Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Chomiak, Andrew Currie, Dennis Heaton .. Huá! Už úvod jak z dokumentárního žurnálu okamžitě napoví, že půjde o dosti netypický zombie snímek bez efektního vraždění, ovšem s neskutečnou nadsázkou. Společnost ZomCon je ukázkou toho, že business jde udělat i na vesmírné radioaktivitě, po které se mrtvoly mění ve vrávoravé postavy hledající živé maso. Právě ZomCon našel způsob jak tyto příšerky domestikovat a zapojit do života aneb zavedl nový druh otrokářství. Snímek je zasazen do padesátých let a dá tak vzpomenout na doby, kdy podobně laděných sci-fi/fantasy filmů vznikalo opravdu hodně. Celé vyprávění je pojato jako černá pohádka, kde apatie postav k smrti a vůbec všemu dění okolo budí pošetilý úsměv, jak je to nevážné, přesto pečlivě vymyšlené a zábavné. Podporuje to i hřejivý look maloměsta a zejména vydařené herecké výkony. Carrie-Anne Moss je ještě větší kus než v Matrix, je vidět, že pár let a pár kilo ji vůbec neuškodilo. Billy Connolly jako domácí nemrtvák zvládá tohle herecky omezené vystupování s bravurou, perfektní jsou však i zaujatý Henry Czerny či nedůvěřivý Dylan Baker. Zkrátka, zda máte tohle osvěžující žánrové zaměření rádi a přijmete i skvěle vystavěnou poctu pokleslým snímkům padesátých let, tak si jej bezesporu užijete. Jako že je stylově obří měsíc na noční obloze. 75%. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Dobré odpoledne, chlapci a dívky. Povězte mi, kolik z vás už někdy muselo zabít zombie? Po všech těch zombie filmech a Sci-Fi béčkách jsem z Fida naprosto nadšenej. Konečně někdo dotáhl k dokonalosti to, co před dvěma roky naznačil závěr Soumraku mrtvých. Inspirace je víc než očividná a geniálních okamžiků je neúrekom. Pocta starým béčkovým scifárnám je už jen takový bonus, kapka krve na rakvičce. ● Úvodní černobílé reklamně instruktážní intro pro děcka ve škole ve stylu 50. let je geniální. ♪Do hlavy je to nejlepší, mozek se tím zneškodní…♫ Zbytek je sice v křiklavě veselé barvě, ale pořád jsem měl pocit, že koukám na film z 50. let. Kamera, herci, hudba…, tohle je prostě skvost. Další svěží závan shnilého masa na zatuchlém poli zombie filmů. Umístit příběh do doby plné nadšení a elánu byl skvělej nápad a všeobecná apatie ke smrti vytváří opravdu bizarní kontrast s duchem doby. 90 % mrtvých hold chce být zombíkem a ne nějakou debilní hlavou v rakvičce. A navíc je to drahý jak prase. Vlastně mám pocit, že se důchodců moc lidí nebojí. Emmette Mitcheli, z prachu jsi vzešel a v prach se obrátíš a z prachu toho již se nevrátíš. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Pokud odpustíte tvůrcům to, jak naložili s chováním zombie a vlastně s jejich celkovým charakterem, tak potom si užijete nevšední zombie komedii s vtipným a neotřelým nápadem. To vše za zvuku nádherné dobové hudby a pěkných kamerových záběrů. Nevidím důvod, proč bych měl hodnotit níže než hodnotím, tedy 75%. :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Originální zombie komedie o tom, že i nemrtvý s obojkem může občas kousat. Výborně napsané, zabalené do hezkého retro stylu a výborného humoru. Krvavými scénami se naštěstí také nešetřilo, takže okousaných končetin je tu dost a sem tam umře i nějaké to dítě. Billy Connolly si svojí roli zombíka užívá a ten kluk hraje překvapivě také hodně dobře. Výborný příspěvek do, v současné době dosti zakalených, zombií vod. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie? Z hororu to nemá nic a toho humoru je tu pomálu (ale jo, párkrát jsem se pousmál, jenže to se se stává, ať už chtěně či nechtěně, u každého druhého filmu, některé fórky byly dobré). Úsměvný film pro děti na nedělní dopoledne. A to vůbec nemyslím ve zlém. Dobré na tom jsou jen tři věci - úvodní medailonek, retro stylizace padesátých let včetně oblečení a naleštěných auťáků a Carrie-Anne Moss coby pokušitelka zombie, která dokáže doslova vykřesat radost ze života i z mrtvoly :-). Čekal jsem víc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama