Reklama

Reklama

Pustina

Trailer

Obsahy(1)

Skupina mladých delikventů je přivezena do nápravného zařízení na pustý ostrov. Záhy však zjišťují, že ostrov není úplně opuštěný. Čeká zde na ně psychopatický vrah se zákeřnými pastmi, hladovou smečkou psů a smrtícími zbraněmi. Hrůza, násilí a boj o přežití vtrhne na vaše obrazovky v tomto mistrovském thrilleru od režiséra filmu Mrtvá hlídka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bassett dává zapomenou na svoji prvotinu, jelikož ji upgradoval posunem o 89 let, armádní rotu vyměnil za partičku vězňů, přihodil tři ženské, čtyři psy a jednoho nekompromisního lovce, který funguje mnohem lépe, než psychóza válečných zákopů. Adrenalin z toho teče po litrech a postavy jsou ze své podstaty ‚krásně‘ nevyzpytatelné. Ty, jimž zrovna chcete fandit, si vybíráte jako z bonboniéry, abyste následně skousli hořký vnitřek a vyplivli, popř. nechali plavat, když bolestně umřou. Úderná irská šleha bez kompromisů, která posouvá hledáček zajímavosti režiséra o dva levely výše. [Současnou středověkou řežbou jsou kvality stvrzeny.] ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Svěží vítr mezi béčkovými horory, který vypouští řadu zažitých stereotypů a sám přináši nové prvky. Neokoukaní herci filmu dodávají autentičnost a jejich postavy zase pořádně depresivní atmosféru. Považuji se za bývalého milovníka hororů, takže i přes tyto klady s hodnocením výš nepůjdu. Navíc je příběh příliš banální a šílené chování určitých jedinců překračovalo únosnou mez. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je to takový lehčí thriller na dobrou noc. Kamera má při mořských záběrech nádech amatérismu a herci nejsou kdoví jaké hvězdy. Skoro se na ně nedá ani koukat, jací to jsou fešáci a sympaťáci. Já osobně jsem tedy fandil tomu zabijákovi, který dlouho vidět není. Dovolím si stručný děj. Parta nevychovaných lidiček z polepšovny neustále šikanuje svého dobrého kamaráda a jeho kamaráda. Naštěstí otec toho jejich šikanového kamaráda je nejspíš kamarád jeho kamaráda. Vše by se zdálo být v pořádku. Je tu ale jedno velké ale. U šikanovaného kamaráda přeroste šikana mez únosnosti, neboť bude jednoho krásného dne šikanátory pochcán a provede čistý řez na svém zápěstí. Nutno říct, že se mu řez povede natolik, že jim přes noc vykrvácí. Vedení polepšovny to děsně rozzuří, a tak vyšlou celou skupinku nevychovanců, kterou doprovází jeden dozorce na ozdravný pobyt na nějaký hustě zalesněný a údajně pustý ostrov. Vše by bylo asi v úplném pořádku, kdyby ten druhý šikanovaný kamarád neprozradil tátovi toho mrtvého, kdo se skrývá za smrtí jeho syna. Otec je shodou okolností velmi dobře vycvičený voják z nějaké zvláštní jednotky a ke všemu je děsně rozzuřený a má skvěle vycvičenou smečku pejsků. Jak bude lov probíhat vám už neprozradím. Jen bych upozornil ať nečekáte nějaká efaktní úmrtí zúčastněných. Mohli byste být značně zklamaní. Ale třeba budete mít větší štěstí než já a z těch nesympatických osob si nějakého favorita zvládnete najít. V tom případě se vám to bude líbit asi více. Já to vidím na 2*, a to se mi zdá, že nadhodnocuji. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ani mě tolik nemrzí, že se nedočkáme tolik brutalit. Pár jich tu je, ale víc se mi líbí hodně syrová a až poměrně absurdní atmosféra, která ani na chvíli nepoleví. Opět zde není tolik hororových/slasherových klišé a většina z tý bandy se chovají jako naprostý idioti, což v tomhle případě dává i docela smysl. Film táhne naprosto fantastickej Toby Kebbell, kterej toho svého magora zahrál hodně autenticky a veškeré jeho vyhrocené výstupy, skutečně stojí za to. Co se mi i líbilo, tak celkové znázornění samotného "lovce". Je zde osobní motiv, takže jsem ani příliš neočekával že se bude chovat racionálně, ale bude se s nimi opravdu hodně patlat. Líbil se mi i celkovej, nervozní hudební motiv. Poslední bitka na nože je brutální a má to, to "pravé ostří". Navíc tempo se žene solidně vpřed a i prostředí je dost magnetické. Nadšenej jsem tedy zejména kvůli charakteru Tobyho, pač ti ostatní jsou spíš neschopný imbecilové na odstřel :-) jeden z mála filmů, kde budete víc fandit spíš té záporné straně, což je i pochopitelný. Já jsem byl víceméně ve středobodu a nechal jsem se spíš unášet tou surovou vybíjenou. Zamrzí maximálně nevýrazný audiovizuál, nevhodné střihy a nějaká, skutečně památná scéna co by utkvěla, zde není. Chválím však dost velkou nekompromisnost, co film nabízí. Další, kvalitní Britské, syrovější béčko! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Novy britsky survival horror od rezisera Deathwatch. Feelem to hodne pripomina filmy Neila Marshalla, destive britske exteriery, herci s vyraznym prizvukem a obcasna kvalitni old school gore scena. Stopy inspirace pak jiste pochazi i z vyborneho severskeho Villmarku. Jinak se vpodstate Bassett zabyva tim samym jako ve sve prvotine. Skupina lidi, odriznuta od okoli se musi vyporadat nejen s "tim co je veku" ale i s problemy mezi sebou. Tezko rict, co je horsi....Doporucuju. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Keď Callum (Toby Kebbell) dostane úder nožom do chrbta, je vidno otvorenú krvavú ranu. V ďalšom zábere je však koža holá bez krvi a následne je opäť krvavá. (misterz)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku a Severním Irsku. (Terva)
  • Louise (Alex Reid) hovorí o službe v 7. obrnenej divízii v Basre (Irak). 7. obrnená divízia však bola rozpustená po druhej svetovej vojne, a preto bolo pre ňu nemožné, aby v nej slúžila. (misterz)

Související novinky

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno