Reklama

Reklama

Michael Newman (Adam Sandler) je věčně ustaraný workholik. Nemá téměř žádný čas na svou ženu (Kate Beckinsale) a děti, zvlášť když musí neustále usilovat o přízeň nevděčného šéfa (David Hasselhoff) a bojovat o zasloužené povýšení. Až potrhlý prodavač Morty (Christopher Walken) mu nabídne klíč ke splnění všech jeho přání: magické dálkové ovládání, díky kterému se může vyhnout všem životním přehmatům, jež pro něj měly stále nepříjemnější důsledky. Michael své nové schopnosti před okolím škodolibě tají, zrychleně přeskakuje nemilé události své rodiny i svých přátel a vůbec si neuvědomuje, že dálkové ovládání postupně přebírá kontrolu nad jeho životem... Klik - život na dálkové ovládání – to je zábavná a svižná komedie o jednom dobrodružství, které se poněkud vymklo kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (878)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nesílená moralitka naroubovaná do nadpriemernej komédie tak, aby sa chytali čo najširšie popkornové masy (veľa barličiek, jeden prefláknutý twist a záver). Ku koncu, ale prekvapivo naberá na dramatických obrátkach, ktoré šlapú na plný plyn. A k tomu celému pridaná hodnota v podobe ovládača (ktorý by sa občas hodil), v podobe Sandlera (po Punch-drunk Love znova na uzde) a podobe 4 hereckých bonusov: Hasselhoff - Walken - Schneider - Beckinsale. 80% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klik aneb prožíj svůj život pomocí dálkového ovládání a přeskoč všechny nepříjemné situace. Sandler byl v roce 2006 ve vrcholné formě a jeho nejplodnější a nejlepší období pomalu končilo. Na triku měl tou dobou několik povedených komedií a tato se minimálně ve svojí první hodince k nim může směle řadit. V druhé polovině už směšné situace ustupují, protože náš hrdina si moc dobře uvědomuje co se svým životem provedl a na scénu se dostavuje drama. Nebudu prozrazovat jak to celé nakonec dopadne. Ve filmu hraje plno sandlerovských postaviček a k nim se povedlo ukecat úchylného Walkena, plavčíka Hasselhoffa a jednu z nejkrásnějších ženských Kate. Nasmáli jsme se, emoce se dostavily, takže spokojenost. 70% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Typická jednoduchá sandlerovka. Děj filmu odhadnete během prvních deseti minut, ale originální nápad nabízí dost komických situací aby jste se celou dobu bavili. Film sráží jen pár pubertálních vtípků a samozřejmě moralitka v poslední třetině (ale co by jste jiného taky od tohoto žánru čekali, že). Pochvalu si jednoznačně zaslouží maskéři, stárnutí postav zvládli na výbornou. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je skvělý – hrdina postupně objevuje všechny výhody nově nabitých možností, vtip střídá vtip. Asi po hodině se začne do popředí dostávat morální poselství díla, vtípky jdou stranou, ale pořád je to komedie. Ke konci, když už se zdá, že Klik bude jedinou americkou komedií bez happy endu, to přijde – pointa. Po ní je těžké brát dosavadní děj vážně, on v podstatě jako by ani nebyl („dáreček“ v samém závěru byl tím nejzoufalejším možným scénáristickým krokem). Buď zavrhnete komplet celý film, nebo jenom jeho posledních třicet minut. Kdyby pod vším tím moralizováním prosvitla alespoň malá snaha o přidrzlé rebelantství ve stylu Frat Packu…, ba ne, některým Amíkům do hlavy nikdy nevtlučete, že se z komedií nepotřebujeme stále znovu a znovu dozvídat o důležitosti rodiny a malichernosti všeho ostatního. Pravda, poselství je nám do hlav tlučeno s nebývalou intenzitou, ale brát jej vážně? Brát vážně film se scénou přímé konfrontace Sandlerova pozadí s tváří Davida Hasselhoffa? Adam Sandler v existenciálním dramatu? Sorry, ale tohle já nebaštím. Buď komedie nebo drama, a když už obojí, pak skloubeno méně násilnou formou. Scénář je nabit zábavnými momenty – od těch jakž takž sofistikovaných až k těm zcela prvoplánovým (ač musím přiznat, že velká plyšová kačena obskákaná postupně všemi vořechy, mě pobavila). Jelikož nejde primárně o rodinný produkt, vyskytne se sem tam i nějaký necenzurovaný vtípek („making of“). Fajn dojem podporuje rovněž herecké obsazení (Sandler skoro hraje, Walken opět šíleně exhibuje, Kate Beckinsale prostě je), jen škoda toho konce. 70% Zajímavé komentáře: Lateef, baruss, wipeout, PogoJoe ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh jako na houpačce - nezajímavé až trapné momenty střídají skutečně vtipné a v závěru dokonce nefalšovaně dojímavé pasáže, na které vždy rád zavzpomínám. A vzpomenu si na ně ještě radši, když v nich figurovali tradičně charismatický Walken nebo Kate Beckinsale v krátkých kalhotkách (což je pořád asi nejhezčí představitelný výjev v historii Hollywoodu). Škoda rozporuplné první půlky, která řadu motivů jen tupě nakusuje a zahlcuje zbytečnými minutovými gagy, a hloupého násilného happyendu - s tímhle námětem i obsazením bylo zaděláno na bezezbytku chytrý a inspirativní snímek, nikoli na občas vtipnou a snaživě hlubokou pohádku, která si nakonec sama podkope nohy. 65% ()

Galerie (133)

Zajímavosti (32)

  • V prvej scéne, keď deti zobudia Michaela (Adam Sandler), má pred hlavou škatuľku s Twinkies. V ďalšom zábere zmizne. (Arsenal83)
  • Na začiatku sekvencie, kde sa Michael (Adam Sandler) v kancelárii rozpráva so svojím šéfom Ammerom (David Hasselhoff), sú na Ammerovom nose viditeľné okuliare. O chvíľu neskôr zmiznú. (Arsenal83)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama