Reklama

Reklama

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska

(seriál)
Slovensko, 2006, 15 h 20 min (Minutáž: 24–27 min)

Epizody(36)

Obsahy(1)

Boli ich desaťtisíce. Od drobných prečinov až po tie najhroznejšie zločiny. Z toho množstva prípadov je však iba niekoľko takých, ktoré si zapamätali celé generácie. Súčasný pohľad na dvadsaťštyri najznámejších kriminálnych prípadov na Slovensku očami expertov, vyšetrovateľov, aj pôvodných svedkov. Tušili by ste napríklad, že v čase najhlbšieho komunizmu hrozil našej krajine teroristický útok priamo z Ministerstva spravodlivosti? Spomínate si ešte na krvavú vzburu väzňov v Leopoldove a ešte stále vám vlasy dupkom vstvávajú pri zmienke Causa Čubírková? Pôvodný dokumentárny seriál Slovenskej televízie vás v nasledujúpcich týždňoch oboznámi o tom najzaujímavejšom z policajných spisov...
Jednotlivé časti:  1.-Vietnamský masaker
2.-Škrtič žien
3.-Nočný vrah
4.-Čubirková
5.-Nedokončená modlitba
6.-Dvojnásobná poprava
7.-Krutý osud taxikára
8.-Vražda bezdomovcov
9.-Smrť prichádza z hôr
10.-Nemilosrdní
11.-Horehronský rozparovač
12.-Odsúdení na smrť
13.-Sedem rokov nestačilo
14.-Nenapravitelný
15.-Vraždiaci novinár
16.-Unínska lúpež
17.-Teror na Ministrestve spravodlivosti
18.-Vopred ohlásená vražda
19.-Vrah stopárok
20.-Otec
21.-Manžel a milenci
22.-Leopoldovská vzbura
23.-Smrť v plamenoch
24.-Liečiteľ
25.-Prípad Kaplná
26.-Medea
27.-Krvavé meniny
28.-Manipulovateľný
29.-Žena na balkóne
30.-Nikdy neprečítaná pošta
31.-Pištoľník z Považia
32.-Vražda v nočnom parku
33.-Rozsudok smrť
34.-Vinný, nevinný
35.-Zrodený zabíjať
36.-Neobjasnená smrť kurtizány (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele SOLOM. k tomuto seriálu (37)

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (2006) 

V první řadě bych chtěl alespoň tímto poděkovat adminovi, který reagoval na mou žádost, rozdělil tuto dokumentární sérii na jednotlivé epizody. (Poslední týden jsem se jim opravdu poctivě věnoval i díky youtube). Najväčšie kriminálne prípady Slovenska nám nabídnou celou řadu otřených případů, které se odehráli převážně na území Slovenska (Československa) a hromadu lidských bestií, psychopatů a nešťastníků, z nichž mnozí dostali po zásluze trest smrti. Kvalita jednotlivých epizod se strašně těžko posuzuje, protože většina z nich byla z lidského hlediska jeden velký „humus“ a člověk až žasne, co chodí nebo chodilo mezi námi za lidské svině. Archivní fotografie obětí – masakrů z místa činu a výpovědi taky nenechají nikoho klidným – lecjaký filmový hororový film a scénář se můžou jít zahrabat… ()

Vietnamský masaker (2006) (E01) 

Chlapci chtěli přijít lehce a hlavně rychle k penězům – nejlépe zahraničním valutám a neváhali proto chladnokrevně zastřelit a zmasakrovat pět dospělých Vietnamců (Vietnamek) a malé batole. Róbert Matta a Viliam Hauser staří známí z bývalé práce a stejného sídliště byli sice chladnokrevní ale taky naivní, což je nakonec pomohlo dopadnout. Po zásluze dostali doživotí a ty fotky mrtvol i doprovodný popis ono osudného dne a postupných vražd – celkem hardcore. ()

Škrtič žien (2006) (E02) 

Bezcitná bestie – sériový vrah - nadprůměrné intelektové schopnosti, agresivita, výbušnost a zvýšený egocentrismus – tím vším se může „chlubit“ Jozef Slovák. Díky presidentské amnestii mohl vesele vraždit, pak se defakto sám přiznal ke čtyřem vraždám mladých dívek a vyšetřovatele dovedl na místo, kde našli jejich mrtvoly (u dvou z nich). Důvod proč je zabil, nikdy neřekl, za to s velkou radostí ukazoval a popisoval, jak to provedl…Nutno podotknout, že naivita a důvěřivost samotných dívek mu to hodně ale hodně usnadnila… ()

Nočný vrah (2006) (E03) 

Největší a nejbrutálnější sériový vrah Slovenska, aneb další psychopat mohl opět řádit díky Havlově amnestii. Ondrej Rigo - romský sériový vrah a nekrofil, který rád ubíjel bezmocné ženy ve spánku, ocelovou tyčí, násadou od motyky nebo jen kusem betonu a po jejich smrti je ještě zneužil. Většina žen byla starších ročníků, ale troufl si i na mladší (jedna přežila), dokonce řádil i v Německu a Holandsku. Uměl vyčkávat na vhodnou příležitost, neprojevoval žádné emoce, nikdy se ke svým činům i přes řadu důkazů nepřiznal a zaslouženě dostal doživotí. ()

Čubírková (2006) (E04) 

Chlapi dávejte si pozor na svoje ženské!!! Třeba jim taky rupne v hlavě, nebo už předtím někoho zabila a dostane chuť vám ušmiknout tu vaší! Irena Čubírková – matka sedmi dětí a dvojnásobná chladná vražedkyně, která dostala trest smrti oběšením. Rozhodně sama nebyla žádná světice – podváděla svého chlapa a když jí načapal, rozhodla se ho zbavit i se svým milencem (moc nechápu tu naivitu milencovy manželky – která se k tomu taky připletla). První mord jí prošel, ale ona zabíjela znovu – tentokrát si našla ožralu a surovce – ty vole jezdit s ufiknutou hlavou ve vlaku a pohodit jí na hajzlíku…Moc u toho ale nepřemýšlela a nechala se lacino chytit – což je jen dobře a po zásluze byla potrestána! Dobové fotografie + hrané pasáže, abychom se do toho lépe vžili… ()

Nedokončená modlitba (2006) (E05) 

Pak že jsou kostely bezpečné místo…Když tam vstoupí psychicky narušení borec se sekerou a loupež se promění v trojnásobnou brutální vraždu – je to masakr. Dvacetiletý Ján Jenej byl pěkný šmejd už na škole – makat se mu nechtělo, chlastal, šel i do vězení – nic ho napravit nedokázalo. Kvůli pokladničkám na milodary zmasakroval tři nevinné oběti – tu nejmladší ještě i znásilnil a zaslouženě dostal trest smrti – ty fotky z místa činu, brutální podívaná skoro bez cenzury – to čumím. Když nekráčel celý od krve do hospody a začal poroučet – to musel být pohled… ()

Dvojnásobná poprava (2006) (E06) 

Mladé zrůdy v akci. To co měla být pomsta „kamarádovi“ se nakonec ukázalo jako chladnokrevně promyšlená vražda, ke které se bohužel onoho dne přichomýtla i zcela nevinná mladá dívka, kterou několikrát znásilnili a zastřelili. Dva cigoši spolu s nezletilými grázly však na to nakonec doplatili. Jene se rozsudku nedožil, druhý dostal trest smrti – zbytek si odseděl několik roků – tu hrůznou noc však ze své mysli nikdy nevymažou a přestože někteří k tomu byli donuceni – trest si zasloužili všichni! Jen nevím, proč neukázali i fotku toho Lakatoše, který společně s Absolonem byli nejvíc aktivní…Chce se mi blít… ()

Krutý osud taxikára (2006) (E07) 

Už jen jeho jméno (příjmení) bylo předzvěstí toho, co následně Štefan Krutý spáchal. Dvě chladnokrevné vraždy „prý kvůli dobrodružství“ ho nakonec dovedly až před provaz. Oslňoval své mladé nezletilé kumpány, chtěli zažít super dobrodružství, ale vydal se nepěkně krvavou cestou. Ač i tento případ je hnusnou ukázkou toho, jací zkažení lidé žijí (žili) mezi námi, přece jenom je tato epizoda v mých očích slabším článkem této „kriminalistické série“. Život mrtvému taxikáři a krmiči to však v žádném případě nevrátí a nechci to nějak zlehčovat! ()

Vražda bezdomovcov (2006) (E08) 

Určitě bych se nikdy nechtěl stát bezdomovcem a už vůbec bych se nechtěl dostat do rukou podobně labilních sadistických magorů, jako byla tahle čtveřice. Ono je trošku rozdíl svázat a zmlátit někoho a nebo ještě k tomu přidat mučení, řezání, ufiknutí genitálií, pálení a vystavování mrtvol. Ti dva největší magoři Feigler a Mlčová měli dostat rovnou provaz – leč u nás je trest smrti z nepochopitelných důvodů už dávno zrušený. Szabó a Czinege jsou už z vězení venku a moc nechápou, proč zrovna oni dva chudáčci museli jít do basy – vždyť se hlavně jenom dívali…Pastorek a Madunický museli prožívat opravdové peklo a smrt pro ně byla opravdu vysvobozením. Opravdu zvěrstvo, pro otrlé povahy. ()

Smrť prichádza z hôr (2006) (E09) 

Vidlák s nízkým IQ, škrtič/úchyl – opravdu vražedná kombinace a svého času postrach Bánskobystrických dívek a žen. Dle svých slov a vyšetřovatelů zabil, uškrtil a znásilnil čtyři dívky (no nad jednou si jen pohonil), ale usvědčen byl jen ze tří – tělo jedné nikdy nenašli. I tak to byl ale hajzl, který si ten trest smrti zasloužil zcela po právu. Chudáci děvčata, které přiškrtil, znásilnil a následně uškrtil nebo umlátil, aby ho nemohli udat na policii. Už jen svým zjevem byl odporný humusák… ()

Nemilosrdní (2006) (E10) 

Já měl Vietnamce až dosud za celkem pracovité a akční – no a samozřejmě i zdatné kopáče tunelů během války, pěstitele marihuany, ale že se jim nechce robit a ještě kvůli prachům jsou schopní zabít „své lidi“? Ti dva to měli (ne)pěkně vymyšlené a čáru přes rozpočet jim udělal ten slovák na ubytovně, co byl ve špatnou dobu na blbém místě. Nicméně i tak si myslím, že by ty dva sejmuli. Masakr se sekerou probodnutýma očima – to chce být hodně otrlý, až zírám, že jeden z napadených to dokázal rozdýchat alespoň do doby, než usvědčil pachatele. Velká škoda, že jim zrušili ten trest smrti a dostali jen 25 let. Takové svině by si ho zasloužily zcela po právu. ()

Horehronský rozparovač (2006) (E11) 

Nejbrutálnější vrah a absolutní magor jakého Slovensko poznalo. Štefan Svitek mimořádně brutálním způsobem zavraždil svou těhotnou manželku a dvě dcery – ještě u toho stačil onanovat dobytek jeden. Sklony k zoofilii a sadismu vyšperkoval totálním rozkucháním své ženy, vytrháním vnitřností, rozřezáním plodu, zohavením těl i svých malých dcer – no prostě absolutní humus a slabší povahy tento díl asi jen těžko rozdýchají. Trest smrti pro tahové hovada je žalostně směšným trestem. Já bych ho klidně tomu davu vesničanů kde se vše odehrálo dal…Já vydržím hodně a rád se divám a vyhledávám ve filmech - dokumentech na nejrůznější zvěrstva, úchylnosti a zvrácenosti, ale tohle byla vážně silná káva. ()

Odsúdení na smrť (2006) (E12) 

Zamindrákovaní ubožáci jsou ti nejhorší. Odmítnutí holky zabolí, tak proč si jí nevzít násilím…nějak takhle uvažoval dvojnásobný vrah Štefan Pantl, na první pohled spořádaný otec rodiny. Když už v hospodě opil a přesvědčil dvě děvčata, aby šly do jeho nového domu – chtěl si prostě užít. No děvčata mu dát nechtěla, obě byly ožralé a usnuly. On toho využil, s jednou si užil a obě zabil. Trest smrti – správný rozsudek, se kterým nelze nesouhlasit! ()

Sedem rokov nestačilo (2006) (E13) 

František Tégler byl magor už coby teenager. Už když v šestnácti znásilnil a posléze zavraždil oběšením malého chlapce, měl dostat trest smrti. Místo toho bylo uvězněn a poslán na převýchovu. Ani zde si však moc dobře nevedl a jeho psychický stav se spíše zhoršoval. Když se vrátil domů, začal makat, ale když se dozvěděl, že jeho kolega má u sebe 7000 v hotovosti u sebe, rozhodl se mu peníze ukrást – no nakonec ho i zavraždil. To už se ale trestu smrti nevyhnul a to zcela zaslouženě. ()

Nenapraviteľný (2006) (E14) 

Štefan Mlynarovič – další z dobytků, kteří měli dostat provaz, přesto si nakonec odpykává „jen“ doživotí a daňoví poplatníci zapláčí stejně jako pozůstalí jeho tří obětí. I když oficiálně se přiznal jen k první vraždě své družky. Surový, bezcitný a psychicky narušený magor dokonce zabil i malé děvče a její tělo nacpal do úložného prostoru gauče. Přitom už po první brutální vraždě měl navždy shnít v base, ale po 14,5 letech byl propuštěn a zanedlouho začal řádit zase. Některé fotografie z místa činu, nejsou určené pro slabší povahy – humus. ()

Vraždiaci novinár (2006) (E15) 

V tomto případě byla obviněná spíše jen hromádkou neštěstí, zlomená žena zcela ovládaná despotickým partnerem, který ji donutil nejen ke svatbě, ale i trestnému činu. To ji však neomlouvá. Brutální vražda překupníka z Balkánu, následné odklizení těla (které ale stejně po čtyřech dnech vyplavalo) a to všechno kvůli pár stovkám tisíců. Tíha svědomí však mladou ženu nakonec dohnala k tomu, aby všechno přes prostředníka práskla a oba poslala do vězení. Zaslouženého. Ten novinář byl vážně magor (prý chtěli jsme ho jen okrást a srabácky se schoval za zadní sedadlo do úložného prostoru a střelil ho zezadu. ()

Unínska lúpež (2006) (E16) 

Když se dva kriminálníci co se poznali ve vězení, domluví, že by nějakým způsobem mohli snadno přijít k penězům – je z toho většinou pěkný průser. Svätopluk Bartonek a Anton Stašek do svých plánů zasvětili ještě Ladislava Škrabala a rozhodli se rozjet své plány. Několikrát jim loupežné přepadení nevyšlo, tedy až do osudného rozhodnutí, odjet do Senice. Zde si vyhlédli dvojici pracovníků z Unína, který přijeli vyzvednout peníze na výplaty. Po cestě je přepadli a následně jak muže, tak těhotnou ženu zastřelili a ukradli cca 360 000 korun. Bartonek a Stašek dostali trest smrti, Škrabal, který se této akce nezúčastnil, ale obstaral těm dvěma střelnou zbraň a vzal si i podíl z loupeže 15 let. Ve vězení ale spáchal sebevraždu. ()

Teror na ministerstve spravodlivosti (2006) (E17) 

Když v Bratislavě nakráčel do budovy ministerstva spravedlnosti Ondrej Chalmovský v baranici s kabelou přes rameno, ještě nikdo netušil, k čemu tam dojde. Přišel si stěžovat, že mu dali malý invalidní důchod a nepřiznali trvalé následky – chtěl peníze a rychlé řešení…Jinak je vyhodí do vzduchu, jenže si spletl dveře i lidi a sebou místo ministra Királyho vzal na věčnost jeho náměstka Štepničku – oba podomácku vyrobená výbušnina roztrhala doslova na kusu (pachatelovi utrhl výbuch hlavu od těla…Jediný očitý svědek který byl s nimi po celou dobu v místnosti řidič Dezider Belko přišel skoro oko, částečně o sluch a byl z něj doživotní invalida…Proč? Protože sám ministr a příslušníci policie posrali, co mohli (no vlastně oni ani pořádně nic neudělali…jen potom všechno STB a vláda zametli v tichosti pod kobereček… ()

Vopred ohlásená vražda (2006) (E18) 

Být podpantoflákem musí být vážně hrozné a ponižující, zvlášť když vás ženská ještě bije (ty vole to bych asi nikdy nepřežil…), nicméně když se z fúrie stane bezcitná vražedkyně, která vás nejenom zabije, ale ještě i vykuchá, rozřeže a pohodí pod mostem…Anna Dudášová byla obviněná a odsouzená na 15 roků za vraždu svého manželka, který se s ní chtěl rozvést, no nicméně i přes řadu důkazů se k činu nikdy nepřiznala. Ani se ale moc nedivím, že s ní její dva synové ani nejbližší rodina už nikdy nechtěli mít nic společného a všichni byli stejně přesvědčení, že to udělala. Už jen od pohledu (z fotek) to byla mašina a jak říkali, když se ožrala, tak byla neřízená střela. Starého několikrát zmlátila, dokonce jí i dvakrát udal na policii za ublížení na zdraví no a nakonec ho i zabila (jak řekla a několikrát vyhrožovala). Docela mazec. ()

Vrah stopárok (2006) (E19) 

Autostop je často vyhledávaným způsobem dopravy nejen mladých studentů a studentek, ale často sebou přináší i jistá rizika, o čemž svědčí nejen tento příběh a množství filmů (nejen Smrt stopařek – který se inspiroval přímo zde). Miroslav Somora – brutální vrah a úchyl, který znásilnil nejednu stopařku – ovšem tentokrát spáchal rovnou dvojnásobnou vraždu dvou mladých dívek, kterým před nosem ujel vlak. Nejen že je surově ubodal a umlátil, ale jednu z nich i po smrti zneužil. Obě pak zakopal nedaleko Valašských Klobouků. Viera Kuklská ani Tatiana Gangurová neměly šanci se mu ubránit – alespoň byl jejich vrah rychle dopaden a dostal trest smrti. Pohled na jejich mrtvá těla doslova zamrazí na zátylku i otrlé. ()

Reklama

Reklama