Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (459)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná. Case 39 bude určitě často porovnáván s Orphanem. Oproti němu je hororovější, béčkovější a celkově slabší. Problém je hlavně ten, že v Orphanovi byla sympatická Vera Farmiga a démonický objev Isabelle Fuhrman, zde je střídavě sympatická (a to jako fakt, moje sympatie k hrdince se měnily co pět minut) Renée Zellweger a vyloženě nepřesvědčivá Jodelle Ferland. U samotného Alvarta je cítit talent, ale ještě má co zlepšovat. Z filmu mám takové smíšené pocity - z poctivého hororového zážitku jsem byl často vyrušován různými rozpačitými momenty, které se s železnou pravidelností a vytrvalostí objevují od začátku až do konce. Celkem by mě zajímalo, co se s filmem po ty tři roky, které uběhly od jeho natočení, dělo, protože v traileru je docela dost zajímavých záběrů, které v samotném filmu neuvidíme, a také asi dva záběry, které se mi do něj (vzhledem k ději) vůbec nehodí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica, keď nie je jasné, v čom je problém, keď sa film tvári ako psychologický, je v poriadku. S nástupom prvej hororovej scény (spomienka na Candymana) je jasné, akým smerom sa film uberie a čo možno ďalej od neho očakávať. To by bolo tiež v poriadku, ak by mala hlavná postava za sebou nejakú mytológiu, niečo, čoho by sa bolo chytiť. Takto sledujeme iba tupé nezmyselné besnenie v solídnej réžii a za pomoci zainteresovaných hercov, ktorí si myslia, že myšlienky filmu, "treba sa dostatočne starať o deti, ale netreba ich rozmaznávať, zlo je v nás", alebo niečo v tom zmysle, všetok ten humbuk okolo ospravedlňuje. Orphan je po všetkých stránkach podarenejší a hlavne nie je mysteriózny, čiže je uveritelnejší a tým pádom áčkovejší. Pre mňa bol poslednou kvapkou trpezlivosti dvojhlas, ku ktorému výborne pasoval neuveriteľne klišovitý záver. VIDENÉ ZNOVA 4/20: Tak som dal tomuto hororíku novú šancu a veľa sa toho na mojom úsudku nezmenilo. Každopádne zvyšujem hodnotenie vďaka zopár výborným scénam, kde vedie Cooper v kúpeľni, prípadne strašiak v šatníku. Je ale večná škoda, že mladá občas ukáže svoju skutočnú CGI tvár a že sa príbeh nedá vyložiť dvoma spôsobmi, ale je doslovný. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné 3 hvězdy (chcete-li 4 slabé *) , protože si je tenhle film zaslouží. Malá představitelka byla skvělá. Její hlásek mi šel na nervy, zvláště s její charakteristikou. Renée byla fajn. Tady mě nijak nezklamala. Příběh je poměrně dobře vyvážen a je dobře napínavý. Pár linií by se mohlo upravit. Například závěr, ten mě totiž zklamal. Mohl být lepší, ale stále je to dobrý film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svieži vánok do vôd soft hororu. A zároveň veľmi poučný film. Radšej si to dobre premyslite, než zoberiete niekoho cudzieho k sebe do baráku :) Dejová linka bola zaujímavá, aj keď už od začiatku predvídateľná. Našťastie to vyvažovala perfektná atmosféra a všadeprítomný pocit beznádeje. R. Zellweger to odohrala uspokojivo, ale na jej mieste by som si vedel predstaviť aj inú herečku. Zato herecký výkon hlavnej záporáčky nemal chybu, niečo perfektné. Často som nevedel, či ju mám ľutovať, neznášať alebo sa jej báť. Dej sa uzavrel asi jediným možným spôsobom aby sa naplnilo príslovie: "Vlk sa nažral a ovca ostala celá". :) Ale som spokojný. 80/100 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ze smrdutých bažin dnešních rádoby napínavých, trapných a předvídatelných hororů tenhle psychologický thriller bezesporu vyčnívá. Ve stejném roce natočený Orphan je sice formálně i příběhově zajímavější a odvážnější, ale i tady měla ta záhadná černovlasá holčička něco do sebe. Je tedy pravda, že od poloviny už se jen čeká na lehce předvídané vyvrcholení, ovšem na druhou stranu velmi jednoduchý scénář se může dokonale opřít o působivou atmosféru zla a nadpřirozena, která celým filmem prochází společně s hlavní hrdinkou. Škoda jen, že nepadla volba na jinou herečku, protože Renée Zellweger prostě nemám rád a její natvrdlý výraz se mi do žádného vážného snímku vůbec nehodí. Celkově spokojenost, ale jestli jsem dal zmíněnému Orphanovi za 4*, tady volá spravedlnost po 3*.... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 56. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Scény, kde byla Emily (Renée Zellweger) zachycená u ohně, byly natáčeny v blízkosti skutečného ohně. Jedinou výjimkou je scéna, kde sedí na gauči, zatímco místnost je v plamenech. Tento záběr se natáčel na dvakrát. (beran-ek)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno