Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze (55)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vymazlená grafická stránka prostě nemůže vykompenzovat absenci čehosi hlubšího (co bylo obsaženo v seriálu například v osobě "nevinné divačky-reportérky") a už vůbec ne ještě stupidnější Victorii:P Poněkud rozšířené a tedy i smysl více dávající okolnosti kolem "ústřední dějové linie" jsou sice fajn, ale opět - jde to na úkor toho, co by se podle mě mělo skrývat za těmi pohyblivými obrázky, aby se daly označit za kvalitnější než třeba WITCH:) To jsem samozřejmě přehnal, ale z mého pohledu tenhle tah Hellsing prostě degradoval. Takže pro OVA series ode mě jen 60%. No dobře, tak 70%, ale jenom za Lady Integru;) ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Mariusem, pač jakkoliv je nová animace skvělejší oproti původní sérii a samotné zpracování je bližší původní papírové předloze, tak samotná atmosféra Hellsinga je absolutně o ničem a na seriál ztrácí obrovský kus prvním dílem. Nyní OVA II trošku ukázal lepší kvalitu, ale jak to bude dál, se teprve uvidí... ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hellsing je tajná britská organizace bojující se tvory noci a chránicí její veličenstvo Královnu a Velkou Británii. Šéfuje jí nekompromisní Integra Hellsing a jejím loajálním podaným je upír Alucard. Krom něho na straně organizace bojuji komorník Walter a novicka mezi upíry (Alucardem přeměněna) Seras Victoria. Hellsing zrovna čelí zvýšené aktivitě útoků upírů a snaží se zjistit, kdo za vším stojí. Odhalení je poměrně překvapivé, záhy následuje počátek konce a úplné destrukce. Hellsing je dnes již klasika žánru, vychází z mangy a částečně z původního seriálu. Řekla bych, že se jedná o jedno z nejvíc povedených upírských dark fantasy děl. Odkazuje na středověké boje mezi bohaznaly a nevěřícími, upírské legendy včetně kultu hrabě Drakuly a mystiku kolem fašistické SS. Příběh se postupně odvíjí a nabaluje, možná někde je až zbytečně přehnaný, ovšem když přijmete fakt, že fantazii se míry nekladou, necháte se unášet a užijete si ho. Postavy jsou téměř striktně rozděleny na zlé a hodné, ovšem ani tato škatule jím nebrání se vyvíjet většinou ve velice pozitivním smyslu. Akce, násilí, krev a jatka jsou všudypřítomné, přesto znázorněné nikoliv nechutně. A Alucard je opravdový frajer, kterého ani nevím kdo by mohl sesadit z pomyslného žebříčku největších frajerů anime světa. Navíc skvělá hudba, která krásně dokresluje akci a občasné emoce. Hellsing je špice žánru, zde není co dodávat. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak si to shrňme, i když už jsem hodnotil / komentoval jednotlivé epizody. PLUSY: Vizuální styl, hudba, animace; chvílemi dechberoucí krvavý nářez; zajímavé, originální postavy. MÍNUSY: Pseudohumorné, infantilní karikaturní vložky, statičnost; monotónní Alucardův bojový styl (nechat se rozstřílet, pak se za ďábelského smíchu složit v beztvaré monstrum, které smete kohokoliv) s nejasnými schopnostmi a limity; totální šílenost a pozérství všech, podtržené jejich předlouhými, rádoby hlubokomyslnými monology. +/- průměr s výkyvy na obě strany. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech mě případné pokračování začalo zajímat, protože se konečně dějově oddělilo od předchozího seriálu a přichází s něčím novým, ale obávám se, že díl 4 je v nedohlednu. "Seriál" se trochu víc věnuje příběhu a proto je také přehlednější. Bohužel přišel o veškerou atmosféru z původní série. Nová identita je již výrazně slabší. Rozhodně není tak příjemně stylová, ale přesto by si na ní člověk zvyknul. Animace je na pokročilé úrovní, ale když člověk začne uvažovat, že se mu seriál začíná líbit, přijde vsuvka v podobě rádoby vtipného vtipu s ošklivou zjednodušenou kresbou, která shodí vše, co do té doby bylo pěkné. Dalším mínusem je Victoria Ceras, která již není taková kočka a která slouží jen k nepovedeným vtipům. Na druhou stranu "seriál" je nadprůměr a jen mě utvrdil, že původní seriál byl super :-) ()

Galerie (218)

Zajímavosti (24)

  • Je to jediný OVA diel, kde sa Alucard fyzicky nenachádza a ani nemá žiadnu rolu. Ak nepočítame jeho krátke spomenutie v spomienkach Seras. (Eerie)
  • V bitke Luka a Alucarda sa nachádza väčšia chyba - v nej dostane Luke zásah do hlavy Jackalom. V mange je strelený Casullom do tváre. Toto sa neskôr napravilo v Madhouse Blu-ray vydaní. V HD verzii na Blu-ray začína Alucard bitku správne Casullom. A síce bola bitka napravená, stále tu zostala chyba, kde má Alucard na rukavici Hellsing-pentagram v začiatočnej scéne s ním ako Draculom a Abraham Van Helsingom, aj keď to bola ďalšia z chýb originálnej verzie. (Eerie)
  • Zo všetkých OVA dielov sa tu nachádza najmenej postáv. (Eerie)

Reklama

Reklama