Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Noroi je určitě jedním z nejlepších asijských hororů, které jsem zatím viděl. Příběh zajímavý, provedení účinné. Posledních asi 20 minut je tak odporně děsivých a strašidelných, až mi z toho fakt přebíhal mráz po zádech. Sice se nemůžu zbavit pocitu, že příběh nebyl úplně dokonale vysvětlen a že množství znepokojujících detailů bylo ve filmu značně prvoplánově, bez nějakých podepřených souvislostí... - ale když to tak funguje, tak proč ne. Lesní scénu s embryi bych si zařadil do osobního žebříčku nejděsivějších hororových momentů, kdybych si byl nějaký vedl. PS: bacha na holuby. Horror movie of the year ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Uff, co k tomuto filmu dodat? Dlouho jsem se rozhodovala jak hodnotit. Byl to celkem zajímavý kousek, o tom žádná, ale chybělo tomu cosi "spešl", až na pár lekavých a děsivých scén to nevidím na víc než na průměr, očekávala jsem něco hrůzyplnějšího od found footage hororu, navíc od Kódžiho Širaišie, viděli jsme to u Grotesque, to byl maximálně až přehnaně brutální příběh, tentokrát však mě docela zklamal, a že si na takové druhy hororu potrpím, jen co je pravda. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nejlepší přijde až po titulkách :-((( ..... Není to vyložený propadák, ale jsem zklamaný, protože sem čekal víc. Především víc hrůzy a napětí mi scházelo. Je to podle mě zbytečně dlouhý a příběhově neucelený. Taky zjišťuju, že mě čím dál víc začíná vadit roztřesená kamera a její manipulace, která je mnohdy k smíchu. (viz. spadne kamera a vždy se otočí tím správným směrem, aby bylo vše podstatné vidět...nebo...chlapovi umírá manželka a on radši dojde pro kameru, než aby jí pomohl). No ale nechme kritiky. Pro fanoušky asijských hororů asi povinnost, fanouškům hororů obecně bych Noroi asi spíš nedoporučoval. I když konec je pětihvězdičkový, to nepopírám. 55% ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

ach já hlupák stará, hlava vym...ná, berlu Mrazilku...Mariku samotnou běhat nechal... a zase jsem si nedal říct. Měla mě odradit ta kombinace. Found Footage horory jsou obvykle přesně to, jak se tváří, takže amatérské břečky. Japonské horory si obvykle nelámou hlavu s dějem a logikou. No výsledek je přesně očekávatelný. První hodina je mletí hoven non plus ultra a já už se začal těšit na to jak to poletí do odpadu, ale poslední čtvrthodinka byla o něco lepší, i když při běhání po lese se mi připomněla úplně jiná věc a čekal jsem kdy Marika začne přivolávat Joshe. Za docela slušný spád a pokus o děj jedna hvězda a ta druhá je samozřejmě za svatyni s potraty. Ne, tak během psaní komentáře mě začaly pálit oči a došlo, jaká to byla rozblikaná šílenost, takže hop dolu na jednu upocenou potratovou hvězdičku. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Pozor na holuby!" Noroi je výborný, japonský, hororově-dokumentární snímek o cestě za účelem zjistit pravdu. Celý průběh filmu na mě působil úžasným dojmem, až jsem si občas říkal zdali to nejsou skutečné (autentické) záběry, taková představa mi u sledování tohoto filmu rozbušilo srdce nervozitou na tolik, že jsem si myslel, že při posledních 20 minutách prodělám infarkt (naposledy mi takto bušilo srdce nervozitou při Argovi). Rozhodně doporučuji všem co mají rádi duchařské hororové snímky a fanoušci found footage si zde také přijdou na své! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama