Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

No to byla sračka, to bylo snad horší než Super mario bros. a ejhle hodnocení uplně jiné.. snažil jsem se přijít na to, co na tom ty lidi asi tak bavilo a na nic jsem nepřišel.. je to vypískanost už na pohled, ale tak zkusit se má vše ne? A ten debilní konec tomu vzal ješte tu poslední hvězdu, kterou jsem chtěl nechat z milosti. Děs. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti letech si konečně vzali do parády originální, ale ne příliš povedený Fantastic Voyage. Na první pohled malého kluka to byl velký trhák, na svou dobu výborné efekty, přibyla komediální stránka a objevil jsem tu Meg (po spoustě let jsem tu objevil i vlasatého "doktora" Picarda). Jenže když se nad dějem již starší člověk trochu zamyslí, tak nemůže nevidět, že narozdíl od Fantastic Voyage není odfláknutý jen konec, ale celý film. Nad těmi hrůzami jako nalití flašky chlastem (mňam, se slinami), změnou obličeje nebo dokonce nahodilým transportem pomocí polibku do vaječníku (ne, byl to skutečně polibek na ústa) zůstává rozum stát. Bylo toho moc na to, abych srazil hodnocení o hvězdu. Navíc o originalitě opravdu nemůže být řeč. V tomhle žánru prostě pořád u mě vede seriálový Křeček. 68% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako zástupca generácie VHS kultúry druhej polovice 80tych rokov a začiatku 90tych nemôžem z nostalgie dať nižšie hodnotenie. Dante sa námetu miniaturizácie človeka za cieľom putovania po ľudskom tele zhostil oveĺa uvoľnenejšie, ako Fleischer vo Fantastickej ceste. Od bláznivých osemdesiatok ale samozrejme nemôžme očakávať nič iné ako únikové komédie a akčňáky. Aj po rokoch solídna zábava. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Milý, krásný a příjemný film, jakých se v 80. letech točily desítky. Frajer Dennis Quaid, krásná Meg Ryanová, šílený Martin Short, skvělé efekty a hlášky. Do toho tvůrci vzali klasický námět z Fantastické cesty, ale naložili s ním po svém. Místo napínavé cesty za záchranou lidského mozku tu máme vojáka, jenž se omylem dostává do těla neurotika a musí se naučit spolu žít, uniknout teroristům a ještě najít cestu jak vše vrátit do normálu. Nejlepší hláška je. Hoň si ho... Ale nemluv s ním! :--) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film znám ještě jako Zmenšen do sebe Nezní to mnohem líp? Díky tomuto jsem si zamiloval Meg Ryan (přesmyčka Germany mimochodem a vlastním jménem Margaret Mary Emily Ann Hyra) a oblíbil SF (hlavně tedy knižní). Sice je to spíš jen zábavná hollywoodská produkce, než něco hlubšího, ale člověk se nenudí. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Dennis Quaid a Meg Ryan, kteří se poznali během natáčení tohoto snímku, se o 4 roky později vzali. (oje)
  • Martin Short, který při hádance "Eat me, Drink me" správně vyřkne: "Alice in Wonderland!" si o dvanáct let později zahrál Kloboučníka ve stejnojmenném televizním zpracování Alenka v říši divů (1999). (Zdroj: ČSFD)
  • Kovbojova (Robert Picardo) tvář se na tvář Jacka Puttera (Martin Short) s ohledem na trikové provedení mění velmi podobně jako ve filmu Total Recall (1990). Je to proto, že na obou filmech tvořil triky Rob Bottin. Dalším pojítkem obou filmů je sám Robert, který ve druhém jmenovaném propůjčil hlas robotickému taxikáři jménem Johnnycab. (Stejšn)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama