Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

kareen 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý snímek o jednom z titánů světového hokeje, který je tu vykreslen jako pracovitý, v reálu celkem skromný muž, přenášející svoji přímost a poctivost také na ledovou plochu. Člověk, který si dlouhá léta nechal líbit příkoří ze strany funkcionářů NHL, ale zároveň se nebál vrátit ránu od zákeřného soupeře. Excelentní hokejista, dávající do hry to, co povznáší každé lidské konání k úspěchu - vášeň. A je v celku nedůležité, jak moc si filmaři toho pravého Maurice nejspíše zidealizovali, protože toto není průměrně, podle šablony odvyprávěný životopisný film, ale příběh o odhodlání, odvaze a vůli vyhrávat.Co na tomto dramatu oceňuji nejvíce, je absence přílišného sentimentu a také napínavé záběry zápasů, při kterých pookřálo mé hokejové srdce. A to obvykle Kanadě ani nefandím... ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená historie jednoho z legendárních hokejistů NHL. Nejsem hokejový fanoušek, ale příběh i herectví mě zaujali a dokázal jsem v duchu i fandit hlavnímu hrdinovi. Byly to těžké začátky, protože poválečné odobí bylo hlavně o přežití a lidé potřebovali idol, který vzešel ze stejně nuzných podmínek jako oni. Také se tu míchá do příběhu fair play, politika, odstrkování francouzské části v NHL. Když se to umí, tak i film o hokeji se dá natočit, aby zaujal i neortodoxního fanouška! ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hokej mám rád a tohle se povedlo v plné čáře natočit, procházet jsi tím vším být nejlepší, zažívat válku a nátlak okolo sebe, bylo neskutečné co vydržel , co musel snášet zato že byl nejlepší. Výborný hokejový film o hokejové legendě. Člověk se v žije do filmu tak moc že představa jak se kdysi hrávalo bez helmy a za jakých podmínek bylo neskutečné, hokej je tvrdá hra i dnes. ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Pro hokejové lábužníky voda na mlýn. Spoluproducent a bývalý slavný hokejový brankář Patrick Roy plus malé role pro několik stabilních hráčů současné NHL včetně Vincenta Lecavaliera či bouřliváka Seana Averyho , který hraje vlastně sám sebe :D. Po filmové stránce skvěle zvládnuté sportovní drama, jehož dobové ztvárnění je bomba a můžu ho dopručit i hokejovým nefandům. ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Děkuji uživateli EARL 23 že mi tento film doporučil jelikož je naprosto skvělý. Sportovní filmy patří k mým oblíbeným a příběh Maurice Richarda člověka který svou píli,odhodláním a sebeobětováním otevřel pyšným Kanaďanům oči a mám za to, že má obrovskou zásluhu na tom, kde se v dněštní době NHL nachází.Hlavní role se chopil Roy Dupuis kterého jsem viděl pouze v seriálu Nikita tudiž jsem nevěděl co můžu očekávat. Jeho výkonem jsem byl nadšen stačilo když seděl na střídačce a sledoval hru už z jeho pohledu šlo vyčíst ,co se mu právě honí hlavou.Hodně mě potěšilo že malou roličku dostal Sean Avery jeden z nejznámějších provokatéru NHL a ještě víc,že mu dal Maurice pěkně do tlamy dobře mu tak :) Příběh je opravdu strhujíci a potěší jak hokejové fandy tak lidi které hokéj až tak moc nezajímá. Představte si v dnešní době hráče, který pracuje do ůmoru ve fabrice, po práci sedne na kolo a jede si odehrát večerní zápas NHL aby uživil svou rodinu, nelze říct nic jiného než respect.Před asi 10 lety jsem NHL miloval, dneska kdy se více stávkuje za zvýšení platů, než hraje můj zájem silně opadl chtělo by to nějakého novodobého Maurice Richarda,který by svým vystupováním a hrou otevřel ostatním oči. Nekompromisních 5***** dokonce jsem zvažoval že tento fil zařadím do mé TOP10 jenže to bych musel vyhodit Pád do ticha a to nemůžu srdcová záležitost :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard vyhrál 1x Hart Trophy, 8x byl vybrán do prvního all-star týmu sezony, 6x do druhého all-star týmu, od roku 1947 do 1959 se zúčastnil všech All-Star Games a v roce 1961 vstoupil do hokejové síně slávy. (JOHN.NY)
  • Maurice Richard si změnil číslo 15 na 9 kvůli své dceři Huguette, která po porodu vážila 9 liber. (JOHN.NY)
  • Maurice Richard získal za svou karieru 8 Stanley Cupů (5x jako kapitán). (JOHN.NY)

Reklama

Reklama