Reklama

Reklama

Pustina

Trailer

Obsahy(1)

Skupina mladých delikventů je přivezena do nápravného zařízení na pustý ostrov. Záhy však zjišťují, že ostrov není úplně opuštěný. Čeká zde na ně psychopatický vrah se zákeřnými pastmi, hladovou smečkou psů a smrtícími zbraněmi. Hrůza, násilí a boj o přežití vtrhne na vaše obrazovky v tomto mistrovském thrilleru od režiséra filmu Mrtvá hlídka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Fr 

všechny recenze uživatele

Šikana v lapáku dovede nezletilé vejlupky až na ostrov, kde není žádný KFC, aby utužily charakter.......Vyvražďovačka, držící se ničím nepřekvapujícího schéma. Párkrát jsem byl napnutej, ale v podstatě se nic překvapivého nestane. Bohužel. Průměrně drsné záběry, vedle nichž má na povrch vystupovat psychologie jednání ,,ve skupině pod tlakem". Dobrý je dobrý a zlý.... . Neurazí, ale nenadchne. Na jedenkrát ujde. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kvalitný lowcost survival, ktorý dokazuje že Briti žaner vedia. Vedia z minima vyťažiť maximum (rozumej jeden chadný ostrov, šedé mraky a hneď je pochmúrna nálada), nešetria krvou a hlavne postavám (nielen vďaka prízvuku) človek zväčša fandí a na rozdiel od otravných amerických rovesníkov nepraje rýchlu smrť. Originality by sa človek nedorezal, ale bavil som sa, aj keď nie tak ako u Severance. 60% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Mŕtvej hliadky, ktorá sa mi celkom páčila, som si ho zo zvedavosti pustil a musím povedať, že sa mi táto nenáročná vyvražďovačka páčila. Film môže pripomenúť japonský Battle Royale, ale toto sa mi pozdávalo viac, hoci mi nebolo celkom jasné, v čom spočíval trest, za akým vlastne na ostrov prišli. Napadlo mi, že sa prišli naučiť súdržnosti, ale že by to mal byť taký hrozný trest?Možno mi niečo ušlo, každopádne celkom slušné. Slabšie štyri hviezdičky. 70%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Pustinu" bych označila spíše za drama či thriller, protože jako horror na mě tenhle film příliš nepůsobil. Děj je jednoduchý a veskrze předvídatelný, atmosféra příjemně syrová, hezky koukatelné prostředí ostrova, hrdinové nejsou tak otravní jako rozjívení (a následně hysteričtí) američtí teenageři, padouch... no, nic moc, takový odfláknutý. Nehledě na to, že mám ráda psy, zvláště pak ovčákovitá plemena, tahle složka příběhu mě tedy patřičně neděsila. Ve vyvražďovačkách mírný nadprůměr, není to vyloženě hloupé, ovšem z mého hlediska "Pustina" nejvíce trpěla postavami, ke kterým jsem si nedokázala vybudovat kladný vztah - zase mi jednou byli všichni naprosto ukradení (až na ty krásné hafany:-)). 66,6% ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz slušná porce tvrdé muziky. Vizuální stránka sice není moc atraktivní (chvilkami film vypadá spíš jen jako takové hodně dobré domácí video, které si natočila parta kamarádů na dovolené), ale kompenzuje to drsný, vcelku překvapivý a zajímavě vyhrocený děj. Úvod sice mohl být odbyt rychleji, ale za ty zvraty ve finále jsem ochoten jít až na 5*. Většina postav je krásně nejednoznačná a vztahy mezi nimi se vyvíjejí v podstatě neustále a hlavně takřka nepředvídatelně. Tohle opravdu není jen další nudný hollywoodský slasher, ve kterém je parta tupých modelek a hezounů likvidována nějakým maskovaným šílencem, jelikož některé ze zdejších "obětí" jsou možná větší svině, než je jejich pronásledovatel. PUSTINA je tak ve výsledku příjemně nekompromisní záležitost s docela cool hlavním hrdinou, který je sice také vlastně svině, ale takovým tím "správným" způsobem, takže mu nejde nefandit. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Keď Callum (Toby Kebbell) dostane úder nožom do chrbta, je vidno otvorenú krvavú ranu. V ďalšom zábere je však koža holá bez krvi a následne je opäť krvavá. (misterz)
  • Louise (Alex Reid) hovorí o službe v 7. obrnenej divízii v Basre (Irak). 7. obrnená divízia však bola rozpustená po druhej svetovej vojne, a preto bolo pre ňu nemožné, aby v nej slúžila. (misterz)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku a Severním Irsku. (Terva)

Související novinky

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama