Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (487)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Filmy Michela Gondryho mají své osobité kouzlo. Be Kind Rewind k nim zapadl jako videokazeta do přehrávače. Film z 80% usrkává z poháru originality. Je skutečně hravý a disponuje zábavnou nápaditostí. Skvělou volbou byl Jack Black, ten je živější, akčnější a dynamičtější než sportovec nabombený erytropoetinem. Hned první imitovaný snímek - Ghostbusters - mě svým pojetím (částečně i díky kultovní Ghostbusters Theme od Raye Parkera Jr.) prostě totálně dostal. Ale RoboCop je taky geniální, všechno hýří nápady. Patnáct dvacet minut před koncem však již číše jedinečnosti zeje prázdnotou a ve vzduchu zůstal pouze odér z lahodného moku. Závěr upadl do klišovitých luhů a sentimentálních hájů. Škoda. Přesto působivé a vězte, že svoje vhsky plný starých dobrých akčních filmů bych za nablejskaný dývka nikdy nevyměnil... 20 miliónů dolarů(rozpočet)/28 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi nejlepší režisér, co znám. A já jsem nejlepší herec, co znám." Taky chci přetočit všechny světové filmové trháky, ale nemám na to čas a postrádám i stejně švihlého kamaráda. Nicméně tentokrát se to, co původně vypadalo jako zoufale amatérské přetáčení filmu, rychle změnilo v profesionální švédování a z Jerryho s Mikem se staly hvězdy lokálního charakteru. Já jim to přeju, protože pošuků se zmagnetizovaným mozkem a zmatených půjčovačů videokazet není nikdy dost. Za o něco horší považuju skutečnost, že zábavné je pouze to, co se týká onoho originálního švédování filmů a to ostatní je spíše rušivým elementem ze světa, který se bere příliš vážně. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Gondryho celovečerák. Byl jsem nadšený z Věčného svitu i Nauky o snech pro jejich hravost a vtipnost, ale Be Kind, Rewind zejména v první polovině není legrační vůbec (a to mám pro Jacka Blacka normálně slabost), v té druhé je to o trochu lepší, ale funguje spíš jako doják o lidské soudržnosti (ble) a tak... Ten skvělý (byť dost zastaralý - kdo si v roce 2008 ještě půjčuje VHSky?) ústřední námět si zasloužil lepší zpracování. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Be Kind Rewind je veskrze skromný snímek - nostalgický příběh o zesnulém jazzmanovi ze zaprášené ulice, plný obyčejných lidí, na rohu s malou videopůjčovnou a všudypřítomnou láskou k filmu... A to je asi jeho největší předností. Michel Gondry pohlíží na všednost z té světlé stránky, usilovně hledá střípky nostalgičnosti a doplňuje o špetku humoru a nadsázky, aby vytvořil jedinečnou atmosféru předměstí. Což se vcelku daří, ale přesto tomu cosi chybí... Zejména na poli humoru film prostě selhává, až na pár trefných parodií se není čemu smát. Také celý nápad se zmagnetizovaným šílencem je značně nevyužitý a jakožto jediný sci-fi prvek v jinak věrohodném filmu až nevhodný (i když ne, že by na tom tak záleželo...). 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Několik skvělých nápadů bohužel neutáhne největší Gondryho vadu - na rozdíl od Andersona a Jonze neumí pohltit, odvyprávět příběh tak, abych se o něj zajímal. Sledovat to je pak založeno na užívání si jednotlivostí, ale ne celku. Jediná výjimka, Věčný svit, to pravidlo jedině potvrzuje. Pak jsou to totiž vždy filmy, kde necelistvost a žádná příběhová niť více či méně brání zážitku. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ale jo, legrace to docela byla... žádný extrémní nechuťárny se také nekonaly, navíc když se na to díváte s kamarády, hned je ten film o tolik zábavnější a příjemnější ;-) Lepší 3* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

To jsem zase šlápnul pořádně vedle. Podle traileru a obsahu, co jsem si zde přečet, jsem očekával nějakou totálně ujetou komedii. Jack Black opět hraje pošuka a ze začátku mě dokázal občas i rozesmát, ale potom dlouho, dlouho nic. Až někde uprostřed se zase našlo pár vtipnejch scének z natáčení (z toho právě většinu uvidíte v traileru), ale posledních cca 30 minut už jsem se akorát ukrutně nudil a čekal na nějaký rozuzlení, který ani nepřišlo. Prostě hlavní hrdinové s pomocí známejch a kamarádů natočej nějakou kravinu o jakymsi tlouštíkovi, pak to promítaj a na ulici stojí asi 1000 lidí, všichni jsou z toho na větvi a najednou konec. Z filmu jsem hodně rozpačitej. Docela dobrej nápad, občas nějaká povedená scéna, ale za těch 100 minut jsem se zasmál dohromady asi tak 5×. Docela mě zaráží, jaký má tady film hodnocení. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to tak vostrý jako jiný Blackovy komedie, hlavně kvůli celkový nevyváženosti, kdy točení remakeů filmů je sice naprosto brutální záležitost, hlavně teda když tam točej Ghosts busters a Rush hour 2, to byla děsná řežba, nicméně to co se děje mezi tim je spíš nuda a konec to zakzí úplně celý. Ale Jack Black tady opět nejlepší ze všech a já se stejnak bavil výborně ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Or How to Swede... Než jsem se stihl rozkoukat a zjistit, o čem ten film vůbec je, půlka projekce v pr... yč. Jakmile ale na scénu vplují Ghostbusters ad., tak se začíná dít neskutečné ródeo, které má grády a koule. Nicméně za tu wtf první půlku musím za tři, nudou jsem téměř usínal. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Taková, jak se říká, lahůdka pro každého amatérského tvůrce filmů. Co lahůdka, pro některé amatérské tvůrce rovnou návod nebo přinejmenším inspirace. Pro běžného konzumenta takový krásný lidský film o dvou nerdech (jak typické). Režisérsky ovšem skvěle zmáknuté a duo Jack Black a Mos Def bez připomínek. Osobně nemám jedinou výhradu. Vhodné na jakýkoliv večer a jakoukoliv dobu právě probíhajícího rande. Vyložím karty na stůl. Pozvěte knihovnici na rande. Po návratu z restaurace ji určitě ohormíte svým domácím kinem. Ani ne tak kinem, ale sbírkou Blue-ray s takovými tituly jako Červený kaktus, Tramvaj do stanice touha a Fontána (a to přesně v tom sledu, který jsem vyjmenoval - ten skrytý význam jí lépe dojde) a v neposlední řadě zmiňovaný film Michela Gondryho Prosíme přetočte. Už jak zmíníte jméno Gondry, uvidíte, jak vám půjde na ruku, na postel, pak na stůl, na zem, možná znovu na stůl, zpátky na postel, na skříň a nakonec ještě jednou na stůl. Tisíce děkovných dopisů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Před přetočením spalte.. Možná vyjádření lásky ke stříbrnému plátnu a pocta neutuchajícímu filmařskému entuziasmu, ale Gondryho hravost, lidský rozměr a "sense of humour" projely na lokomotivě s tlusťochem Wallerem úplně jiným nádražím, než jsem na ně čekal. Nemám zkrátka rád filmy, kde si postavy nemohou vybrat, jestli se budou chovat chytře nebo jako úplní idioti a nespasil to ani D.Glover s vizáží mojí babičky (mínus ten knírek, pochopitelně).. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zamerikanizovaný Gondry. Jeho pověstná lehkost, vtip a poetika sice ve filmu je, ale mnohem méně než byste vzhledem k námětu a trailerům čekaly a především Jack Black tu hlavně ze začátku působí jak z jiného filmu. Předělávky filmů jsou povedené, jen škoda, že ve výsledku nejde ani tak o ně, jako o příběh lidské soudržnosti v jednom zapomenutém městečku, jakých už tu byly desítky. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tak některé pasáže bych přetočila pěkně rychle vpřed, konec vystříhla, FBI vyměnila (ta byla k ničemu). Celé to zachránil D. Glover, J. Black už byl trochu ohraný, M. Def mile překvapil, ale celkově se cítim ochuzena, trailer mě před několika měsíci značně navnadil...Pociťuju jakousi pachuť, asi jako zákazníci po zjištění, že jejich VHSka je prázdná. Potom sice plná, ale sledování tvorby dalších a dalších remakeů se stalo poněkud stereotypním. Ale Robocopa ošvédovali na výbornou! I will shoot you. And I know robot karate! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Genialita Michela Gondryho se zbláznila:) I mistr potřebuje čas od času oddech od své výjimečnosti, takže se Michel rozhodl natočit zcela bláznivou, oddechovou komedii. A jaké jiné téma by zde mělo dostat na frak, než námi milované filmy a kdo jiný by měl hrát hlavní roli než věčně neřízená střela v podobě Jacka Blacka:) Vysoce konverzační komedie. Zajímavý námět, nasmála jsem se skutečně dost:) Myslím, že Gondry tento film natočil schválně, jakoby amatérsky bez toho, aniž by měl v úmyslu vložit do něj v plné míře veškerý svůj talent a um. Zároveň ale také s tím, že úměrná jeho část je viditelná, ale jakoby pracovala v nějakém marijánkovém opojení:) Kdyby se něco podobného skutečně stalo, Asylum, SyFy a vůbec všechny laciné, béčkové filmy by měly velmi těžkou konkurenci:) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Při vší snaze si nedokáži vybavit vtipnější filmový útvar, než-li komedii o filmech samotných (popř. jejich natáčení). A copak vůbec mohlo - s kapkou surreálna, pilulkou uvědomělého amatérizmu, láskou za každým záběrem, odkazy na slavné hollywoodské fláky, Gondrym na stoličce nejvyšší a pořádnou dávkou originality - dojít ke katastrofě? Více takových, prosím! (příspěvek byl náležitě ošvédován) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vyhraneným fanúšikom Jacka Blacka nie som (radšej Mos Def a jeho infantilný výraz ;-), takže som do pozerania išla "načisto". Ale kult-nekult, nevedela som sa akosi vysomáriť z tých dvoch polôh, medzi ktorými film osciloval. Vyzeralo to, že tvorcovia chceli buddy komédiu o dvoch tupcoch (pričom jeden už je zrelý na diagnostikovanie), no zároveň dojímavú sondu do života chudobného predmestia a jeho obyvateľov... Lenže celý čas sa tieto dve polohy bez varovania preklápajú z jednej na druhú a dávajú divákovi znamenie, že sa nevedia rozhodnúť, o čo tu vlastne sakra ide. Samozrejme, nápad "švédovaných" filmov stojí za to, aby naň filmoví fanúšikovia nezabudli a oni určite nezabudnú. Ale celkovo mám z toho všetkého veľmi ambivalentný pocit. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Ale ta láska k filmům všeho druhu je z toho cítit z každého záběru, stejně tak jako povzdechnutí nad směrem, kterým se ubírá velká část současného filmového průmyslu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ááá, máme tu další zmizelý komentář. No nic, k Prosíme, přetočte si ho napíšu znovu a rád. Ten původní zněl ve zkratce nějak takhle: Film mě od samého začátku neskutečně bavil a zhruba v polovině jsem už byl skálopevně přesvědčený o tom, že mu udělím čtyři hvězdy. Ovšem konec, který je doopravdy krásný a dojemný takovým způsobem, jakého je schopný dosáhnout snad jen Gondry, mě přesvědčil o hvězdě páté. Toť vše. A opovažte se mi to zase smazat. ()

Reklama

Reklama