Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval standardně zábavnou teenagerskou vyvražďovačku pro teenagery a milovníky nevkusu, ovšem po slušném zahájení na horské dráze už to šlo s filmem z kopce. Nejen zoufale slabý scénář, ale hlavně a především extrémně nesympatické postavy (respektive jejich představitelé) a to v tomto pořadí: 1) hlavní hrdinka, která mě svým hnusným, protivným a zpruzeným xichtem iritovala i v Die Hard 4 coby Willisova dcera 2) v těsném závěsu za ní nemastný neslaný bezvýrazný trubec - její parťák s xichtem třídního bonzáka a učitelské ližprdelky 3) poloretardovaný hýkající černý opičák s xichtem rwandské horské gorily (je třetí jen proto, že naštěstí brzy zhebl a nesral mě tudíž příliš dlouho). Jediné vtipné a s nadsázkou zahrané postavy byly dvě soláriové Barbies, kvůli kterým (a jejich skvělé scénce) ale téhle blbině tři hvězdy nedám. / No vida, jak se některé názory po čase mění... Po další repríze vůbec nechápu, proč jsem měl prvně s tímhle skvělým filmem nějaký problém, je to parádní oddechovka. A solárko samozřejmě vede. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to až také zlé, ako SAW 2 (3, 4, 8...), ale proste sme to už dvakrát videli a teraz to vidíme tretí raz. Bohužiaľ, hoci „veľkolepý návrat ku koreňom série“ sľuboval na pľac sa (po prestávke s dvojkou) vracajúci pár Wong/Morgan, snímke prekvapivo chýba práve zlovestná atmosféra ich mrazivej a skvelej jednotky. V podstate jediné, čo je nové, je fyzická neprítomnosť Tonyho Todda (iba nadaboval cirkusovú atrakciu, fakt) a dráha namiesto lietadla/automobilov. Prekvapivo pribudla tiež nuda (blbé reči a otravné herecké výkony). Už dvojka ma extra nebavila a toto je ešte slabšie. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je už tretím dielom tejto známej série. Príbeh je opäť presne ten istý, teenagerka vidí svoju blízku budúcnosť a tak v jej panike zmení svoje plány aj niekoľko jej známych a tak musia so smrťou bojovať o svoje životy. Spracovanie je celkom slušné, síce tu už príbeh neprinesie takmer nič nové, iba zaujímavý prvok s fotografiami, ale dej je svižný, bez jediného slabého miesta a úroveň, ktorú si stanoví udrží celý čas. A navyše má aj veľmi dobre zvládnutý záver. Scén, kde zasahuje smrť je dosť, podobne ako aj v ostatných dieloch a aj ich kvalita je na slušnej úrovni. Tvorcovia si na nich dali záležať, prakticky všetky sú dosť prepracované a aj drsné, ale výsledný dojem z nich je predsa len o niečo horší ako v predchádzajúcom diely. Úvodná havária na horskej dráhe je ešte sklamaním, nemá žiadny skutočne dobrý moment, ale radové úmrtia sú už na tom lepšie. Najviac sa mi páči situácia so zablokovanými automobilmi, scéna v posilňovni alebo dobre zvládnutá časť na oslave. S hereckým obsadením som spokojný, obzvlášť Mary Elizabeth Winstead v hlavnej úlohe, ale ani nikto iný nesklame. Réžia a technická stránka sú bez väčších problémov, ale ocenil by som o niečo kvalitnejšiu atmosféru, snaha o ňu viditeľne bola, ale v porovnaní s jednotkou je na tom o dosť slabšie. Síce je tento diel slabší ako prvé dva, ale stále je to plnohodnotný diel série, ktorý sa nemusí za nič hanbiť. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 72% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Aneb jak to všechno zase začalo. Mystično a strach z neviděného, který přetrvával v prvním díle je pryč. Tvůrci se pevně drží co nejbrutálnějších provedení smrti každého vybraného nešťastníka a není zde již víceméně nic, co by člověka mohlo překvapit. Dopředu se dá lehce vytušit, co se zřejmě dotyčnému stane a tak jen čekáte, jak moc bude jeho konec bolestný a brutální. Ovšem dost dobrý je nápad s fotkami, u kterých hlavní hrdinka později zjistí, co vlastně symbolizují. V tomto filmu jsem se poprvé setkala se sympatickou, mladou tváří Mary Elizabeth Winstead, která se mi začíná moc líbit:) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Třetího dílu se ujal James Wong, režisér dílu prvního, takže se od toho dalo očekávat mnohem více.Začátek s horskou drahou není vůbec dobře udělaný jako například nehoda na dálnici ve dvojce.Potom to začne být dobré a různé smrtě jsou opravdu velmi dobré a originální.Dost se mi líbil nápad s fotografiemi, podle kteých se poznalo kdo a jak zemře.Jenže pak přišel na řadu konec, který byl až debilní, prostě jak když byl vycucán z prstu.Ale i přesto bych řekl, že na třetí pokračování se jedná stále o zábavnou podívanou. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama