Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (440)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Život je legrace, nikdy nevíš, co tě potká..." Když má člověk pozitivní vztah k životu a maximální víru ve své schopnosti, dokáže všechno... A i Hopkins zde dokázal excelentní herecký výkon. ()

Lord Fuck 

všechny recenze uživatele

Starý muž, motocykl, vytrvalost a dobrosrdečnost. A když se v roli starého muže objeví Anthony Hopkins ve své životní roli, nemůže vzniknout špatný film. A skutečně nevznikl. Poutavě natočený životní příběh člověka, který obětoval svůj život snu a jde za ním i přes nepřízeň osudu. K tomu skvělý humor a životní moudra v překrásných rozhovorech s malým klukem. To vše podtrhnuto skvělou režií. Odborné termíny ještě nikdy nebyli podávány s tokovou lehkostí. Podle mě zatím nejlepší film tohoto roku. ()

depp 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Je to taková pohádka pro dospělé o starém muži, jenž si jede do světa splnit svůj sen. Bez nějakého citového vydírání mu začnete brzy fandit a držet palce, ať si svou touho splní. Stoprocentně doporučuji, pokud si chcete potvrdit, že je svět krásný. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Ísť za svojím snom? Nie každý príde k cieľu, ale komu sa to podarí ako vytrvalému starému pánovi Munrovi, tak ten v tej chvíli môže svoj život zaradiť do kolonky - šťastný. Film ma bavil, rovnako ako skvelý Hopkins, ktorý ako keby ani nehral. On to žil. ()

CliffLee 

všechny recenze uživatele

Burt Munro (výtečný Anthony Hopkins) z městečka na Novém Zélandu putuje na solná jezera Bonneville v USA, aby překonal rychlostní rekord. Krásný, dojemný a hlavně pravdivý příběh (a ty mám fakt rád) muže, který překonal nepřízeň osudu, rozdílnosti mezi Zélandem a USA a nakonec po 40 letém úsilí si splnil sen - učinil rekord, který dodnes nebyl překonán.... báječné 9/10 ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Sir Anthony se vrací v hereckém představení u mě kvalitativně srovnatelném s doktorem Lecterem. Příběh staříka, který si jde za svým snem stát se nejrychlejším. Příjemná Donaldsonova režie, dává vzpomenou na to, proč vlastně člověk sleduje filmy a když se všechno sejde, jako tady, výrazně bodují - Hopkinsovi role naprosto sedla, a já mu fandil - 80 %. ()

007. 

všechny recenze uživatele

Kombinaci filmu sportovní a životopisný zrovna nevyhledávám a i tento film jsem odkládal a to byla pěkná chyba. Anthony Hopkins je naprosto úžasnej spolu se skvělým scénářem. Nejlepší scény" 1) kontrola technického stavu indiána, 2) zkušební jízda. 100% ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Film o muži čistém jak Amélie, přímém jak Forrest Gump a odhodlaném jak Alvin Straight. Film, který si nejvíc užijete s devítiletým synem. Film o starém bláznovi do motorek vás příjemně překvapí... Vedle dobrého scénáře je největší devizou snímku obsazení A. Hopkinse do hlavní role, ať už si dělá pedikůru kotoučovou bruskou anebo varuje před nástrahami kouření, pořád je z něj cítit nezlomné odhodlání dosáhnout vytouženého cíle... ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že u protinožců je to samej Krokodýl Dundee, tj. naivní pozitivní lidé, kteří se hned s každým přátelí a kterým všichni pomáhají. Tento příběh je o něčem takovém. Není špatný a závěrečný závod stejně jako Anthony je fajn, na druhou stranu na zadek jsem si zase nesed .... ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý neurazí, a tak sa počas celej minutáže aj správa. Hoci v popise má uvedených veľmi veľa žánrov od dobrodružného, cez drámu až po športový film, v prvom rade je to komédia. Taká mimoriadne svojská a nevinná road movie. Humor ťaží najmä z hlavnej postavy, resp. jej nevedomosti o "modernom svete", v určitých aspektoch vidím istú podobnosť s Boratom. Postava Burta Monroa ma v úvode naozaj dosť otravovala, no s pribúdajúcimi minútami si na ňu človek zvykne. Zvláštne na tom je, že tento film vystupoval ako komédia tak výrazne, až si človek miestami neuvedomoval ostatné žánre, ktorými oplýval. Po hodine a pol nevinného a ľahučkého humoru je divák z ničoho nič svedkom veľkého napätia, ako si starý Burt nechá kvôli rekordu aj nohu v motorke odpáliť, fandí mu, prežíva to s ním, hoci si na druhej strane praje, nech jeho tvrdohlavosť neprekoná zdravý rozum a neublíži si. Dedko jeden. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že někdy uvidím tak bezpohlavní film jako V zajetí rychlosti. Na pana Hopkinse nemůžu říct ani slovo. Je skvělej, nenucenej a zachraňuje co jen může. Jen je obrovská škoda, že zbytek filmu vůbec nefunguje. Emoce ve Vás vůbec vzbudí a pokud by to mělo být drama, muselo by se tam něco stát. A tady se stane nejhůř to, že si bere léky na srdce a na konci se sklouzne po soli. Chápu, že se jedná o životopisný film, ale trochu filmovosti by měl mít každý film. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Starý dědula Burt otravuje své sousedy tím, že v 6 hodin ráno túruje motor svého motocyklu Indian Scout. A navíc si ani neposeče trávu, takže dělá ostudu celému okolí. Tvrdohlavě si jde za svým cílem, překonat rychlostní rekord na své motorce. Ono se to řekne, když je člověk zručný, pracovitý a vytrvalý a navíc má kolem sebe spoustu hezkých holek, jak se sám pochlubil. Lidé sice říkají, že se mu to nepovede, přesto jej podporují v jeho snu a dokonce i ti přidrzlí motorkáři mu dali něco na cestu. Z Nového Zélandu do Kalifornie se dopravuje na lodi a cestu si zaplatí tím, že si to odpracuje v kuchyni. Na celním úřadě jsou vůči němu nejprve podezřívaví, poté mu však dají pobyt na šest měsíců. V podstatě takto vypadají všechna jeho setkání - nejprve podezřívavost, poté přijetí a dokonce přátelství. Ten automechanik na něj byl dost hodný, především pro to, že ocenil jeho manuální schopnosti. I ta blonďatá ženská mu pomohla, a to klidně i několikrát za noc hahaha. Dokonce se skamarádil i s transvestitou, dokonce se do sebe zamilovali. On byl přitom celou dobu zmatený jako včela, vypadal že ani neví která bije, přesto mu však vždy a všude pomohli. Jakmile dorazí na místo tak jaksi zjistí, že se nezaregistroval, i zde však potká milé a ochotné lidi, kteří jsou schopni kvůli němu změnit pravidla. Jeho prehistorický stroj, sestavený doma v kůlně bez pořádných brzd, odpružení a s ručně ořezanými pneumatikami by neprošel technickou kontrolou ani ve 20. letech, přesto mu to opět vyjde. I ten policajt na něj byl hodný a nedal mu pokutu za překročení jízdy a za to, že neměl registrační značku. Prostě měl ten chlap více štěstí, než rozumu! Film je tedy velice pozitivní a kdyby všichni lidé byli stejní, jako ti okolo Burta, tak by byl svět velice příjemné místo. Burt se prostě před ničím nezastavil, možná proto, že neměl na motorce padák... ()

Lokran 

všechny recenze uživatele

jak rád jsem za tenhle opravdu naivní film, tak naivní a pozitivní, že to z něj dělá balzám na nervy každodenního světa.. pro mě jeden z nejsympatičtějších filmů za posledních několik týdnů... a hopkins byl setsakra dobrej:) 90% ()

fojtas 

všechny recenze uživatele

jsem zaujaty.zavodim na motorkach a miluju rychlost stejne jako tento pan.bohuzel jsem si vubec nevsiml, jaky to byl film, protoze dej me strhl natolik, ze nevim co rici. tolik zivotnich pouceni co bylo tady a vsechny tak pravdiva.zivotni pribeh jednoho blazna, jednoho z nas stejne postizenych.B R I L A N T N I hopkins...tohel jeste uvidim hodnekrat.... ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Antohony Hopkins je chameleón který vám zahraje kohokoliv a to výborně a naprosto uvěřitelně. Třeba lidožrouta...nebo nejpohodovějšího dědulu světa! A Svěrákovi si svůj "laskavý humor" můžou vetknout za klobouk, takhle se to dělá! Nádherný film který mi zlepšil náladu na pár dní dopředu :-) ()

Erian 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins se navždycky zaryje hluboko do paměti svým: "Dal jsem si jeho játra s fazolemi a sladkým chianti"...., ale tady? Hopkins už má na hřbetě pář křížků a jeho pouť tak trochu připomíná Příběh Alvina Straighta, tempem, dobrým člověkem a hlavně snem, snem dorazit na místo určení a je to už pak jedno, jestli se setkáme s umírájícím bráškou nebo proženeme Indiana po solných jezerech....no, tak není, Indian je mnohem víc cool:) Film má pomalejší a nesestupné tempo, ubíhá pomalu a bublavě jako motor Indiana Scouta, chce se nám ho pohladit, pomazlit se s ním, odloupnout kousek patinovaného laku na památku. Film je to lidsky přívětivý, humorný ve své jednoduchosti a přirozenosti, na nic si nehraje a přesto vzbuzuje emoce a zatínání palců (či pěstí, podle toho, kdo na co věří)...prostě Burtovi fandíme, věříme spolu s ním, že jeho veterán tuhletu zkoušku ohněm zvládne a prožíváme nadšení a euforii, když se tahleta neuvěřitelná věc podaří a Munro všem vytře zrak. Ale hlavně si splní sen....sen, že starý a moudrý člověk na svém létajícím stroji, dokáže porazit svou vírou i nepřízeň osudu..... a my ten sen sníme s ním. ()

godspeed 

všechny recenze uživatele

film o člověku, který si šlapal v životě vlastní cestou a měl i ve svém pozdním věku méně vnitřních překážek a ztuhlých představ než kdejaký třicátník. pár škrábanců a vrásek nedělají z věcí a lidí položky do starého železa. ()

s_c_o_r_p 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, ke kterému se nesmírně ráda vracím. Pobaví, dojme, poučí...neskutečně odlehčený, decentní, srší pozitivní energií, výborný Anthony Hopkins, hudba... CO BY SE STALO,KDYBYS OTEVŘEL PUSU? STÁHLO BY MI TO KALHOTY Z PR.... :D ()

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama