Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Leckterý hokeje znalý filmový divák by od kanadského filmu s názvem podle jedné z největších ikon jejích národního sportu čekal jen bohapustou sladkobolnou maškarádu ''jak jedna hokejka ke slávě přišla'', ale ono je to spíš politické drama o nerovnoprávnosti francouzsky mluvícího obyvatelstva Kanady za života jedné hokejové legendy. Roy Dupuis v hlavní roli předvádí dechberoucí výkon a za zmínku stojí i účast některých skutečných hračů NHL (pocházejících samozřejmě z frankofonního Quebecu) v rolích Richardových spoluhráčů....po dalším shlédnutí chtě nechtě přidávám další hvězdu. Doopravdy skvělé drama. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Čo viac si želať ako dobrú športovú drámu, čo poviete? Možno športovú drámu s príbehom, ktorý nevzišiel umelo z pera scenáristu, ale napísal ho sám život. Maurice Richard je nielen pre filmových, ale aj globálne pre športových fandov tou pravou lahôdkou. Dobové prvky vo vizuálnom ponímaní pôsobia viac ako dôveryhodne, Roy Dupuis v "Rocketovej" koži je viac ako presvedčivý, kamera je viac ako dobrá a celý film je viac ako priemerná záležitosť. Takže let´s go habs. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená historie jednoho z legendárních hokejistů NHL. Nejsem hokejový fanoušek, ale příběh i herectví mě zaujali a dokázal jsem v duchu i fandit hlavnímu hrdinovi. Byly to těžké začátky, protože poválečné odobí bylo hlavně o přežití a lidé potřebovali idol, který vzešel ze stejně nuzných podmínek jako oni. Také se tu míchá do příběhu fair play, politika, odstrkování francouzské části v NHL. Když se to umí, tak i film o hokeji se dá natočit, aby zaujal i neortodoxního fanouška! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitních filmů z hokejového prostředí je jako šafránu. Historii NHL se dnes tvůrci věnují pramálo, přestože to byla doba plná hrdinů a hokejistů s velkým H. Jedním z nich byl i fenomén své doby, Maurice "The Rocket" Richard. Kdo ho nezná, nesleduje NHL nebo mu je celá hra s gumovým pukem ukradená, prosím nekoukat. Tohle je čistě film pro potěchu fanouška, který chce nahlédnout do dob štíhlých brankářů s minimem chráničů, hokejistů bez helem, kterým tekla krev a lize, která se těžko vyrovnávala s diskriminací a protekcionismem. Maurice Richard mnohé změnil... Film má i přes určitě skromný rozpočet pěkný vizuál, naplňuje všechny stylové povinnosti a přináší i nezapomenutelné historické momenty (Richard a Henry) stejně jako postavy (Conn Smythe...). Opravdu hodně překvapil Roy Dupuis, který je znám všeobecně asi jen jako vlasatý Michael z Brutální Nikity. Jako Maurice je uvěřitelný, minimalistický a vyrovnaný. Nejdůležitější okamžiky života obrovské hokejové hvězdy, která stála na začátku stvoření nejslavnější hokejové ligy. Skrze špínu, krev a tvrdost k nesmrtelnosti a ještě dál. PS: poslání smysluplnosti boje proti velkým a bohatým "větrným mlýnům" se nedá přehlédnout. PPS: pátá hvězdička za naprostou dominanci na poli sportovních a autobiografických snímků. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní sportovní snímek, který není založen jen na tradičním klišé, kterak se z vysmívaného sportovce (klubu) stal vítěz všemi milovaný. Pravda, o čem jiném by vlastně sportovní filmy měly být, než o touze po vítězství. A těžko by dokázaly nalákat diváky snímky o tom, kterak extraligový tým klesal a klesal, až doklesal tak nízko, že jej začaly porážet týmy z Horní Dolní. Film o Maurici Richardovi ale není jen pouhým sportovním filmem, byť trochu hokeje si v něm divák užije. Ani není pouhou výpovědí o člověku, který chtěl vyhrávat. The Rocket je filmem o hrdosti se vším pozitivním i negativním, co k ní patří. A určitě si zaslouží celých 124 minut, protože ani jedna z nich není zbytečná, nudná, ani navíc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Hokejista Sean Avery si ve filmu zahrál bitkaře New Yorku Rangers Boba Dilla. V roce 2007 shodou okolností sám Avery do Rangers přestoupil. (pawleta)
  • Dôstojník RCAF (Royal Canada Air Force), ktorý odmietne Richarda (Roy Dupuis) vziať do armády, má na sebe leteckú bundu z 80-tych rokov 20-teho storočia. V tej dobe boli letecké bundy RCAF totožné alebo podobné ako v RAF a nemali dizajn bundy použitej vo filme. (vander19)
  • Uznávaný týždenník "The Hockey News" v roku 1997 vyhlásil Mauricea Richarda za piateho najlepšieho hráča v dejinách NHL. Pred neho sa dostala iba štvorica Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe a Mario Lemieux. (KoRner)

Reklama

Reklama