Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Leslie Edwards (Matthew Perry) dozví, že jeho nápad, přejít skrz naskrz Amerikou, již realizují badatelé Lewis a Clark, rozhodne se pospíšit a taktéž expedici vykonat. Najme si průvodce Bartoloměje Hunta (Chris Farley) a společně s nesourodou bandou dobrodruhů se vydávají na nebezpečnou cestu plnou překvapení... Semtam (ale bohužel opravdu jen semtam) jsem měl podobné pocity, jako tenkrát, u sledování podobně laděného Mavericka. Bohužel záblesky vtipů se oproti výše zmíněnému vyskytují jen zřídka, ač Matthewu Perrymu komediální talent nechybí, Chandlera mu asi už nikdo nikdy neodpáře. Chris Farley mu více než dobře sekunduje, ale stále jako by mi něco chybělo. Takže celkově příjemná westernová komedie, která určitě neurazí, a jako film na cestu do autobusu je více než ideální. Pokud ale toužíte po lepší westernové komedii, tak rozhodně sáhněte po výše zmíněném Maverickovi... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá historická dobrodružná komedie se skvělou zápletku. Matthew Perry je komediální klasik a o Chrisi Farleym by se dalo říct totéž a tak, když jsou spolu, jistě se nedalo nic pokazit. Scénář je fakt vtipný, gagy zábavné, postavy správně ztřeštěné, krajina nádherná a tyhle závody k cíli já prostě můžu. A ve finále je tohle téma dotaženo k dokonalosti. Veliká spokojenost. Nejlepší role Perryho mimo Přátele. Nejspíš jsem objevil svou novou klasiku. ()

Reklama

gojackill 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že tato komedie není přehnaně trapná ani nechutná. Ústřední dvojice Chris Farley a Matthew Perry funguje velmi dobře a zejména Chris Farley jako bodrý vidlák zvedá tuto komedii o jednu hvězdu výše. Vtipů se dočkáte dost a scénář je velmi vyvážený, nedočkáte se nudného místa a prohlédnete si i pár pěkných přírodních lokalit. Ideální odpočinkový film a divím se, že jsem jej neviděl v televizi dříve, podle mě je to neprávem opomíjený pohodový film pro celou rodinu. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Nářezová komedie, která baví od začátku až do konce nespočtem srandovních situací a především naprosto ultimátních gagů, kterým jsem se musel pořádně zasmát. Z postav nejvíce vyniká Hunt, jehož scéna s orlem je zkrátka geniální. Ikdyž příběhové poněkud jednoduchý, tak na druhou stranu docela povedený, komicky pojatý pohled na osídlování Ameriky. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Na to, že by měl být Farley asi hlavním zdrojem zábavy a mě spíš většinou štval, jsem si film celkem užil. Perry je prostě Chandler v historickém úboru, ale bohatě to stačí. Nikde jsem se nijak přímo neřechtal, ale úsměvné je to často. Postavičky jsou docela fajn a je i zajímavé sledovat, co dalšího hrdinové v divočině nebo v malém městečku okusí za příhody. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • O použití modelové figuríny se lze na vlastní oči přesvědčit ve scéně, kdy je Bidwellovo (David Packer) tělo násilým taženo z kempu běsnícím medvědem. (Conspi)
  • Ve filmu se v poslední hlavní roli objevil populární americký herec a bavič Chris Farley, který zemřel pět měsíců před samotným vydáním filmu, 18. 12. 1997 ve věku 33 let. Jeho vůbec posledním filmem byl snímek Špinavá práce (1998), kde se objevuje v malé „cameo“ roli. (Conspi)
  • I poté, co Guy Fontenot (Eugene Levy) Bidwellovi (David Packer) ukousne jeho ucho, je možno jej po zbytek filmu přesto vidět. (Conspi)

Reklama

Reklama