Reklama

Reklama

Pustina

Trailer

Obsahy(1)

Skupina mladých delikventů je přivezena do nápravného zařízení na pustý ostrov. Záhy však zjišťují, že ostrov není úplně opuštěný. Čeká zde na ně psychopatický vrah se zákeřnými pastmi, hladovou smečkou psů a smrtícími zbraněmi. Hrůza, násilí a boj o přežití vtrhne na vaše obrazovky v tomto mistrovském thrilleru od režiséra filmu Mrtvá hlídka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Pustinu" bych označila spíše za drama či thriller, protože jako horror na mě tenhle film příliš nepůsobil. Děj je jednoduchý a veskrze předvídatelný, atmosféra příjemně syrová, hezky koukatelné prostředí ostrova, hrdinové nejsou tak otravní jako rozjívení (a následně hysteričtí) američtí teenageři, padouch... no, nic moc, takový odfláknutý. Nehledě na to, že mám ráda psy, zvláště pak ovčákovitá plemena, tahle složka příběhu mě tedy patřičně neděsila. Ve vyvražďovačkách mírný nadprůměr, není to vyloženě hloupé, ovšem z mého hlediska "Pustina" nejvíce trpěla postavami, ke kterým jsem si nedokázala vybudovat kladný vztah - zase mi jednou byli všichni naprosto ukradení (až na ty krásné hafany:-)). 66,6% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalší razantný dôkaz, že niečo ako "súčasný britský survival horror" naozaj jestvuje. Skoro bez ľakačiek a bez prekvapivých rozuzlení (ale v tom je práve geniálny fór, že hrdinovia sa v polovici filmu v kľude zamyslia a logickou úvahou odhalia identitu i motívy vraha presne ako každý bystrejší divák), nechýbajú ani ťažkotonážne klišé, ale stále napínavé a sympaticky nekompromisné. Výživné gore-efekty, dobre zrežírované naháňačky s krvilačnými psiskami a banda hrdinov, ktorí majú sakramentsky ďaleko od debilných amerických školákov. A hlavne je to realizačne jednoduché (rozumej lacné), čo je však práve tá správna ingrediencia dobrého horroru. V mojich očiach filmu podráža nohy len čisto subjektívny fakt, že som krátko pred ním videl Marshallov Pád do tmy, ktorý je asi tak desaťkrát strašidelnejší a dusivejší. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený "svižný béčkový thriller" s parádní atmosférou ve skvělém prostředí. Tyto filmy mám rád, ačkoli forma není bůhvíjaká, tak mě to prostě baví a nenudím se ani chvíli. Tady to bylo chvílemi i dost drsný, což taky není na škodu. Konec byl sice takový uspěchaný a rychlý, ale jinak si tento počin určitě 4* zaslouží, protože to je velice dobrá, napínavá jízda s poměrně zajímavým nápadem. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta sígrů z polepšovny na opuštěném ostrově a jeden psychopat se smečkou psů, který ze zištných důvodů hodlá všechny zmasakrovat. Celkem výživná britská naháněčka, která sice nepřekvapí ani nevyleká, ale zaručeně pobaví. Potěší britský rukopis a nakonec i herci. Zejména toho největšího parchanta z pasťáku budete spolehlivě nenávidět. 60% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film je syrový a brutální, ale způsobem neumělým a přirozeným, od úvodu v nápravném zařízení pro mladistvé po boj o holé přežití na ne tak docela pustém ostrově. Co bych vyzvednul především jsou výborní herci. Ať už je to uťáplý srabík, bezcitný náckovitý gauner nebo nováček samotář, všichni působí naprosto uvěřitelně. Rád bych dal vyšší hodnocení, protože tenhle styl mi zatraceně sedí, ale přecejen mi pár věcí nesedlo:)). Především ženská vychovatelka coby irácká veteránka drsňačka působila příliš "genderstudies", mého oblíbeného Seana Pertweeho (seržant z Psích vojáků) odrovnaj moc brzo aniž by do běhu událostí výrazně zasáhl a v závěrečném boji vrah (na vojenského profíka) hrozně lamil. I tak rozhodně stojí za vidění, i když spíš než horor je to akční thriller. Update: Tak musím po třetím shlédnutí říct, že mě film pořád baví, ergo vyšší hodnocení si přecejen zaslouží. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Keď Callum (Toby Kebbell) dostane úder nožom do chrbta, je vidno otvorenú krvavú ranu. V ďalšom zábere je však koža holá bez krvi a následne je opäť krvavá. (misterz)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku a Severním Irsku. (Terva)
  • Louise (Alex Reid) hovorí o službe v 7. obrnenej divízii v Basre (Irak). 7. obrnená divízia však bola rozpustená po druhej svetovej vojne, a preto bolo pre ňu nemožné, aby v nej slúžila. (misterz)

Související novinky

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama