Reklama

Reklama

Lekce řízení

Trailer

Obsahy(1)

Britskou komedii natočil režisér Jeremy Brock v hlavní roli s Rupertem Grintem, který si už získal diváckou přízeň coby Ron, nejlepší kamarád čarodějnického učně Harryho Pottera ze školy v Bradavicích. Plachému Benovi je sedmnáct a čekají ho prázdniny, na které se vůbec netěší. Zatímco ostatní si v létě užívají, on je stráví na hodinách výuky bible, snahou získat řidičák a výpomocí starým lidem. Ani pánovitá pobožná matka a pasivní otec nejsou zrovna ideální prázdninoví společníci. Benův svět se však převrátí vzhůru nohama, když začne pracovat jako asistent excentrické herečky na penzi Evie (Julie Waltersová). Je to neomalená, obhroublá a zároveň dětinská ženská, která řádí v Benově životě jako uragán. Mladík se proti své vůli stane jejím společníkem a průvodcem v řadě dobrodružství, jež vyvrcholí společným výletem na festival v Edinburghu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Spíš než komedii bych to zařadil jako minidrama, ale opravdu mini. Vtipných momentů tam moc nebylo, ale těch dramatických také moc ne. Spíš to byl takový příjemný civilní filmík o "probuzení" jednoho chlapce z nadvlády své matky. Koukalo se na to příjemně, ale určitě to mohlo být lepší. Takový průměr. Howgh! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Taková malá komedie k zamyšlení ... Když potkáte Evie, ubezpečuji vás, že se kromě řízení motorového vozidla naučíte i leccos dalšího. Obzvláště když jste celý svůj dosavadní život strávili v jakémsi podivném panoptiku ... s matkou, která je víc pokrytec a vyděrač než náboženský fanatik - a s otcem, který se chová jako slaboch. Rupert Grint mě velice mile překvapil - ale zároveň musím říct, že je mi sympatický i v sérii filmů o Harry Potterovi (kterou jen tak mimochodem až tak nemusím) - zatímco o jejím hlavním hrdinovi to tvrdit nemůžu. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný malý britský film s Rupertem Grintem, který sice se škatulkou Rona Weasleyho delší dobu nic neudělá, ale snaží se, a Julií Waltersovou v roli postarší energické herečky o dospívání, přátelství a nebezpečném náboženském fanatismu. Film si na nic nehraje a zazní v něm i Salsa Celtica, takže potěší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemaj pocit viny. Pocit viny je ZLÝ duch.“ Sklamalo ma, že sa film volá LEKCIE RIADENIA, z úvodu sa im aj naozaj venuje, no následne o ne vôbec nezakopne – dobrú britskú komédiu o šoferákoch by som si niekedy pozrel rád. Namiesto toho som pozeral príbeh spoločenského autistu (ryšavý Rupert Grint alias Ron Weasley z potteroviek). Žije na pokojnom anglickom predmestí s príšerne pobožnou matkou (ktorú zasa raz zle zahrala nesympatická Linneyová). Tá je v skutočnosti pomýlená psychopatická kurva, ktorá svojho syna šikanuje. Cez leto si nájde brigádu ako pomocník starej excentrickej herečky, ktorej sláva dávno odišla a ktorej verným kamarátom je víno. Spolu behom krátkej doby zažijú... nuž, asi to v predstave tvorcov malo byť niečo „silné“, ale na mňa to tak nepôsobilo. Proste zažili zopár čudných vecí. Ale že by som veril, že to bolo tak hlboké, že ich to oboch takýmto spôsobom zasiahlo či nedajbože „navždy ovplyvnilo“, to nie. Snímka, v ktorej onú herečku stvárnila Julie Waltersová (mama Weasleyová z potteroviek), kĺže po povrchu, je skratkovitý, uspokojuje sa s naznačenými postavami a odmieta ísť do hĺbky (Bryony Michelle Duncanovej). Nevraviac o tom, že som sa nedozvedel, ako to nakoniec vlastne s tým vodičákom dopadlo. Každopádne, čím som starší, tým mi je britská/anglická kinematografia bližšia, mám rád tie ich svojské „suché“ postavy, v ktorých v skutočnosti driemu city, mám rád anglickú výpravu, atmosféru. Takže áno, cítil som sa pri pozeraní dobre, ale celé to bolo neoriginálne a herci skôr „prehrávajú“, než hrajú (okrem fajn zaspatého Grinta). ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době viděnej klasickej britskej film, ne žádná amerika. A navíc viděnej první film s Rupertem mimo HP. Samozřejmě zezačátku nezvyk ho takhle vidět. Ale nakonec mu ta role celkem sedla a spolu se starší dámou uhráli skvělý duo, které bylo minimálně koukatelné, těch několik scén mimo bylo jenom klasický křoví, který tam bejt musí. Pár srand tam taky bylo, takže taková střední spokojenost. Určitě se vrhnu na další filmy s Rupertem... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Jeremy Brock sa rozhodol obsadiť do hlavnej úlohy Ruperta Grinta preto, lebo ho považoval za málo využitého v tretej a štvrtej časti potterovskej série. (tomashrabek)
  • V dobe nakrúcania filmu mal Rupert Grint iba 16 rokov, čo znamenalo, že ešte nemohol šoférovať (vo Veľkej Británii je najnižší možný vek na vedenie motorového vozidla 17 rokov). Všetky scény, v ktorých sedel za volantom, sa teda natáčali na súkromných cestách. (tomashrabek)
  • Julie Walters, ktorá vo filme stvárnila postavu madam Evie Waltonovej, hrá v sérii potterovských filmov Molly Weasleyovú, matku Rona Weasleyho, ktorého hrá Rupert Grint, stvárňujúci v tomto filme jej kamaráta. (tomashrabek)

Reklama

Reklama