Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

genetique 

všechny recenze uživatele

Americkou spoločnosťou určite nepripustiteľný film o tom, aké zverstvá sa páchajú v ich posvätných a nedotknuteľných vojnách, na ktoré je väčšina Amíkov tak hrdá. A bolo to tak vždy, je tomu i teraz v Iraku. Len teraz sa o tom konečne začína hovoriť. A aj napriek tomu sa s tým poväčšine nič nerobí. J. Fox je prekvapivo fakt dobrý, spolu s Pennom si ich De Palma určite nemohol vynachváliť a len ľutujem, že Fox neostal pri rolách s podobnou kvalitnostnou hadnotou. Určite by sa na to hodil viac ako na komédie. 80%. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Válka mění vojákům charaktery a rozhodně to není k lepšímu. Je možné, že kdyby Eriksson nebyl nováčkem na rýžovém bitevním poli, tak by mu nedělalo takový problém splnit rozkaz seržanta Meserva ke znásilnění unesené vesničanky. Eriksson však ještě nerozumí pokřivené logice zkušeného mazáka a když dojde ke zbytečnému rozstřílení probodané zajatkyně, tak se rozhodne najít uši, které by mu pomohly zajistit spravedlnost navzdory zkušenému nezájmu velitelů. Jedná se o poněkud schematicky rozehrané drama plné vymazlených kamerových záběrů. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po technickej stranke slusne remeslo. Hlavne niektore typicke De Palmove dlhe kamerove najazdy. Ale co sa tyka pribehu, tak vzhladom na to o akej zavaznej udalosti pojednava, tak podla mna nejde prilis do hlbky. Asi najviac ma sklamal Foxov herecky vykon. Podla komentarov sa malo jednat o jeho zivotny vykon, ale podla mna nic extra nepredviedol. Niezeby som si myslel, ze nie je dobry herec, ale scenar mu toho vela nedovolil. Väcsinu casu sa len tvari smutne, z toho co sa okolo neho deje a to je tak vsetko. Paradoxne najzaujimavejsi vykon v celom filme podal neherec Dale Dye. Jemu som toho kapitana veril kazdu sekundu. Co nie je prilis prekvapive, kedze bol dlhe roky vojakom. Jednohubka na jedno pozretie a podla mna pravom zabudnuty film o Vietname. 6/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V mých očích spíš zklamání. Pokus osamoceně vzdorujícího Michaela J. Foxe přehrát charakterní rolí své předešlé komediální výstupy převálcoval suverénní pomatený četař Seana Penna. Výsledek syrový a komorní zároveň. Za (většinou kritickými) velikány vietnamské problematiky ovšem tenhle kus prostě a jednoduše zaostává. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Drsný film s doopravdy hnusným příběhem plným postav tak zlých, že to vskutku nemá obdoby. Znovu se na něj jen tak nepodívám. Skvělý Michael J. Fox, o nic horší Sean Penn, Morriconeova tklivá hudba připomínající The Mission, neustálý pocit beznaděje, De Palmova precizní režie, díky které "jste tam" a v těch emocionálně nejvypjatějších momentech se vám chce křičet.... Po Apokalypse a Olověné vestě je tohle třetí nejpodařenější film z Vietnamu. Mnou stále nepochopená Stoneova Četa je proti Obětem války pouze slabý odvar z obnošených US Army fuseklí. Jdu to rozdýchat. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Michael J. Fox často nakupoval darčeky pre zabíjačov hadov, ktorí sa starali o bezpečnosť štábu pri natáčaní. (Smok)
  • Ako uviedol John Leguizamo vo svojej autobiografii, scéna v ktorej Meserve (Sean Penn) udrie Diaza (John Leguizamo) sa natáčala na 14 krát a Sean Penn ho naozaj zakaždým udrel. (Smok)

Reklama

Reklama