Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak hned předem chci všechny varovat. I když to podle názvu vypadá, že jde o pokračování Školy ro(c)ku, není tomu tak. To jen tak pro pořádek… Prvních zhruba 10 minut je geniálních, pak se to trochu "přibrzdí", poté přijde parodie na Mechanický pomeranč a pak se rozjedou vynikající camea (Stiller, Robbins) a následuje finále v podobě rockové bitvy se samotným ďáblem! To vše je okořeněno chytlavými písněmi, ve kterých se vždy najde místo pro nějaké to "fuck". A za ně, za skvělého Jacka Blacka a neméně skvělé Kylea, za proslov "ďábel je v každém z nás" a hlavně za hoďku a půl naprosté pohody, dávám maximum. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvých 10 minút dokonalých - Dio, Meat Loaf, rock'n'roll. Ale potom akoby sa niečo stalo, a tak zo zvyšku filmu stojí za to len dokonalý Ben Stiller strhávajúci na seba všetku pozornosť a záverečný monológ o Satanovi, ktorý mimochodom je v tomto filme dosť strašidelný. Soundtrack je takmer celý na akustikách - milujem akustiky, ale nie keď sa hrajú na rock'n'roll. That's fucking rock'n'roll? Myslím, že miestami to bolo len fucking ... ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Let the rock off begin! Po stylovém začátku, kdy je mladý JB poslán Ronniem Jamesem Dio do Hollywoodu, kde se má naučit pořádně rockovat a kde potká svého parťáka KG, se rozjíždí šílená jízda dvou urostlých rockerů za úspěchem, na které uslyšíme Meat Loafa zatracovat rock do hlubin pekelných, od Bena Stillera coby prodavače trsátek se dozvíme, co ve skutečnosti stojí za úspěchem rock´n´rollových skupin, zjistíme, z čeho vlastně vznikl název Tenacious D, uvidíme, jak se dělá "cock pushups", k čemu všemu nám slouží penis a hlavně jak nakopat prdel samotnému Satanovi. Skvěle obsazené, výborně ohudebněné. Už dlouhou dobu ´sem se tak dobře nebavil. Několikrát ´sem přistihl sám sebe, že si zpívám společně s D. A ještě teď ´sem v euforii. Yeah, rooooock. Rah-ha-ha-ha-hock. Raye-yayayayaye-yock. Tenacious D! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sakra nářez, samé cameo (ať už hudební, nebo herecké, jako u geniální roličky Bena Stillera), výborné, ujeté písničky, skvělé narážky (jakožto obdivovatel mechanickýho pomeranče sem byl v sedmém nebi). Ale.... Mezi skvostným začátkem a koncem byla sem tam relativně nudnější pasáž, které by pomohlo víc písniček, které dodávají celému filmu náboj, rozhodně to ani tak není špatná část, jen nedosahuje kvalit začátku a kulervoucího konce. " I´m the devil, i love metal!! " ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky skvělé muzice patří filmu vysoké hodnocení. U mě, jakožto rockového fandy bylo asi předem jasné, že film chytí. O českém dabingu jsem neslyšel nijak lichotivé věci, proto jsem velmi rád, že jsem mohl toto dílo shlédnout v originále. Perfetkní úvod a finále + scéna s Yettim. Škola Ro(c)ku byl fajn rodiný film, ale tohle je neuvěřtelná jízda. Soundtrack je klenotem. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 8,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 13,9 mil. (NIRO)
  • Název části expozice v muzeu - Guitarway to Heaven - je odkazem na píseň Led Zeppelin "Stairway to Heaven". (zigot7)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama