Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (64)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dramatické príbehy zo života majú zakaždým čosi do seba, len to spracovanie mohlo byť o niečo profesionálnejšie. Napríklad dnešná epizóda o stroskotaní troch mužov, ktorí sa vyše 12-tich dní prebíjali pustým pobrežím bez jedla a tekutín na mňa zapôsobila viac ako tá predošlá časť. Skrátka, diel od dielu sa líši kvalita, ale to je hádam pochopiteľné. ()

fero_lašák 

všechny recenze uživatele

U toho sem prožil NEJ!!!!silnější emoce u televize i kina, co sem kdy měl (beze srandy). Nějací remcalové tu tvrdí něco o špatných hereckých výkonech a já nevím co, ale v rámci dokumentu to je velice dobré a nedělalo mi většinou problém se do toho vžít, samozřejmě že to není žádný Gladiátor, ale to to ani být nemá. Dokumentární rekonstrukce to prostě skvěle v rámci možností dokresluje. A není to zajímavé ani ne tak z filmařského umění jako z psychologického hlediska a sledování skutečných příběhů a chování lidí v ukrutných nepředstavitelných situacích. Sám jsem si řikal jak by sem reagoval já a jestli by sem to už dávno nevzdal. Ty příběhy byli někdy fakt tak drsný že by byl i Rambo dávno 10x mrtvej. Beze srandy! ()

Reklama

EIa

všechny recenze uživatele

Útěk z lavinového údolí: Je to vždycky šok, když vidím něco s českým dabingem, i když tady to trochu zachraňovalo, že pod tím nechali běžet anglický originál. Příběh silný, ale šel by zfilmovat líp, byly tam zbytečně dlouhé pasáže o ničem, které zbytečně braly čas jiným. Například bych snesla delší vyprávění o tom, jak se sakra dostali z té trhliny, když měl jeden z nich zlomenou kyčel, a tomu tam bylo daných zhruba třicet vteřin. Se smyslem pro černý humor jsem se zachechtala piknikujícímu páru, to vážně nasedne žena v osmém měsíci do letadla s chlapíkem, který neumí přistát? Protože k tomu ztroskotání tam nebyl vůbec žádný důvod, s řídkým vzduchem museli počítat... No jako nezaujalo, hned to vyšumí, ale bylo to dostatečně krátké, aby se to dalo bezbolestně dokoukat. Dvě hvězdičky patřičnému dílu, celý seriál kvůli neznalosti jiných dílů hodnotit nebudu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na díl, kdy tři horolezci lezli na Mount McKinley na Aljašce a jejich příběh byl více než silný. Obdivuji tu silnou vůli přežít, kdy za jiných podmínek by člověk normálně nebyl schopen se pohnout natož se zlámanýma nohama a velkou ztrátou krve, se zkusit doplazit po ledovém srázu nahoru na stezku, aby ho mohli najít ... Já osobně si nic podobného, jako jsou výstupy v náročných podmínkách na velehory, nemusím dokazovat, vím, že bych to nezvládla ... ale velmi to obdivuji u těch, kteří tu odvahu mají. Všichni tři si pak odnesli hodně smutné důsledky z nepodařeného výstupu v podobě amputací různých části těla, no ale hlavní bylo, je a bude Přežít! ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený dokumentární seriál který vypráví dramatické a napínavé příběhy lidí, kteří se ocitli v těch nejhorších možných situacích. Každá epizoda vypravý jedničný příběh o přežití, uvidíte zde rozhovory se skutečnými přeživšími a solidně  zfilmované rekonstrukce konkrétních událostí. Viděl jsem všech 59 epizod a nemůžu říct že by některá z nich byla nekoukatelná. Doporučuji. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama