Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Hned zpočátku musím přiznat, že nejsem černoch a hip hop také není zrovna můj šálek kávy. Spíše naopak, českým rádoby nezávislím "ghetto" hip hoperům se s chutí vysměji, ale tento film byl pro mne příjemné překvapení. Solidní gangsterka, kde drogy a zbraně prohrávají svou bitvu proti hudbě. Tento film určitě dodá spoustě mladých američanů naději na to, že si také splní svůj prima "americký sen". Ale mě jde spíše o to, že docela slušně pobavil... ()

divak84 

všechny recenze uživatele

nene fifty.. jo, s tímto albem si domrdal veškeré hiphopové mýty a hranice, negře, ovšem filmový průmysl na tebe nikdy nebude zvědavej. chtěls to, negře, po shadym taky zkusit, ale ty nejsi herec a rozhodně nejsi dobře artikulující herec. Get the fuck back to the studio or IN DA CLUB. 8 Mile byl film i pro nefanoušky hip hopu, todle se může líbit pouze 50ho fandům. ja jsem fanda hiphopu ale todle mě nebralo. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nevím jak moc se film odvíjí od skutečných zážitků a událostí světoznámého rapera, ale pokud je jen zlomek zobrazený ve filmu pravda, tak potvrzuje že ,,Fifty" neměl jednoduchý život. Ba naopak. Film zobrazuje drsnost dealerského prostředí. Zachycuje i trochu té romantiky, i když v té nejmenší míře. Silný moment ve filmu se nachází při jeho postřelení. Film se mi líbil. Nebyl vůbec špatný. Kdo nemá nic proti hiphopu, tak nebude zklamaný. Hodnocení: 75% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nebylo tak zas až takové utrpení, jako jsem na první pohled čekal od černého gangsta-hip hop filmu. Půldollar je docela v poho, ale úplně to kladný charisma z něj nevyzařuje. Za to tu zápornou stranu skvěle reprezentuje Mr. Eko. A role šéfa je Billu Dukeovi ušitá snad na míru. I když nepatřím mezi milovníky tohoto žánru, tak jsem to v tomhle filmu zvládnul. Byl to průměr ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání 50 Cent a Get Rich or Die Tryin' versus Eminem a jeho 8 Mile. Hodnocení uživatelů je u filmů velice podobné, pro mě však Get Rich or Die Tryin' zůstává daleko za druhým zmiňovaným filmem. V něčem se to liší- 50 cent je víc "gangsta" a jeho příběh je tak asi o něco drsnější, zajímavé jsou však oba přibližně stejně. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu - přibližně 40 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend - $12 020 807 (1652 kinosálů). (Steew)
  • 50 Centa prehovoril Terrence Howard, aby urobil jeho nahú scénu. (Flipper)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno