Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svůdná Carrie-Anne Moss mě vždycky dostane. Opět z její strany podaný excelentní výkon a jasně dominuje celému snímku. Film Fido je takovou odpočinkovou komedií u které nemusíte moc přemýšlet a jen se bavíte. Humorných momentů je tu víc než dost a milovníci zombie se dočkají i trochu toho násilí. Nejvíc mě dostala hláška: zlato, schovej zuby!! ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Rozhodně originální film, který je odstartován skvělým instruktážním filmem. Pak se sice dobrý nápad trochu rozmělňuje, vzniká stylizovaný, ale naprosto klasický příběh. Naštěstí tu však stále zůstávají perfektní černohumorné situace. Celkový dojem nakonec výrazně vylepšuje závěrečné zombie řádění za zvuků rozverné hudby a samotné zakončení vůbec. Velmi silné tři hvězdy. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

zombie mám veľmi rád (vo filme! v reálnom živote by som ich asi až tak rád nemal), o to radšej mám, keď sa k nim pristupuje s originalitou, scenáristickou invenciou, keď sa síce stále príťažlivá a obľúbená nálepka krvavých monštier a látky pre lacné béčkové slashery "povýši" buď na skvelú zábavu, sebaparódiu alebo dokonca sa im pridá aj istý filozofický podtext . . . a v tomto prípade mieru invencie a orignality pri nápade, námete a celom spracovaní látky musím oceniť mierou najvyššou - zlatou medailou! Rodinný film! So zombiami! A ešte k tomu retro (poučené filmové retro)! Skvelé! A jeden z najuznávanejších amerických komikov súčasnosti nepovie nič viac ako "Uaaaarrrr!" A sexikaratelatexová hrdinka z matrixu je domáca puťka (opravujem: supersexi domáca puťka)! Fajn! Ale očakával som väčšiu zábavu, očakával som hlasný smiech (z mojej strany) a ustavičné hemženie sa fórmi (zo strany filmu). Pár vydarených vtipov a thats it . . . lenže i tak mám ten film rád, i keď som sa nerehotal ako pri Wrightovom/Peggovom Shaunovi, hlavne pre tu originalitu a naozaj precíznu prepracovanosť. Milé :) Trochu mi to pripomínalo Burtonovho Frankenweenieho, ale len trochu a ani neviem prečo, možno to predmestie a tak . . . Blake Nelsonova postava bola super! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Fido není nejlepší komedií. Film je zasazen do padesátých let minulého století. Představuje nám americké (kanadské) předměstí, obývané povrchními lidmi, zakládájícími si na počtu zombie v domě. Někdo zombie s náramkem používá k souloži, případně k masturbaci, jako sluhu. Druhý, jako zahradníka, pošťáka, nebo mlíkaře. Děj nás zavede do rodiny, která svého zombie používá, jako domácího mazlíčka. Ženuška vlhne při pohledu na něj, syn v něm vidí skutečného tátu. Manžel v něm vidí konkurenci a nebezpečí. Samotný zombie (Fido), je však naprosto vygumovaný. Fido občas sežere souseda, občas sežere děti, občas sežere starou bábu. A to je v podstatě všechno, co nám tato postava ukáže. Nejvtipnější postavou tak není on, ale Carrie-Anne Moss (Trinity z Matrixu), která hraje skvěle a svojí postavu udělala zajímavou, ačkoliv její prostor ve scénáři, není největší. První hodina není ničím zajímavá, vtipná. Vtip a trochu akce se vyskytne až v poslední třetině filmu a trpělivý divák dostane alespoň trochu té zábavy. 55% 03.01. 2010 ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Fido úžasnou, nápaditou a vtipnou formou rozvíja ideu z konca filmu Shaun of the Dead, a to priamu domestikáciu zombiekov. Čierna komédia ako noc zasadená do prekrásneho a čistého prostredia 50.rokov v USA je založená hlavne na koncepte filmov malý chlapec a jeho pes. Práve tie prvky pôsobia skôr umelo, avšak výsledok je nadpriemerný a rozhodne sa jedná o jedinečnú originalitu v zombie svete. A Billy Connolly zahral Fida priam bravúrne. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama