Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

No nevím, nevím... dnes mi asi chybí onen dobový pohled na Found Footage, který rozhodně v roce 2005 nepatřil mezi běžné hororové subžánry a tak na mě Noroi neměl takový účinek, jaký by měl v době vzniku. I přes to všechno, čím si tento žánr prošel, nakolik byl znásilněn a jak se k němu s odstupem času stavím, vyvolávají tyto "nalezené záběry" zahaleny mystikou prastarého démona zvaného "kagutaba" dost nepěkné pocity. Nejspíš se den shlédnutí filmu nemísil s pochopením pro rok vyplivnutí tohoto skvostu do okružních cest kinematografie a tak jsem se po většinu filmu dost nudil. Nezatracuju a rád se pokusím ještě o jednu projekci, kterou si vychutnám za příhodnějších podmínek a (třeba i dokonce) s hubou dokořán. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak už i Japonci se shlédli v americkém trendu hororů v dokumentárním stylu s třesoucí se kamerou. Tento žánr mám z těch hororových ráda, ovšem tento film mě zklamal. Nejhorší zabiják je stopáž (bez pár minut 2 hodiny) a strašně moc detailů a rozvrstvování dávné legendy, které je pro žánr zbytečné. Okleštit zápletku o 80% zbytečných informací, zachovat jen ono jádro, snížit stopáž na klasickou nenudící hodinu a půl a asi by to bylo hned něco jiného. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ač se snažím, jak se snažím, tak kromě té povedené třicetiminutovky na závěr a pár scén na začátku, nejsem přesvědčen. Kdyby měl Noroi přes hodinu, tak budiž, ale 115minut? Moc dlouhé na horor, který má slabší děj, i když zajímavý příběh. Vyloženě zklamaný nejsem, ale podruhé se nepodívám.. 6/10 = 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů natočených jako dokument, kterých je v poslední době všude habaděj, ale Noroi stylem natočení spíš připomíná starší klasiku Blair witch project, ale mě to celkově nepřišlo tak silně hororový nebo mysteriózní, jak by asi mělo. Sice několik scén je jak vystřižených z nějakýho dokumentu o paranormálních jevech a scéna v lese je vynikající, ale taky je tady nasekáno několik menších chyb, který mě prostě donutily přemýšlet o tom, že takhle by se postavy ve skutečnosti nikdy nemohli zachovat a pak to pro mě ztrácelo ten realistickej dopad a atmosféru, krom toho délka je podle mě trošku přestřelená, kdy znát je to hlavně ze začátku, kde se z větší části pátrá bez nějakých větších objevů a nedokáže to vygradovat atmosféru úplně na maximum a udržet si jí ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nejlepší přijde až po titulkách :-((( ..... Není to vyložený propadák, ale jsem zklamaný, protože sem čekal víc. Především víc hrůzy a napětí mi scházelo. Je to podle mě zbytečně dlouhý a příběhově neucelený. Taky zjišťuju, že mě čím dál víc začíná vadit roztřesená kamera a její manipulace, která je mnohdy k smíchu. (viz. spadne kamera a vždy se otočí tím správným směrem, aby bylo vše podstatné vidět...nebo...chlapovi umírá manželka a on radši dojde pro kameru, než aby jí pomohl). No ale nechme kritiky. Pro fanoušky asijských hororů asi povinnost, fanouškům hororů obecně bych Noroi asi spíš nedoporučoval. I když konec je pětihvězdičkový, to nepopírám. 55% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno