Reklama

Reklama

Babylon 5: Legenda o strážcích

(TV film)
  • USA Babylon 5: The Legend of the Rangers (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 2264, války skončily a začala nová éra průzkumu Vesmíru. Byla založena Mezihvězdná Aliance aby udržovala mír mezi všemi národy, včetně Země. Strážci jsou elita ozbrojených sil, rekrutovaní z nejlepších mladých mužů, chytrých a oddaných všem rasám. Spojují nejvyspělejší techniku cestování prostorem s ideály a ctnostmi starověkých rytířů. Při své misi se setkávají s neznámým mimozemským národem, jehož obrovská smrtonosná síla je mnohem větší, než kterákoliv jiná síla, která se vyskytovala na Zemi nebo v jiném světě Mezihvězdné Aliance. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Od zacatku se to zda byti uplne mimo celou B5 serii a vlastne taky je. Je to proste o necem uplne jinem s nekym uplne jinym a je to naprosto desne. Tohle jsem od jmena Babylon 5 necekal. Nektere veci v tomhle filmu mi prisly naprosto smesne a naprosto mimo misu tak treba co to bylo za utocny mod dane lodi ten vyznel naprosto trapne a v celkovem pohledu strasne neefektivni. Ale to je jenom jedna vec a ne az tak filmova jako spise scenaristicka ale trapnych scenaristickych momentu se dockame od zacatku do konce vice. Herecke vykony to je kapitola sama pro sebe proste jim to nezerete a oni se ani nijak zvlas nesnazi. Smula tohle je proste kandidat na otres a vlastne spatny vtip s krasnym jmenem B5. A to mam Babylon 5 jinak opravdu rad. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Odnož Babylonu 5, kde je méně Star Treku a více Beverly Hills a Andromedy. Výsledek by nebyl překvapivě až takový průšvih (to jen trochu), kdyby nebyly najati ještě horší herci než v Beverly Hills. Zejména Myriam Sirois v roli Sarah je tak strašně špatná, že to se jen tak nevidí. Ty ksichty a pohyby během scén, kdy střílí v tom prazvláštním zařízení, jsou fakt směšně bolestné. Jinak samotná zápletka mě zaujala rozhodně víc než piloty Babylonu 5 nebo Crusade. Posádka je sympatická minimálně v tom, že to jsou outsideři, čímž se lehce připodobnila seriálům Farscape či Firefly. Hloupoučký Tirk by byl jistě veselou postavou. Neúspěšný pilotní díl musím pochválit i za triky, které jsou v rámci Babylonu 5 opravdu o třídu výš než kdy jindy a je příjemný návrat Christophera Franka, coby skladatele. Bylo fajn slyšet zase melodie Babylonu 5. Hlavní tahák, G'Kar, splnil svou úlohu a je stejně dobrý jako vždycky, pro jeho herce Andrease Katsulase, to byla poslední role v životě. Celkově je však Legenda o strážcích hodně jednoduchá podívaná bez špetky invence a ždímá prostředí seriálu, které by mělo klidně ještě svůj velký potenciál, jeho tvůrci jsou však již hodně vysušení. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu rozporuplné, ale pre fanúšikov B5 nutnosť. Nové postavy, nové úlohy, nové lode, ani zmienka o stanici B5, ostal iba G'Kar (ktorý vo všetkých predchádzajúcich filmových spracovaniach zasa chýbal) a rasy babylonského univerza. Keď dôjde k acii, je to už viac ako solídne kafe - televízny film sa môže oprieť o zdarilé efekty, atraktívne vesmírne súboje či sympatickú posádku, ktorá sa snaží vymotať z problémov. Po vymotaní sa ale film prekvapujúco končí a ostáva po ňom iba pachuť niečoho nedotiahnutého, pretože film pôsobí iba ako epizóda, resp. ako nedokončený pilot seriálu. ()

LakiyL 

všechny recenze uživatele

Ďalší črep z vesmíru Babylonu 5, ktorý uzrel svetlo sveta. Niekedy netreba za každú cenu točiť nové a nové diely, resp filmy. Seriál skončil (pre mňa) doslova výborne a tieto filmy mi celkový dojem zo seriálu nekazia, no načo ich točiť keď sa vydávajú straight to dvd? To sa ale nesťažujem a aspoň mierne som si pripomenul starý dobrý Babylon 5 a najmä G'Kara :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Legenda o strážcích. Moje vůbec první setkání s fenoménem Babylonu 5. Nutno podotknout, že jsem se na něj fakt dost těšil. Až donedávna jsem o Babylonu nevěděl skoro nic, snad jen to, že ho Sheldon Cooper NEMÁ RÁD. Škoda, že je u nás tak neznámý, ale zpět k tomuto filmu. První půlhodina nabídla docela slušný přislíb zajímavé podívané, ale čím byl film delší, tím víc mě to nudilo. Příběh má zajímavý, ovšem potenciál nevyužitý a rozhodně to celé mohlo vypadat o dost jinak a hlavně o dost lépe. Ovšem triky byly naprosto luxusní a nemohl jsem si na ně stěžovat, i herci nebyli špatní, ale zklamání převládá. Seznámení s Babylonem 5 dopadlo tedy spíše tragicky a já tento film moc nedoporučuji, tak uvidíme co dál. Potenciál byl obrovský, jako sci - fi opravdová slabota. 47%. EDIT: Když svět Babylonu 5 znáte lépe (hlavně ze seriálu), hned se na to kouká lépe, možná vám to dokonce přijde i lepší, ale nicméně, počet hvězdiček to nejspíš nezmění. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama