatele

Já fakt nemám nic proti filmům ze zvláštně "starýho" prostředí s trochu cliché zápletkou, ale tohle se mi fakt nelíbilo. Herecké obsazení bylo v pohodě, ale když máte film o pomstě 4 bratrů čekáte, že tenhle z mnoha bude něčím jinej...ale nebyl. Místy trochu vtipné (ach můj bože vždyť ten Hedlund má jazyk jak já!), sprostý slova lítaj jedno za druhým a miliarda vedlejších postav ve kterejch se po pěti minutách nevyznáte. Přijde vám na tom něco vyjímečnýho? Mě ani ne... 1* za obsazení, 1* za těch několik hlášek ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Mark zahrál velmi slušnou roli. asi mují napsali na míru :). Děj filmu byl rychlý konec byl dosti jasný a musím říct, že konečné blafování bratrů bylo nečekané. Slušné akční krimi. Drama a triller určitě ne. ()

jakes 

všechny recenze uživatele

Je to mierene skor na mladsie rocniky, ale ja som z kina vychadzal velmi milo prekvapkany. Pri vsetkych tych filmoch s megarozpoctami a sci-fi tematikou bolo naozaj osviezujuce skuknut takto oldschoolovo natocenu krimosku s tak sympatickymi postavami a perfektne sediacou hudbou. Isiel som na to kvoli Wahlbergovi (lebo toho ja mooozem:), ale ostatni sekundovali viac ako dostojne. Film mi predstavil Hedlunda, Sofiu Vergara v spodnom pradle a Victor Sweet v podani Ejiofora je velice cool zaporak...len to cakanie na dvojku sa nejak natahuje. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Čtyři bráchové se opět po několika letech sejdou ve své domovině Detroitu, aby pohřbili svou matku, která je všechny adoptovala a vychovala. Od místních lidí se dozví, že její smrt nebyla náhoda ale chladnokrevná poprava. Od bezvýznamných zloduchů, se dostanou až do samého jádra gangu...Jednoduchý děj a svěží tempo trochu ve stylu 90.let dělá z tohoto snímku atraktivní podívanou. 60% ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Drsný film? Tak asi se tak chtěl tvářit, ale u mě to rozhodně nezabralo. Herecké výkony otřesné, hlavní představitelé nesympatičtí, ale nejhorší byly dialogy. Ty byly naprosto prázdné, až stupidní. 1* dávám za to, že si tam pamatuji snad jednu scénu, která mě pobavila.. ()

Mr.Lordi 

všechny recenze uživatele

Drsné, ale divácky velmi přívětivé. Film nepostrádá nápad, děj, spád, napětí ani nečekané zvraty. Závěrečné rozuzlení filmu je opravdu velmi příhodné a vtipné (alespoň pro mě) :-) 70% ()

veere odpad!

všechny recenze uživatele

Tupý film s prapodivnou akcí nebo protirasistická agitka? Nebylo to zas tak špatný, ale rozhodně jsem čekal něco nadupanějšího a jiného... ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Při prvním shlédnutí jsem si říkal docela nuda ale když se za čas k filmu vrátíte zjistíte že to zas až tak špatný není 75%. ()

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama