Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Jordan 

všechny recenze uživatele

teda, po stránke scenáristickej, hereckej a dejovej totálna príšernosť a úplná blbosť s miestami dobrými režijnými nápadmi. naozaj čudné. určite však všetky tie slávne mená ako John Sayles, Roger Corman a Joe Dante urobili toto podivné dielko s vervou a veľkou dávkou nadšenia, ako to už u nich býva zvykom ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A hned další film, který se mi líbí tak moc, že ani nevím, co k tomu napsat. Až mě překvapilo, že se k nim řadí i Piranha. U Ajova remaku jsem psal, že tenhle má alespoň nějaké opodstatnění. Svým způsobem, po technické stránce ano, ale jinak si tenhle film remaku ničím nezasluhuje. Ale alespoň jde trochu srovnávat a porovnávat. Oba filmy se totiž jaksi doplňují a jeden obsahuje to, co se druhému trošku nedostává. Původní Piranha, jak je u starých klasik zvykem, staví na dobrých postavách a na příběhu (Piranha konkrétně i na dobrém humoru), všechno další je jen bonus, Ajův remake staví na krvi a gore, všechno ostatní jde jaksi bokem. Oba filmy jsou v tomto rámci výborné, ale klasika je prostě klasika. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Marotón hororov tohto štýlu som predĺžil aj o tento film, pochopiteľne inšpirovaný Čeľusťami ktorý vzhľadom k roku kedy vznikol priniesol pomerne solídne spracovanie s jednoduchým príbehom, ktorý k týmto zvieracím hororom neodmysliteľne patrí. Uvidím či sa mi bude chcieť v tomto challengi pokračovať a pptiahnem šnúru 10 filmov tohto štýlu... ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NEMÔŽEM UVERIŤ, ŽE SI MA POKÚSALA." ,,VARI VYZERÁM AKO NETVOR Z ČIERNEJ LAGÚNY?" __ Snáď už aj kultové béčko, dokonale zosobňujúce svoj žáner. Dokonalé ale určite nie je, no na druhej strane, koľko takých filmov je? Možno to znie paradoxne, ale Dante je aj nie je dobrý režisér. Vie sa vyhrať s rôznymi prkotinkami ako strihy rôznych scén alebo úžasne zakončený úvodný titulok filmu, no akosi sa mu vôbec nechce využiť to, čo scenár ponúka a tak sa jednoducho úplne vykašle napr. na úplne preplnenú výletnú loďku, ohrozovanú stále hladnými pažravými rybičkami. Okrem toho niekoľko momentov je aj napriek podstate filmu neuveriteľne nadnesené hlúpych (zbytočná smrť doktora, nevyjasnený prerod skrachovaného alkoholika na záchrancu regiónu...). Milo ma potešila krátka vsuvka stop-motion, pri ktorej som si hneď spomenul na pána Raya H.. Ako sa pozerám na čísla, je zaujímavé, že aj napriek prepadu filmu, nedokázajúc si zarobiť na svoj smiešny rozpočet sa dočkal aj pokračovania. To som videl ešte pred jednotkou, no o jej kvalitách radšej pomlčím, ako som to už raz urobil. Tento film bol ešte okey-dokey. (1267. hodnotenie) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pamätám ako ma voľakedy tento film vystrašil na smrť. Ako dieťa som mal obavy skočiť aj do bazéna. Dnes už pôsobí skôr absurdne, pričom určité pasáže v úvode, kedy dostali (nevedno prečo) priestor "chobotničky z druhého patra", celkom solídne lámu tejto jednohubke väz. Slabší priemer, remake "Piraňa 3D" je ďaleko lepším filmom po každej stránke, toto je s odretými ušami priemer, ktorý (už) nezanechá žiadnu stopu .. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (21)

  • Chodící příšerka v laboratoři měla v průběhu filmu růst a na konci se objevit jako obr. Na realizaci nebyly peníze. (Fenk)
  • Pirane boli v skutočnosti gumové rybičky na paličke. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno