Reklama

Reklama

Planetes

(seriál)
  • Japonsko プラネテス (více)
Japonsko, (2003–2004), 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Makoto Jukimura (komiks)

Scénář:

Ičiró Ókóči

Kamera:

Sóta Ója

Hrají:

Takehito Kojasu, Bin Šimada, Iššin Čiba, Júdži Ueda, Masaja Onosaka, Norio Wakamoto, Šózó Iizuka, Tomojuki Dan, Unšó Išizuka, Kazunari Tanaka, Čafúrin (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Orbitální vesmírná stanice ISPV-7 je již po tři roky Hachimakiho domovem a pracovištěm. Píše se rok 2075 a kritické množství trosek a odpadu ve vesmíru se již stalo nebezpečným. Hachimaki pracuje v sekci Sběru trosek v nejnižším patře stanice. Je mu už 25 let a jeho snem je koupit si vlastní vesmírnou loď. Dlouhá pouť nekonečným vesmírem plná emocí a napětí, hledání cesty k sobě i k druhým. (Dragoni)

(více)

Recenze (20)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Přestože je seriál téměř 20 let starý, je dnes s postupujícím vývojem na vesmírném poli o to víc tématicky aktuální... Předestírá totiž nejeden zásadní problém spojený právě s vesmírným výzkumem a posouváním hranic, kam až lidstvo ve vesmíru zajde. Mnoho z toho je opravdu k zamyšlení. Navíc to vidíme skrz různorodou optiku několika hlavních postav, která je každá jiná. Myslím, že v tomhle ohledu je seriál hodně realistický a má skutečně co říct. Jde to hodně do hloubky. Pokud ale o seriálu mluvím takto, popisuju především jeho druhou polovinu a výborný závěr. Bohužel musím říct, že úroveň seriálu se hodně zvedá až cca po 10. dílu. Prvních několik dílů může dělat dost klamný dojem o tom, jaký seriál skutečně je. Což je škoda - mírně to tak snižuje hodnocení. Seriál je zpočátku jaksi nezacílený, jako by hledal směr. Věnuje pozornost i některým nepodstatným postavám nebo událostem, namísto aby se soustředil na hlavní postavy. Docela proto trvá, než se divák s hlavními postavami sžije a pochopí, o čem ten příběh skutečně je. Navíc diváka můžou odradit katastrofální 5. a 6. díl, které jsou z celého seriálu nejhorší - nepřirozeně vyhrocené, překombinované, místy až stupidní (na pozadí děje je sice znát jakýsi nastíněný "problém", ke kterému se později seriál vrací, ale "ninjové" z 6. dílu jsou přesto dost přes čáru - celé to působí otravně a trapně). Pokud ale tyto díly přežijete, pak už to jde rapidně nahoru. Seriál se postupně stabilizuje a je pak mnohem více koncentrovaný. Poznáme lépe hlavní postavy a pochopíme, s čím se každá potýká. Je radost vidět, že postavy v průběhu seriálu prochází i vnitřním vývojem - myslím, že takhle by měl kvalitní seriál vypadat. Nenechte se proto zmást - zpočátku seriál může působit odlehčeně, komicky, místy až přihlouple, ale v tomhle tónu to rozhodně nepokračuje. Jak jsem napověděla na začátku, v jádru věci je seriál vlastně tématicky velmi závažný a najde se v něm spousta hutných a napínavých dílů, kde jde o hodně. Jsem ráda, že i po tom krkolomém začátku jsem sledování seriálu nevzdala. ~(4,2)~ ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Rojkovia, astronauti a blázni... Teroristi, megakorporácie a smetiari... Tí čo sa musia zmeniť, tí čo sa musia poučiť, no a tí, z ktorých sa musia stať hrdinovia... Ten hlavný to od začiatku nemá v hlave úplne v poriadku, ale sú len dve možnosti ako sa to môže vyvinúť - buď mu úplne hrabne, alebo ho osvieti... Prípadne najprv jedno a potom druhé... Príbeh je však napriek svojmu (pre mňa skoro až neznesiteľne) "výchovnému" zakončeniu zaujímavý a sleduje sa to dobre - slabšie 4* ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, vesmírná loď s pasažéry si letí vesmírem za poznáním naší matičky Země a kde se vzal, tu se vzal - šroubek. A vesmírná loď je na cucky. "Šroubky jsou nebezpečné!" zaznělo z nejvyšších hlav na modré planetě a tak vznikl v hlubokém vesmíru tým "sběračů odpadků". A ničem jiném to moc ani není. :-) To bych však seriál dost hanil. Je pravda, že jsem se u něj dost často i bavil, ale od půlky začne být stále se opakující, i když jsou podávány nové věci, nezbavíte se pocitu, že to začíná být nuda. Zakončení také není bůh ví jaké. Prostě sběrači odpadku byly před seriálem, budou po seriálu. :-) Vyzdvihl bych dost hudbu a možná i vývoj postav. Také velmi důvěryhodné představení života ve vesmíru. Silné *** 68% ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že seriál o sběračích vesmírného odpadu bude tak zábavný. Perfektní postavy. Koneckonců je to spíš celé o nich než o vesmíru. Kde se seriál odehrával je imo už vedlejší. I když mám znova chuť stát se kosmonautem (vesmírného popeláře bych bral všemi deseti, zvlášť pak s tak fajnovou partou). :) 9/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Netradiční, umírněný a velmi realistický sci-fi anime seriál, s úžasným vizuálním stylem a animací. Přenáší nás do let 2075-6, na kosmickou stanici na orbitě Země, do jejího nejspodnějšího (v obou významech :-)) oddělení, tzv. polosekce, zaobírající se sběrem vesmírného odpadu a trosek. Tady se chvílemi až sitkomovým stylem řeší běžné pracovní záležitosti a vztahy mezi kolegy, aby se v druhé polovině přidaly snaha Hachimakiho stát se členem posádky první lodi k Jupiteru a hrozba teroristických útoků s tím spojená (o letu se hovoří jako o spáse a budoucnosti lidstva, s čímž ovšem ne všichni souhlasí, protože z ní stejně budou těžit jenom ty bohaté země "prvního světa" a propast mezi nimi a těmi chudými se tak ještě zvětší). Sympatické postavy utáhnou seriál i v nedějových okamžicích, a i když lze mít k lecčemu výhrady (těch naivně idealistických názorů, jako že láska a slušnost překoná úplně vše, má Tanabe občas přece jen přespříliš (a neváhá je dost nekompromisně a bezhlavě prosazovat :-)), Hachi se v závěru chová jako totální blbec), celkově jde o vynikající záležitost. ()

Galerie (876)

Reklama

Reklama