Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 1

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 598)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je příjemné zase vidět Spider-Mana v akci - akční scény svižné a povedené, na druhou stranu k dějové linii o civilním životě Petera Parkera skoro nemá smysl se vyjadřovat, tak moc je vyloženě blbá. Tvůrci jsou až moc v zajetí toho, že relativně "nedávno" vznikla trilogie Sama Raimiho, kterou nechtějí přesně kopírovat, ale některé prvky ze Spidermaního kánonu prostě použít musí (proslov o zodpovědnosti, smrt strýčka Bena, vymýšlení kostýmu a pavučinometů, hledání Benova vraha), takže to celé nuceně trochu pozmění, a tenhle jejich rozpor je na filmu zatraceně (negativně) poznat. A není to tím, že bych nějak nostalgicky vzpomínal na Raimiho triologii, ačkoliv si ji samozřejmě pamatuju. HERE BE SPOILERS: Problém je už v tom, že Peter Parker není žádný outsider. Je to cool geek (ne nerd), který jezdí na skateboardu. A v jakém vesmíru musí Gwen uhánět Petera, místo toho, aby Peter byl ňouma, kterej s ní ani nebude schopnej promluvit? Jo, a taky je najednou v tomhle světě všechno až moc propojené, až moc "perfektně", třeba že Peterův otec zkoumal pavouky... suuure. Takovýchhle náhod je tu přehršel, občas je to fakt otravné, jak všechno se vším souvisí. Gwen Stacy pracuje v Oscorpu?! To si to scenáristi fakt ulehčili. "Musím ho zastavit... Protože jsem ho vytvořil." UAAA! Jeřábníci... Duel kapitána Stacyho a Lizarda si bere dost z Terminátora 2. ___ Výborný Rhys Ifans, ale hnusně ztvárněný Lizard. Příšerný soundtrack. Celkový vzhled kostýmu je ok, samotná struktura jako u basketbalového míče je ale omyl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spider-Man má stále čo ponúknuť. Aj keď je jeho divácke publikum možno menšie, než batmanovské, či supermanovské a charakter jeho postavy nemá toľko potenciálu ako u spomenutých, či iných comicsových hrdinoch, pokiaľ sa za spracovanie postavý zručný rozprávač, tak sa z toho dá stále vyžmýkať dobrý príbeh. Od posledného zakopnutia Riamiho a smutného zavŕšenia jeho trilógie prešlo takmer päť rokov a ja som rád, že Spideyho nakopol Marc Webb a priniesol k jeho postave čerstvý vietor. Po hereckej stránke zvládnuté, sympatická ústredná dvojica, slyzký Rhys Ifans, čo však v prípade záporáka znamená pochvalu. Vyše dvojhodinová pavučinová prestrelka ubehla celkom svižne, bez nejakých zádrhelov, či zbytočných sentimentálnych naťahovačiek a ja som bol prekvapivo spokojný. 80%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Začal bych asi tím, že mé hodnocení poslalo film do Červených ČÍsel :D Je to slabší Čtyřka, koukat dvě hodiny 15 na Spidermana, kterého jsme viděli tolikrát!! Zábava na večer to byla Fajn! Objevili se i Vtipné momenty, Například rozmlácení budíku! Akce- Místy šílený střih a hned to zkazilo Dojem, působilo to na mně jako Pohádka pro Mladistvé, nýbrž Akční Nářez a s přibývající stopáží, jsem malinko ztrácel přehled o Co Go! Ale tu 4 mu dám ! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mělo se to jmenovat Charming Spiderman. Pokud jsem v souvislosti o Avengers rozvíjel teorii o bezkonfliktnosti mezi komiksáky, pak Webb laťku ještě zvedá. Je to pubertální, rozjívená, drzá a místy příjemně sebeironická jízda, která sice úplně nelícuje (hlavně spojení až sitcomově koktavých scén a superhrdinské akce), ale baví od začátku do konce. Pokud má Spidey nějakou přidanou hodnotu, je to právě přímočarost, osekanost, svěží sebeironie a čistá rozkoš, která tryská jak z Garfieldovy hormonálně bouřlivé performance (škoda jen, že ji zabíjí český dabing), tak z rozlítaného a radostně eklektického režijního řešení. Při vší hravosti si Amazing Spiderman vlastně na nic nehraje, přehnaně nevraští čelo a odbourává i ty linie, kde Raimi řešil problémy (puberta, zodpovědnost, vina atd.). Tenhle pavouček ale prostě skáče po střechách a příliš nemudruje. Sice zase nemá pořádný příběh a vlastně jen znovu otevírá povědomé univerzum, ale ta pravá pavoučí závrať, ta tam prostě je. Čistší žánrová zábava než přecenění Avengers. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zlátanina. Všetko nasilu pozliepané, všetko umelé, zle zostrihané a v konečnom dôsledku bez akéhokoľvek zmyslu. Do vôd priemeru to ťahajú iba sympaťák Andy a malá bohyňa Emma, medzi ktorými funguje (vzhľadom na nefunkčný zvyšok filmu) prekvapivá chémia. Ako teen romanca by to bolo celkom fajn. Na blu-ray poprosím vystrihať všetky tie blbosti s pavučinami, srandovnými jaštericami, obetavými žeriavnikmi a nezaujímavými pestúnmi. Hlavne prosím odstrániť samotného Spideyho, z ktorého sa tu stal otravný "spratok" snažiaci sa hláškovať. 5/10 ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Nová pavoučí série vznikla do značné míry kvůli velikému komerčnímu potenciálu filmů ve 3D formátu. (LiborGondek)
  • Podľa portálu moviemistakes.com sa Amazing Spider-Man stal 3. najchybnejším filmom roka 2012. Jeho užívatelia v ňom našli 24 chýb. Na prvom mieste boli Muži v čiernom 3 (2012). (Spranger)
  • Kostým Spider-Mana (Andrew Garfield) byl záměrně vytvořen tak, aby připomínal kostým akrobata. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama