Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

tron 

všechny recenze uživatele

Rutinný, nezvládnutý a televíznym dojmom pôsobiaci psychologický triler s chytľavou, ale nevyužitou zápletkou (hlas v telefóne vám oznámi, že za 88 minút zomriete) a príšerným scenárom. Unavený Al Pacino (Insomnia) nestíha držať krok s hnusnou retrospektívou, fádnou Avnetovou réžiou, nepresvedčivými emóciami, strašnými dialógmi, matnou vizuálnou stránkou, tragikomickými výkonmi kolegov (McDonough, Forsythe, Unger), stupídnymi zvratmi a neexistujúcim zmyslom pre tempo. Ešte slabšie, ako (relatívne podobný) D-Tox. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Scenár tohto filmu by sa hodil napr. pre Wesa Cravena, ktorý by z toho určite spravil zaujímavú vec (spomínate na RED EYE?). No, ono je to zaujímavá vec aj tak, veď tam hrá charizmatický Pacino, ale inak je to dosť nevyvážené. Režisér síce prekvapí úvodnou hororovou atmosférou, napokon sa mu však film rozsýpa na svojej nejednoznačnosti. Klišé momenty nič nezakrýva a hnusne vytŕčajú, hudba vzápätí doluje kus napätia, no finále je skrz naskrz tuctové. Pokiaľ ma podobne sympaticky pôsobiace V POSLEDNEJ CHVÍLI dostalo svojou stiesnenosťou, tu rovnaký námet nemá ten správny spád ani dostatočne šikovného režiséra... ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je vynikající jako vždy, vše ostatní je v podstatě špatně. Vedlejší postavy nemají čím zaujmout, hra na vraha díky tomu nefunguje, protože studenti se od sebe těžko odlišují. Nechávání stop ve stylu "máš ještě tolik a tolik času" většinou spíše budí alarm logiky k ostražitosti a samotný scénář je tradiční kriminální béčko, kterému chybí akorát logo nějaké německé televize. Avnet nicméně režíruje docela svižně a co je nejdůležitější, zvolený "real time mode" skutečně funguje a díky tomu si člověk (minimálně napoprvé) mnohé dějové lapsy ani neuvědomí. Coby řadová detektivka přijatelné, od Pacina by však člověk přeci jen čekal něco památnějšího... ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

dostal 88 minut, aby si zachranil zivot. v celku chytlavy namet, kt. sa vynikajuco ujal avnet a len malokedy upusta z velmi rychleho tempa (vzdy sa nieco deje, vsetko je v pohybe). jednym velkym plusom tohto snimku je aj angazovanie al pacina, kt. vyzdvihol film do nadpriemeru, pretoze jeho charizmou a celkovym vystupovanim si kradne vsetku pozornost na seba. mozno trosku zamrzi zaver a vypointovanie, ale 1 a pol hodiny sa celkom dobre zabavite. 75% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Rutinní kriminálka s pěkně pitomým koncem, jenže já si nemůžu pomoct, ale bavilo mě to. Na Ala se prostě hezky dívá (pro muže je tu zase připravených několik pěkných ženských, na kterých si zjevně casting dal záležet) a sem tam se objeví i nějaká dobrá hláška. Ne, není to nic geniálního, pokud chcete real-timovou věcičku, radši si pusťte seriál 24 hodin, protože v tomhle filmu přece jenom těch 88 minut moc nefunguje (projížďka přes celé město zabere asi tak pět minut, z toho čtyři minuty hrdinové sedí v autě na parkovišti a kecají). Ale sakra, proč se každej den dívat jenom na další Přelety nad kukaččím hnízdem a Schindlerovy seznamy? Takže kašlu na nízky hodnocení intelektuálů z CSFD a s radostí tomu hodím ty 4*. Je to sice jenom rutinní thriller, jenže někdy má člověk chuť podívat se i na rutinní thrillery. A zvlášť když v nich zpoza rohu vyskakuje Al Pacino. Poznámka 2. září 2007: Nikdy si ten film nezkoušejte pustit dvakrát. Po druhým shlédnutí musím říct, že je scénář v některých okamžicích naprosto pitomej a nejradši bych snížila hodnocení na dvě hvězdičky. Na tenhle film asi člověk musí mít i náladu. Je to prostě jen oddychovka na jeden večer, kdy budete moct polehávat u televize a klidně si i na několik minut pospat, protože vám stejně nic neuteče. Ale nikdy od toho nečekejte nic víc. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)
  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)

Reklama

Reklama