Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Diskuze

dawe17

dawe17 (hodnocení, recenze)

Inu musím uznat, že scénář z pera pana Ivana Hubače se zkrátka nezapře, takhle depresivní seriál jen tak nenajdete. Než dojdu k věcným chybám, tak si vezme malé shrnutí: V první epizodě přilítá bývalá hvězda NHL, bohatá a zajištěná, šťastně ženatá se zdravím synem, rozhodnutá vést rodinný život, a teď mávnutím kouzelné hůlky skočíme do epizody poslední a máme tu životem otráveného hokejistu, který 2 ohlásil comeback, protože byl totálně na mizině, jelikož banka s jeho penězi zkrachovala, stejně tak firma do které vrazil peníze, žena mu utekla s trenérem a kluka mu zmrzačil mentálně vyšinutý malíř a umřel mu tatínek, mimo to ve vedlejší roli tu máme dále nespočetně cizoložství, jednu sebevraždu a perličku tomu nasadí jakýsi pan Šíma, který po té co se asi 10 let  neúspěšně soudí o pilu, kterou komunisté znárodnili jeho dědečkovi, ve snaze zabít ministra spravedlnosti vloží bombu na místní zimák, načež ho chytí policie, aby se ve vězení dozvěděl, že mu soud konečně pilu vrátil, takže až se za 15 let vrátí na svobodu tak bude boháč...toť scenář, po kterém máte chuť si obstarat cyankáli... jinak po stránce faktu se tomuhle séroši také zrovna dvakrát věřit nedá, protože například brankář, který celou sezónu dělá dle slov komentátora zápasů "hrubé chyby" odejde po sezóně do KHL do Spartaku Moskva, a spousta další podobných nesmyslů... hokejové scény vypadají spíš jako když nějaká firma uspořádá hokejový zápas mezi IT oddělení a oddělením právníků, zkrátka mizerná úroveň, která s hokejem nemá nic společného. Tady si zkrátka někdo vzal příliš velké sousto, které není s to polknout a to je škoda, protože námět je víc než zajímavý, provedení nejen že pokulhává, ale také šilhá na obě oči a má obě ruce levé. Hvězdičku dávám za Martina Dejdara, který se snaží oč to jde

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Já sem tento seriál sledoval pečlivě díl za dílem ... totální hnojárna, to jo ... ale jak já se u toho nařehtal .. to sem dlouho nezažil, bohužel to asi nebyl původní záměr seriálu, takový nesmysly, co tady dokázala splodit scénaristova fantazie, nevěřil bych, že něco takového mohlo na takové veřejnoprávní a seriózní TV stanici dostat zelenou, tam musel být někdo zřejmě zfetován ... :-) .. ne že bych si dal taky, protože jsem tomuto seriálu dal hvězdičku, ale fantasknost děje tu byla úžasná a dokázala mě držet vzhledem ke stupňujícímu se idiotismu celou dobu.. :-)

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Když to člověk vezme z odstupem času a podívá se co za ty dva roky v ČR vzniklo tak musím říct že tohle je jeden z povedenějších seriálů a zvyšuju své původní hodnocení. Byly dobře rozehrané postavy, děj a vůbec atmosféra seriálu. (hokejové přenosy pomíjím)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Videl jsem zaverecne titulky jednoho dilu podbarvene dokonalou pisni a zacinam litovat, ze jsem se na tohle guilty-pleasure nedival.

PX

PX (hodnocení, recenze)

K pětihvězdičkové Dobré čtvrti to mělo daleko, ale když pominu šnečí hokej, jaký by snad nehrála ani Slávie či Vsetín, tak to bylo ze života. Korupce, nevěry i různé druhy závislostí k vystresovanému životu v Česku prostě patří!
Pisoarec: dnes jsem zjistil, že si musím z top 10 udělat 20ku, tak si Tě za shodné hodnocení a rozumný komentář přidávám ;-)

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Kasha: Jasný srovnával jsem tě podlé té fotky na ikonce, tedy jestli to jseš doopravdy ty? Ale nějakého Dejdara bych strčil do kapsy a ty určitě také..!

eromar

eromar (hodnocení, recenze)

Docela dobrý nápad ,ale ty scénky ze zapasu jak dejdar dává góly no mě to moc realistický nepřipadá.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Byl to takový rekreační lážo plážo srando hokej. Taková téměř amatéřina z jejic strany..Za co hraješ? Já chodím hrát s partou právě jen tak rekreačně tak jednou za čtrnáct dní.

Kasha

Kasha (hodnocení, recenze)

Jo no :D...a v tom hokeji nebyl snad ani jeden bodycheck... jako bavilo mě to, ale jako parodie, páč hraju hokej závodně

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Kasha:Svatá pravda, nechávali je to bylo evidentní.To by jinak nebyl snad ani film.Další trapárna byla například výhružná zpověď o likvidaci v přímem přenosu do televize na adresu profíka Krola!To jsem žasnul to by si ani tady natož v Hemerice žádný profík nedovolil vůbec vyslovit natož říct.

Kasha

Kasha (hodnocení, recenze)

Ty hokejové přenosy jsou extra trapné :D ...jde kurevsky poznat, že to nehrají od mala závodně a že je skupina originálního Jágr teamu pěkně nechává... jenom asi chvíli byli na ledě profící, kteří hráli naplno...

Ripper

Ripper (hodnocení, recenze)

Nechápu co tady po jednom díle řešíte, na hodnocení je ještě čas!

Reklama

Reklama