Reklama

Reklama

Místo v životě

(seriál)
Rodinný
Česko, (2006–2008), 26 h 40 min (Minutáž: 51–56 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Martinu Lukešovou (Barbora Siedlová) a jejího přítele Jana Kadlece (Ondřej Vetchý) potkáváme ve chvíli, kdy se Martina dozvídá, že je těhotná. Rozhodnou se po delší době opět vrátit do Žďáru oznámit novinu rodičům Martiny Lukešovým (Simona Stašová a Miroslav Táborský), ale stane se neočekávaná věc V prvním díle se poprvé potkáváme s novými hrdiny. Místostarostka Petra Janatová (Anna Šišková) musí řešit složitý úkol s obyvateli satelitního městečka. Současně netuší, že její manžel advokát Janata (Jan Hrušínský) má milenku a už vůbec nepředpokládá, že by se s ní mohl rozejít. Dalším novým hrdinou je otec novináře Kadlece (Luděk Munzar). Vedle hlavních postav se můžeme těšit i na další oblíbené tváře - protřelého podnikatele Václava Rokytu (Tomáše Hanáka), jeho ženu (Petru Jungmanová), svérázného policistu Šrédra (Bohumil Klepl) či starostu Tichotu (Jaromír Dulava). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Předem předesílám, že jsem viděl věechny díly a hodnotím všech třináct dílů. Proč jsem proboha koukal na všechny díly? Především proto, že Místo nahoře byl vynikající seriál, který jsem sledoval s oblibou a pravidelně. Bylo tedy pro mě samozřejmostí sledovat druhou sérii. Je téměř neuvěřitelné, co s celým projektem Nova provedla. Ze sondy do života vyšších vrstev udělala jakousi telenovelu, kde trapná situace střídá trapnější. Naprostý propad u úvodní písně, dialogů (vlastně celého scénáře), kamery, zpracování. Nejprve jsem si říkal, že když se vrátí všechny postavy z první série (Hanák, Vetchý, Táborský, Stašová, Klepl), tak ti herci snad dovedou rozpoznat kvalitu. Jak vidět, zřejmě si chtěli pouze přivydělat. Ke všemu se veškerý děj motá kolem dvojice Vetchý, Šišková. to je naprosto nesourodá dvojice, jejichž sblížení by jim nevěřila asi nejedna babička. Paradoxně díky tomu obsazení jsem se rozhodl dát alespoň jednu hvězdičku, už jenom díky té slizké roli, kterou zde s bravurou předvedl Jan Hrušínský. Jaký obrat od doby rolí princů. děkuji, jestli bude i třetí série, troufám si s jistou napsat, že už ji jistě sledovat nebudu. Místo v životě mě popudilo opravdu hodně... ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání. Místo nahoře byl na české poměry výtečný seriál, ale Místo v životě je dost nepovedené pokračování. Kamera děs, scénář je dost slabý, není divu, že herci nejak extra nehrají, není co. Mělo mě ihned odradit logo Novy. Dokonce i povedený soundtrack zkazili. Po jedné epizodě přestávám seriál sledovat, nechci si kazit příjemný dojem z jeho první série. ()

Reklama

Columbus odpad!

všechny recenze uživatele

Legracni je tu spousta veci. Tresouci se kamera je proste takova znacka, berte to tak :) Co je nejtrapnejsi, co je nejtrapnejsi..?... ta lidska stupidiiiitaaaa.... snad jedina Klara Apolenarova se jim na to vykaslala (nahradili ji chudinku nevyraznou, az osklivou nounejmkou) ... ostatnim nasim "prednim" hercum prachy nesmrdej a tak zahrajou cokoliv. Mozna porno a fasismus by vynechali... ackoliv.... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, hlavně si najít to místo v novoprímáckém pšoukbyznysu... Fuj, vy hovězdičky šašského nebe... Hádejte, proč už si nikdy nezahrajete v nějakém opravdu dobrém, zásadním a nezapomenutelném (alespoň) českém filmu? - - - P.S. Volná diskuze - cituji - igi B. 16.04.2008 20:25 "Tý vado, nedívali jste se teď na začátek konce "Místa v životě"? Akční thriller ala Nova. To byla zase prcina , hlavně ty hučáky hořáky. Navíc teda - nikdy jsem netušil, že Lábus je tak neskutečně topornej herec. Dycinky jen dělá blbečka nabo nějaký ty estrády... No sračka na eNovou... :-( . . . Přepínám... ;-)" - konec citace... - - - P.P.S. A co dál čudláci? ()

Mimomisu

všechny recenze uživatele

Ted jsem to poprvy nahodou zahledl v nejaky reprize a po deseti minutach si rikam, co asi moje mile csfd na tu priserne roztresenou kameru. No nebyl jsem zklaman. Dal na to koukat nehodlam, ani hodnotit nebudu, ale nemyslim, ze ten alzheimer za kamerou je lidem, pro ktere byl tenhle serial urcen, prijemny ke sledovani :) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Pokračování seriálu Místo nahoře (2004). Název se změnil, protože pokračování produkovala Nova místo České televize. (BoredSeal)
  • Natáčelo se ve Slaném, Roudnici, Hobšovicích, Žatci, Nové Vsi pod Pleší, Veverské Knínici a Brně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama