Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že se film drží určitých klasických a provařených schémat, ale styl, jakým je děj podán, je naprosto výborný a machrovský. Snímek nakopnula nějaká muskulaturní múza, protože jeho rozjezd přirovnávám k onomu pověstnému naskočení do rozjetého rychlíku - úvodních patnáct minut je prostě senzačních a můžou za to nejen hlasivky a perfektní komediální, v krátké době po sobě již druhý(po Nacho Libre), výstup Jacka Blacka, ale i nápady scénáristů s několika výbornými odkazy. Když se pak film jen na malou chvilku zklidní, ukáže se na scéně šoumen Ben Stiller a dokáže během svého několikaminutového monologu podat svoji roli vtipně i tajemně zároveň. Kostra filmu pak sklouzne k oněm zmiňovaných klišovitých scénám, ale stejně je to všechno vtipné a o nějaké nudě nemůže být ani řeč. A těšte se na konec, protože možná přijde i Satan... Velice příjemný film, který mě zaujal svým neobyčejným hudebním pojetím a výborným výkonem Jacka Blacka...20 miliónů dolarů(rozpočet)/13 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jack Black nie je zrovna môj obľúbený komik, ale za to som už dlhé roky fanúšikom rockovej hudby, preto ma s týmto titulom celom zaujal a pobavil. Vtipné narážky na hudobné legendy, Clockwork Orange partička, skvelý Ben Stiller v malej úlohe majiteľa odbchodu s hudobnými nástrojmi, trip s Yettim a nakonec súboj so samotným vládcom pekiel, so Satanom. Do toho po celý čas našlapaná, energická gitarová muzika. Rock´n´Roll forever! *** ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co bych nakonec mohl čekat od Jacka Blacka a jeho druha Kyla Gasse, kteří spolu už nějakej ten pátek hrají v existující kapele Tenacious D a v tomto filmu jsou zobrazeny jejich začátky, samozřejmě zábavnou formou a že se jim to podařilo naprosto skvěle i když ani trapnostem se nevyrovnali, ale je jich málo a při sledování filmu se stanou nepatrnou kaňkou na dokonalém díle. Muzika je úchvatná a v poslední scéně naprosto dokonale burcuje. A i když o sobě píšou, že jsou nejlepší rocková kapela vůbec, bráno s nadsázkou slušná rozhodně je. Jack Black, člověk, který Vám do patnácti minut složí pecku, provalil jeho texty celý film a že je to parádní muzika poznáte pouze pokud se na tento nářez mezi komediemi podíváte. Při sledování už Vám bude jedno, že příběh neni nic nového, ale jak je to natočeno a to je podle mě podstata toho proč je tento film tak neskutečně zábavný. --- Dej nám šanci zkopat ti prdel našim rockem ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Rocková popkultura mě nikdy nebrala a doteď nerozeznám Kiss od Aerosmith (teda ty nejspíš jo, ale jinak je to bída), a proto se nikdo nemůže divit, že tenhle šálek kávy mi nijak zvlášť nechutnal. K tomu ještě plno nechutného a hrubozrného humoru. Tohle u mě nedělá dobrou komedii. Pánové sice nakopali Satanovi zadek, ale já se z nich na zadek rozhodně neposadil. To jsem jediný kdo Jacka Blacka považuje za neschopného komika? Asi jo. Zábavu jdu hledat raději jinam. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Snesete interpretaci Jacka Blacka s jeho nakažlivou temperamentností zapříčiněnou rockovým stylem života? Líbila se vám Škola ro(c)ku, ale zdála se vám občas až příliš „dětská?“ Pak máte z poloviny vyhráno, jelikož Tenacious D je opravdu výmaz toho nejhrubšího zrna. Dětské lavice vystřídal komický (a místy značně fiktivní) pohled na začátky jedné kapely a tady začínají první problémy. Jelikož se mi tzv. „fekální“ humor příčí, tady ho budete muset chtě nechtě snést. Proč? Už za ty famózní písničky, texty a ten zápal sálající z rozjetého vagonu jménem Jack Black. Přidejme ještě závěrečný LET’S ROCK souboj s červeným sympaťákem na konec a máme tu ideální případ pro rozdvojenou osobnost, jelikož 4* se mi zdají až příliš přísné a 5* až nepřirozeně moc. Tentokrát zůstávám trošku při zemi. Yes you are fucked. Shit out of luck. Now I'm complete and my cock you will suck. The world shall be mine, and you're first in line. You brought me the pick and now you shall both die! [Přesná stopáž: 94 min] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Z filmu bola vystrihnutá takmer päťminútová scéna, kedy JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) nakupujú v armyshope výbavu pre krádež "Pick of Destiny". Počas tejto scény odznela aj pesnička "The Government Totally Sucks", ktorá sa však na albume so soundtrackmi objavila. (Lukoh)
  • JB pochází z katolické rodiny, jeho představitel Jack Black je přitom ve skutečnosti židovského původu. (GreatestFan)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama