Reklama

Reklama

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Díky shodě neuvěřitelných náhod se ocitá profesionální hráč ragby Flash Gordon (Sam J. Jones), herečka Dale Ardenová (Melody Anderson) a šílený vědec Hans Zarkov (Chaim Topol) na kosmické lodi imperátora Minga, který si (po zotročení všech ras ve vesmíru) chce jen tak pro zábavu zničit planetu Zemi. Flashi Gordonovi se ale podaří spojit veškeré národy, a pod svým velením vytáhnout do útoku proti zákeřnému Mingovi ... Mám to štěstí (nebo smůlu), že jsem film ve starých dobách nikdy neviděl. Dneska jsem jen nevěřícně zíral, co je možné taky divákovi prezentovat jako filmové umění. Chápu, že parodie se musí, ale pokud parodii na Hvězdné války (a spol.), tak doporučuji spíše Spaceballs. Flash Gordon je splácanina bez jakéhokoliv příběhu o hrdinovi, který asi padesátkrát přežije svoji smrt (co už ale přežít nemohl je ušlapání diváky za bezkonkurenčně nejhorší herecký výkon v historii lidstva). Ani použití hudby od Queenů (nebo tvorba hudby k filmu?) moc nepomůže, páč kromě úvodní a závěrečné scény se žádné další melodie nedočkáme.. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkuju Flashi !!" - "Za co ??" - "Že jsi dal starýmu ptákovi druhou šanci !!" ;) Ani Dino De Laurentiis, který do tohoto projektu nalil tak nehoráznou sumu peněz a do poslední chvíle trval na vážné tváři snímku, přesně netušil, co vlastně se režisér Mike Hodges snažil natočit, stejně jako většina diváků, která na film mířila do kinosálů, totiž čekal podívanou podobnou sérii Star Wars, na vlně jejíhož úspěchu se nakonec Flash Gordon svezl podobně jako spousta dalších filmů.. Hodges si však byl vědom, i v rámci komiksových předloh, velmi infantilního a především plytkého příběhu, a rozhodl se tak stvořit "retro brak" v tom nejčistším smyslu slova, aby se dokázal vyhnout celkově směšnému vyznění snímku, přičemž o velmi tenké hranici mezi vtipem, nadhledem, ironií a trapností netřeba dlouze diskutovat !! Z mého pohledu se mu jeho snaha vydařila dokonale, díky úhlům kamery, statickým kamerovým záběrům, stínování či barevné kompozici i stylizaci evokující tištěné komiksy dokázal vytvořit dokonalý předobraz původního stripu Alexe Raymonda z třicátých let minulého století potažmo i stejnojmenného seriálu z let čtyřicátých v jeho skvostné brakovosti !! Dané věci napomáhá také geniální herecké obsazení, kdy do role Flashe obsadil dosti prkenného hezouna Sama J. Jonese, do dalších rolí naopak divadelní matadory charakterních rolí Timothyho Dalona, Briana Blesseda, Richarda O'Briana z Rocky Horror Picture Show či Bergmannova dvorního herce Maxe von Sydow, ale i parádní neustále gradující hudební motiv legendární skupiny Queen.. Opravdu by mě zajímal výsledek, kdyby si Hodges prosadil svoji a do projektu místo Queen přizval původně plánované Pink Floyd..;) Když připočteme inteligentní komediální timing, spoustu skvělých hlášek převážně z úst císaře Minga a tu spoustu odkazů či alegorií a vtipů antikomunuistických i ryze kinematogrefických, například pestrost a kýčovitost uniforem v kontrastu k naopak šedivé uniformitě Sovětského svazu, trpaslík Fellini na vodítku princezny Aury v podání nádherné Ornelly Muti, či prvotní zmatení a neschopnost orientovat se v politicky neznámé hierarchii cizího světa vzdáleného vesmíru posádky ze Země, Flashe, Zorga a novinářky Dale, jako paralela ke zmatené politice Spojených států v dané době, viz napadení amerického konzulátu v Teheránu v roce 1979 skvěle znázorněné v hitu Argo Bena Afflecka, dostáváme naprosto geniální komiksovou záležitost, která svými sofistikovanými myšlenkami a artovostí dlouhodobě naprosto přerůstá dnešní komiksové megahity typu Avengers či X-Men, byť vyznívá jako jejich naprostý archetypální kontrast !! Ačkoliv Flash Gordon určitě není mainstreamovou záležitostí a původní vyznění snímku s léty ztratilo smysl, nejen díky již zmiňovanému soundtracku si našel své skalní fanoušky a stal se skutečným kultem a jednou z mých největších srdcovek !! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kde jsou léta kdy tento film dávala čt2 a já se nemohl dočkat úvodních titulků stejně jako u Hvězdných válek. Čekal jsem a čekal mnohokrát a viděl toto dílo, které mě dříve úplně dostávalo, několikrát. Bohužel jsme nikdy neměl šanci si tento film natočit, ale o to více jsem se na něj těšil a vážím si ho. Písnička od Queen také není k zahození a o komiksu nemám ani páru. Škoda, že stáří je na Flashovi hodně poznat. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mladý, školou povinný capart co musel chodit spát po večerníčku. Už ani nevím proč jsem tolik toužil tohle vidět, kde jsem se o tom dověděl, ale kňoural jsem tak dlouho, dokud mě naši nenechali vzhůru déle než obvykle. Přišel jsem o začátek, asi deset minut, ale zbytek jsem shlédl a tenkrát se mi líbil. Odvaz, už jen proto že to byl "film pro dospělé" a já mohl koukat. Jenomže po čase to zas jako takovej odvaz nevidim...v porovnání třeba s Vetřelcema který jsem si tenkrát taky vyškemral, odpracoval a různě se zasloužil o to abych je mohl shlédnout. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Geniální ve své stupiditě, naivitě prostředí kostýmů i hereckých výkonů, úlet do fantazie, nejnadupanější soundtrack v historii kinematografie a v neposlední řadě Ornella Muti , která je i v roce 09 neuvěřitelně sexy. Ještěří muži, útok okřídlených maníků s meči na lasery vybavenou loď, hláškující císař, ano tenhle film byste neměli brát vážně, on to po vás ani nežádá, naopak je nadupaný odkazy a je tak mile praštěný, že jsem si ho zamiloval. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (37)

  • Postava Klytuse (Peter Wyngarde) nevychází ani z komiksů, ani z původního filmu. Byla vymyšlena právě pro tento film. (NiaWolf)
  • Flash Gordon posbíral nominace na britské ocenění BAFTA za hudbu, kostýmy a výpravu. (ClintEastwood)
  • Jedním z předmětů na hodovním stole na slavnosti v Jestřábím království byly oblíbené americké buchty „Twinkie“, obarvené potravinářským barvivem. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama