Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (333)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Seriál Futurama mám hodně moc rád. Je to pro mně přísun velmi dobré zábavy. Na film jsem se hodně moc těšil, protože jsem od toho čekal něco jako Simpsonovi ve filmu. Čekal jsem od toho nehoráznou zábavu. Bohužel jsem neměl čekat nic. Nedostal jsem ani jedno z toho, co jsem čekal. Zábavné to bylo opravdu minimálně. Sem tam padla nějaká hláška, které jsem se lehce pousmál. Moc mně nezaujal ten příběh o cestovanání časem. Ale na druhou stranu se mi líbilo, jak to všechno zapadlo na konci do sebe. Co z toho tedy vyplývá? Určitě jsem rád, že jsem to viděl ale budu hodně pochybovat, jestli budu chtít vidět další díly a jedno je jisté na 100%. Seriál je mnohem ale mnohem lepší! Je to škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem víc. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela povedený, i když na seriál to nemá. Nechybí tomu nápad ani vtip (Bender Bending Rodriguez rulezzzz), ale je to celý takový zmatený, všechny ty posuny časem vytváří plno nelogičností a paradoxů a film místy působí jako podivný natahovaný slepenec scének a událostí, které mají spolu málo společného. Ale když se přes tohle všechno přenesete, bavit se určitě budete, stejně tak jako jsem se bavil já. Všechny ty odkazy na Hvězdný války nebo Terminátora se povedly. Ale celej film mi vrtala hlavou jedna věc, proč obyvatelé země ty tři nudistický emzáky prostě nezlikvidovali????? ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Naprosto tuhle "taktiku" nechápu. Televize nám zruší seriál, tak začneme dělat filmy se zlomkovou hodnotou původního seriálu. Vzhledem k upadající úrovni Futuramy hlavně v páté sérii a ke kvalitě Futurama filmů (o šesté sérii ani nemluvě) udělala zřejmě domovská televizní stanice správnou věc. Není nic smutnějšího než upadající hvězda kultu, protože se na něm chce co nejvíc lidí přiživit a vypustit do světa pod jeho hlavičkou něco nedůstojného vzhledem k jeho reputaci (Futuramu dost možná przní ti samí co Simpsny). Vypovídá o tom i hodnocení filmů, které je více či méně hluboko pod 80%, kdežto původní seriál se vyhřívá ve světle reflektorů ve společnosti těch nejlepších seriálů všech dob... Takovéto počiny si kultovní záležitosti nezaslouží... 60% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém filmu je to zábavné vysvětlování jednotlivých událostí, jež se během seriálu staly, obzvláště zničení města okolo zkryogenizovaného Frye, nebo zjištění, že nejsmutnější epizoda celého seriálu ohledně Fryova psa, už nemusí být tak smutná. Filmová Futurama, stejně jako Simpsonovi, dojíždí u mnohých zejména na přehnaná očekávání, ale jestliže Simpsonovi ve své filmové verzi seriál co se týče kadence vtipů jasně překonaly, filmová Futurama je schopna tuto laťku držet jen několik málo minut na začátku (B/Fox vede), aby se nakonec v druhé půlce snímku stala odvarem, i když pořád dobrým, soustředícím se hlavně na ukončení správně bláznivé a časovými paradoxy přeplněné příběhové linie. Celý projekt sráží taky pro mě dost nesympatičtí záporňáci a muzikálové vložky, ale je si třeba taky uvědomit, že tohle asi neměl být tak suverénní film, jakým jsou Simpsonovi ve filmu, je to prostě šestá série, vytvořená poněkud jiným způsobem, než jsme zvyklí a svojí kvalitu to pořád má a to, že jsem nedal čtyři hvězdy, je způsobeno jistě i tím, že jsem to viděl teprve prvně, protože když už jsem ( možná ne až tak příhodně) srovnával s filmovými Simpsonovi, tak pro ně platí, že jejich účinek je nejsilnější na první zhlédnutí ( alespoň u mě to tak bylo). Jsem přesvědčen, že ve Futuramě bylo skrytých fórů mnohem více a na každé další zhlédnutí to bude jenom lepší a lepší. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Sice se ve filmu naráží na aktuální témata, ale už to nemá nic společného s původním posláním zásilkové společnosti Planet Express. Několikanásobné cestování časem a množení se postav mi přišlo hodně zmatené a hlavně překombinované, i když na závěr se hodně vysvětlí a nakonec to do sebe i docela zapadá, takže nějaká forma se přece jen objeví. Některé pasáže byly možná trochu zbytečné (velryba), ale na druhou stranu oceňuji některé narážky a poněkud svérázná vysvětlení (Kterak George k prezidentství přišel). A hlavní záporáci (nudisti), ti byli tedy ultraodporní. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • E-mailová adresa Amy Wong je 'awong@marslink.web', Zoidbergova 'Zoidberg@freemail.web' a Benderova 'Bender@Ilovebender.com'. Adresy Amy a Zoidberga jsou smyšlené, ale www.ilovebender.com je skutečná stránka o Futuramě. (ČSFD)
  • Fryovo tetování v binární abecedě se přeloží do klasické jako "I know binary". (CrypzzXD)

Reklama

Reklama