Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

Handle 

všechny recenze uživatele

Větší blbost se vidí málokdy. I předchozí díly byly špatné, ale tak nějak jsem si myslel, že třeba změna režiséra prospěje a film půjde jiným směrem. Bohužel ne. Je možné, že tenhle "horor" vůbec někoho vystraší? Já vím, že ten morbidní humor je tam asi záměrně, ale proč pojmout docela zajímavý námět na půl vážně a na půl vtipně, když nefunguje ani jedno? Mohl by to být dobrý horor, jenže to by ty vraždy musely být natočeny alespoň trochu méně trapně. Vždyť jsou naprosto absurdní. To už bych se v tomto případě rozhodl opravdu pro komedii. Ale co, já jsem se smál i tak. Krom toho kvalita režie, hereckých výkonů, efektů (haha) a míra uvěřitelnosti je naprosto na bodu mrazu, takže tak. Jsem zvědavý, čím mě zas pobaví čtyřka... :) Každopádně jako "teen horor" naprosto mimo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Aneb jak to všechno zase začalo. Mystično a strach z neviděného, který přetrvával v prvním díle je pryč. Tvůrci se pevně drží co nejbrutálnějších provedení smrti každého vybraného nešťastníka a není zde již víceméně nic, co by člověka mohlo překvapit. Dopředu se dá lehce vytušit, co se zřejmě dotyčnému stane a tak jen čekáte, jak moc bude jeho konec bolestný a brutální. Ovšem dost dobrý je nápad s fotkami, u kterých hlavní hrdinka později zjistí, co vlastně symbolizují. V tomto filmu jsem se poprvé setkala se sympatickou, mladou tváří Mary Elizabeth Winstead, která se mi začíná moc líbit:) ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Třetího dílu se ujal James Wong, režisér dílu prvního, takže se od toho dalo očekávat mnohem více.Začátek s horskou drahou není vůbec dobře udělaný jako například nehoda na dálnici ve dvojce.Potom to začne být dobré a různé smrtě jsou opravdu velmi dobré a originální.Dost se mi líbil nápad s fotografiemi, podle kteých se poznalo kdo a jak zemře.Jenže pak přišel na řadu konec, který byl až debilní, prostě jak když byl vycucán z prstu.Ale i přesto bych řekl, že na třetí pokračování se jedná stále o zábavnou podívanou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ozaj slušná zábava. V podstate len priehrštie scénok, ale pôsobivé. Postavy pekne ubúdajú a je tu zjavný vplyv krvavej éry SAW (pekne to vidno v porovnaní s jednotkou, ktorá ešte čerpala z atmosféry VRESKOTov). Svieža odškrtávačka, ktorá dokázala nečakané - je dostatočne iná ako jej predchocovia, aby sa na ňu nezabudlo.... ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Final Destination je mou guilty pleasure sérií, a podle toho taky vypadá trojka. Sice mě nebavila tolik jako úvodní dva díly a čtverka, ale i tak si drží v rámci série kvalitu. Úvodní "nehoda" sice není tak kreativní, ale trojka se opírá o sympatické duo Mary Elizabeth Winstead a Ryan Merriman, které ji táhne nahoru. A je to právě Mary, která trojku staví o něco výše než pětku, která má sice dobrý závěrečný twist a šílenější úvod, ale její postavy mě nebavily. Odchylek od zaběhnutého formátu tady moc není, ale potěšily alespoň fotky, které tomu dávají zase trochu jiný nádech. Jsem spokojený. Výjimečně bych se nezlobil, kdyby tuto sérii trochu poždímali i po pátém dílu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • Horská dráha z filmu sa nachádza v zábavnom parku Playland v kanadskom Vancouveri a volá sa "Corkscrew", čo v preklade znamená “Vývrtka“. Aby bola scéna so spomínanou dráhou hotová, museli na nej herci absolvovať 26 jázd. (Raccoon.city)
  • Z autorádia hraje „Turn Around Look At Me“ od The Lettermen. (Duoscop)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama