Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (609)

Vitex26 

všechny recenze uživatele

Třikrát fuj!!! Největší filmová katastrofa je to totiž až zde. Jakoby někdo znovu použil pytlík čaje, který už byl dávno vyluhovaný, a to před drahnou dobou. Pseudokomedie, která spíše než úsměv, vyvolá u diváka pocit marnosti a ztraceného času. Téhle slátanině tak nemá šanci pomoci ani slušné herecké obsazení, i když Emma de Caunesová vypadá skutečně dobře. Snad jen za ni ta 1*. Jinak se tomuto "dílu" doporučuji vyhnout velkým obloukem. ()

Kybela 

všechny recenze uživatele

Největší filmová katastrofa už byla jen pouhým rozšířením vtipných krátkých scének a tento film je jednoduše odvar odvaru. ()

Honzad007 

všechny recenze uživatele

Když se spojí opakovaná genialita jednoho herce s naprosto průměrným a ničím nezajímavým příběhem plným pomyslných berliček, které stále vedou jen ke starým a známým vtipům, jež zůstávají klasikou pouze u krátkých příběhů s Mr. Beanem, hold z toho prostě musí přijít prohra. ()

PanJam 

všechny recenze uživatele

Naozaj skvelá komédia, ktorú som včera videl po 1.raz. Je pravda že za filmom : Mr.Bean trochu zaostáva, no komédia je to takisto skvelá, kde Atkinson ukazuje svoje veľké komediálne kvality. ()

alex011 

všechny recenze uživatele

Niektore sceny boli dobre, zasmial som sa, ale ako celok bol film takpovediac nudny. Postava Mr. Beana drzala cely film, inak nic. ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

krásnou jednu hvězdičku za "umělecky" akční nebo detektivní film (lépe řečeno) s williemem dafoem.... jak se nad sebou rozněžnil!!! ale bean? vrchol trapnosti. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

výborný relax a la ružový panter opäť v akcii. najviac ma na týchto filmoch baví, že naozaj pobavia našu komplet rodinu, vrátane mačiek a psa, a to je dnes viac ako dosť. tu sa dalo dokonca schuti zasmiať, film rozhodne nie je predstavou remaku toho, čo už pán fazuľka natočil. fajn. ()

790511 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl až v roce 2013. Dlouho jsem neměl vůbec chuť se na něj dívat, protože jsem čekal, že to bude stejná katastrofa jako ten první celovečerák. Ovšem byl jsem mile překvapen. Recyklování známých gagů mě zamrzelo, tím si tvůrci moc nepomohli. Naštěstí přišli i s novými věcmi a vznikla situační komedie s dobře gradujícím řetězcem nešťastných náhod, omylů a průšvihů. I vizuálně byl film velmi sympatický, s dobrou kamerou, doplněnou o "autentické" záběry Beanovy malé kamery, kterou důsledně zaznamenává všechny své trampoty. Dětský hrdina, navíc Rus je už poněkud sporná záležitost. Bean v celovečerním provedení nutně ztrácí to intimní kouzlo krátkých epizod, odehrávajících se v reáliích Británie 80. a 90. let. Je tady ještě víc vytržen ze svého přirozeného prostředí, do kterého tak jako tak příliš nezapadal. Naštěstí moc nemluví, zachovává si to své tajemné podivínství. Autoři naštěstí neměli potřebu nám o postavě něco vysvětlovat a odhalovat. U této postavy není důležité čím se živí, nebo kde má rodiče. Důležité je, kde se mu zrovna zasekne kravata, nebo v jaké krkolomné společenské situaci se zase ocitne. A to pro odpočinkový film na nedělní večer bohatě stačí. ()

alexwill 

všechny recenze uživatele

Pět hvěd tady nemám náhodou. Je to asi věc kultovnosti, takové nostalgické vnitřní pohody a nálady. Tenhle film na mě má odjakživa hrozně pozitivní vliv a přijde mi chvílemi naprosto geniální. Je to taková subjektivní zaujatost, ale vždycky mi přišel tenhle film hrozně underrated. Ale je to asi jednoduše tím jaké na něj mám vzpomínky, na tu dobu a na některé scénky. Ano s nadhledem uznávám, že to zdaleka nemá na původního originál Beana a jeho vtipy. Ale jinak to miluju! ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Tohle se nemělo realizovat :( Zatímco první filmový Bean byl opravdu vtipný a měl skvělý scénář s obrazem, tohle bylo moc zoufalé :( Ani jindy skvělý Roden to nespasí. Jedná hvězda za Francii a druhá za Defeoa. ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Viděno po asi 10 letech, a musím zvednout hodnocení. Jasně, je to sice na Beana hrozně podprůměrný, ale ta Francie...... ()

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by si tento film zaslúžil také nízke hodnotenia, aké tu dostáva. Aj keď treba podotknúť, že čo sa týka hraného Mr. Beana, je to to najslabšie čo vzniklo. Čo mi vadilo, bolo to ticho, ktoré panovalo väčšinu filmu. Chýbala tu nejaká silná vedľajšia postava - áno, máme tu Sabine a malého chlapca. Ale priam sa tu pýta postava ako bol napríklad David v prvom filme (medzi Sabine a Beanom neprebehlo také budovanie priateľstva ako to bolo práve s Davidom). Rowan Atkinson je parádny a väčšina vtipných scén stála za to. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

weth 

všechny recenze uživatele

Mno tak na prázdniny pana Beana jsem byl do kina vytažen, tedy sám od sebe bych na film nešel. První polovina filmu je spíše podobná klasickým televizním skečům(dokonce jsem se nemohl zbavit dojmu že už jsem dost vtípků viděl), na kterých se asi nemůže film celý postavit. Proto přichází polovina druhá, která se ovšem jaksi rozplizla... Síla pana Beana tkví v tom jak je to hroznej blb a hodně věcí dělá prostě "po svým". To že dostanou prostor další postavy vidím spíš na škodu. Film mohli tvůrci osekat na hodinu, možná by to bylo lepší.. Závěr v Cannes je už trochu trapnej, takový "hurá, už se tam konečně dostal".. Takže jedna hvězdička za útěk na motorce který mě opravdu pobavil a druhá hvězda za Beana v nacistické uniformě... ()

MTE 

všechny recenze uživatele

Aaaale taka rodinna komedia, sem tam pobavi. Nastastie to ma len hodinu a nieco, tak nehroi zeby ste sa zacali nudit. Emma de Caunes je pekna (oproti Science of sleep:). ()

Reklama

Reklama