Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

castor 

všechny recenze uživatele

V mých očích spíš zklamání. Pokus osamoceně vzdorujícího Michaela J. Foxe přehrát charakterní rolí své předešlé komediální výstupy převálcoval suverénní pomatený četař Seana Penna. Výsledek syrový a komorní zároveň. Za (většinou kritickými) velikány vietnamské problematiky ovšem tenhle kus prostě a jednoduše zaostává. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak je to pomerne dosť uťahaný (proti) vojnový snímok, ktorý opäť ukazuje, že Amíci vo Vietname boli jednoducho svine. Tentoraz sa film zameriava na skupinu vojakov, ktorí unesú vietnamskú dievčinu, znásilnia ju a potom zabijú. Okrem jedného, ktorý sa rozhodne, že to tak nenechá a rozpúta s nimi súkromnú vojnu. Michael J. Fox, ktorý bol v tom čase známy z komediálnych rolí tu veľmi prekvapil a v úlohe bol presvedčivý rovnako ako seržantská "sviňa" Sean Penn. Snímka má niekoľko zaujímavých sekvencií a prevažne scény z vietnamskej vraždiacej a mokrej džungle sú vskutku pôsobivé ale film plynie tak pomalým tempom, že som si myslel, že je tak o hodinu dlhší a dosť často som sa nudil. V záplave vojnových filmov z Vietnamu je tento veľmi nevýrazný. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů o válce ve Vietnamu, na kterym mě docela překvapilo, že ho vysílaj ve 2 ráno na Nově a navíc ve filmu nebyla jediná reklama. Tenhle film by si rozhodně zasloužil vysílat v nějakej lepší čas. Příběh je opravdu silnej a dokázal udržet mou pozornost po celou dobu. Snad jenom úplnej závěr byl trochu podivnej. Jinak Michael J. Fox, kterýho jsem doposud znal jenom z komediálních rolí, tady ukázal, že zvládne zahrát i něco úplně jinýho. Naopak Sean Penn mi nějak neseděl a působil na mě dost křečovitě. Jeho neustálý žvejkání a trhavý pohyby mi připadaly nepřirozený. A nechci bejt puntičkář a navíc v těhle armádních záležitostech se moc nevyznám, ale bojová četa o pěti mužích? No nevim, nevim... Ale jinak je to super film a rozhodně stojí za vidění. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Hystericky prvoplánové. Keď už, tak potom s iným koncom - aspoň by dotiahli čo začali a zostali verní svojmu zámeru. Takto je to ku všetkému ešte aj podvod! Jedine prispievatelia "RobRoy" a "dale" vystihli vo svojich komentoch problémové miesta, ostatní toho asi z vojnových drám veľa nevideli a nečítali. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch velkolepých a slavných filmech o válce ve Vietnamu na mě nejvíce zapůsobily právě méně známé a neprávem opomenuté Oběti války. Mile mě překvapil Michael J. Fox, jehož jsem doposud viděla jen v pár filmech a kterého mi v Obětech války bylo strašně líto. Naproti tomu mě šokoval Sean Penn, který se v průběhu filmu ukázal v pravém světle a jehož jsem měla chuť nakopat do patřičných míst. Za zmínku stojí ještě "sympaťák" John C. Reilly a podmanivá hudba. Při scénách, ve kterých figurovala postava nešťastné dívky mě dost často mrazilo a říkala jsem si "Panebože..." "Ty máš asi armádu rád, viď Erikssone?" - "Tohle není armáda. Tohle ne..." ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ako uviedol John Leguizamo vo svojej autobiografii, scéna v ktorej Meserve (Sean Penn) udrie Diaza (John Leguizamo) sa natáčala na 14 krát a Sean Penn ho naozaj zakaždým udrel. (Smok)
  • Film vyhrál v roce 1990 Cenu míru v kategorii politické společnosti. (Monco)
  • Film pôvodne šiel do vývoja v spoločnosti Paramount, ale nakoniec ho dokončila Columbia. (Smok)

Reklama

Reklama