Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že v okamžiku, kdy jsem se chystal obohatit konečně tuhle databázi nějakým pořádným komentářem, skrývalo se u tohoto filmu pouze 433 hodnocení, což si zcela bez ostychu troufám považovat za málo. Navíc tento film není rozhodně marný, ba dokonce bych si troufl prohlásit, že se mi líbil. Pro fanoušky hokeje nechť je film povinností. Ostatním toho asi nemá moc co říct. Co bych filmu vytknul? Snad pouze to, že se scénky, které měly potenciál být pěknými odehrávají ,,za kamerou" pouze prostřednictvím rádia. Další výtka je k stopáži, která se rozhodně dala více prostříhat, protože mnoho momentek je stereotypních. Jinak panuje z mé strany celkem spokojenost. Rozhodně ne nadšení. 3* ()

campix 

všechny recenze uživatele

Zas tolik filmů z hokejového prostředí není a tak musíme my fanoušci vzít zavděk každým kouskem, který se objeví. O to větší radost mám z Maurice Richarda, protože to je navíc velmi kvalitní film inspirovaný skutečnými událostmi. Příjde mi, že každá osobnost, která něco dokázala tak to neměla lehké a o Maurici Richardovi to platí dvojnásob. Film o hokejové legendě celé Kanady a zároveň Montrealu Canadiens. Klasický životopisný film. Všechno na správném místě, nenudí, ale nadšený z toho také úplně nejsem. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem dlouholetým fandou udílení rychlosti tvrzené pryži vytvarovaným kusem dřeva (umělé hmoty, hliníku, laminátu, titanu, grafitu či kevlaru) za účelem napnutí zauzlovaných provázků připevněných ke svařeným železům za zády maskovaného muže. Také se snažím sledovat historii NHL od doby, kdy hráči místo puku honili na rybníce zmrzlý trus a přesto jsem jméno Maurice "Raketa" Richard dosud spojoval pouze s hromadou statistických údajů. Nyní jsem měl možnost vidět skromného chlápka s bojovným srdcem, dynamitem v bruslích i pěstech, který toužil něco změnit. Takového žabožrouta si dám líbit. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Bomba! Maurice byl fakt bourak, co si nenechal srat na hlavu. Vubec se nedivim, ze mu ruply nervy zrovna u tech bukvic v Bostonu. Jako frankofonni Kanadan to opravdu nemel jednoduche a popral se s tim s hlavou vztycenou. Nikdo si asi nedovede dneska predstavit, jak velikemu tlaku musel byt tehdy vystaven. Roy Dupuis to zahral vyborne, ale me se asi nejvic libil Stephen McHattie jako kouc Habs. Jo a Sean Avery si tam zahral stejnyho trotla, jakym byl za casu sve "hvezdne" hracske kariery :-) ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Děkuji uživateli EARL 23 že mi tento film doporučil jelikož je naprosto skvělý. Sportovní filmy patří k mým oblíbeným a příběh Maurice Richarda člověka který svou píli,odhodláním a sebeobětováním otevřel pyšným Kanaďanům oči a mám za to, že má obrovskou zásluhu na tom, kde se v dněštní době NHL nachází.Hlavní role se chopil Roy Dupuis kterého jsem viděl pouze v seriálu Nikita tudiž jsem nevěděl co můžu očekávat. Jeho výkonem jsem byl nadšen stačilo když seděl na střídačce a sledoval hru už z jeho pohledu šlo vyčíst ,co se mu právě honí hlavou.Hodně mě potěšilo že malou roličku dostal Sean Avery jeden z nejznámějších provokatéru NHL a ještě víc,že mu dal Maurice pěkně do tlamy dobře mu tak :) Příběh je opravdu strhujíci a potěší jak hokejové fandy tak lidi které hokéj až tak moc nezajímá. Představte si v dnešní době hráče, který pracuje do ůmoru ve fabrice, po práci sedne na kolo a jede si odehrát večerní zápas NHL aby uživil svou rodinu, nelze říct nic jiného než respect.Před asi 10 lety jsem NHL miloval, dneska kdy se více stávkuje za zvýšení platů, než hraje můj zájem silně opadl chtělo by to nějakého novodobého Maurice Richarda,který by svým vystupováním a hrou otevřel ostatním oči. Nekompromisních 5***** dokonce jsem zvažoval že tento fil zařadím do mé TOP10 jenže to bych musel vyhodit Pád do ticha a to nemůžu srdcová záležitost :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard si změnil číslo 15 na 9 kvůli své dceři Huguette, která po porodu vážila 9 liber. (JOHN.NY)
  • Počas bitkárskej scény v Madison Square Garden (aréna New York Rangers) sme si mohli všimnúť hráča na lavičke so slúchadlami, ktoré v tej dobe ešte neboli vynájdené. (vander19)
  • Maximální snaha o autentičnost byla podpořena konzultacemi s Mauricem Richardem samotným, jeho ženou a dětmi. Dále byly použity poznámky a vzpomínky reportéra Dicka Irwina týkající se jeho otce, bývalého hráče a trenéra NHL, a reportérů té doby. (worlik)

Reklama

Reklama