Reklama

Reklama

Seirei no moribito

(seriál)
  • Japonsko 精霊の守り人 (více)
Japonsko, 2007, 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Nahoko Uehaši (kniha)

Kamera:

Kódži Tanaka

Hudba:

Kendži Kawai

Hrají:

Mabuki Andó, Majumi Asano, Akihiko Išizumi, Keidži Fudžiwara, Masuo Amada, Juki Masuda, Wasabi Mizuta, Hiroši Naka, Fumihiko Tačiki, Hadžime Iidžima (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Balsa, potulná bojovnice, jež bojuje s kopím, si dává za úkol zachraňovat životy druhých, aby odčinila hřích z minulosti. Na své cestě jednoho dne zachrání náhodou prince, a dostane proto za úkol od jeho matky stát se jeho osobní strážkyní. O život mu totiž usiluje vlastní otec, císař, neboť prince posedl tajemný vodní démon a jeho smrt má ubránit zemi před hrozbou sucha zvěstovaného každých sto let Znamením Sucha. Balsa nechá zapálit princovy komnaty, snažíce se nastrojit princovu smrt, a označena za žháře a únosce prchá před elitními císařskými lovci, protože ti se nedají tak snadno oklamat. (Idaho)

(více)

Recenze (64)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

s odstupem času snižuji o jednu hvězdu a to předevšímproto, že už vůbec nemám potřebu to vidět znova. soundtrack má opravdu pěkné skladby (některé dokonce pomáhaly jako background při sepisování mé novely Devět dní), ale jiné jsou fakt děsné, až se to nedá posluchat. a hlavně je to strašně zdlouhavé. do ted si pamatuju jeden díl, který byl úplně k ničemu. okleštit na 20 dílů a bude to super dílo ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Dalsi animovane nebe. Obrazovy styl opravdu vykazuje az filmovy, zivy charakter. Pribeh pro ctitele fantasy anime skyta jiste zadostiucineni. Vubec neprekvapi, ze knizni predloha pochazi od japonske antropolozky Nahoko Uehashi, ktera ve stopach C.S. Lewise a J.R.R. Tolkiena a s podobnou erudovanosti proste povznasi zanr. ()

Reklama

Bajda 

všechny recenze uživatele

Kenji Kamiyama se po kyberpunkových, filosofických (a skvělých :-)) Kôkaku kidôtai pustil do něčeho úplně odlišného a vychází mu to parádně. Místo budoucnosti nacpané technikou se seriál odehrává v době, kde nejlepšími zbraněmi byly meče a luky. Zatím jsem shlídl jenom prvních pár dílů, ale už z těch můžu říct, že je to jedno z nejlépe nakreslených anime jaké jsem kdy viděl. Krásná hudba je samozřejmostí a jediné co mi tentokrát moc nesedí jsou písničky v openingu a endingu. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě výtečně uspával po několik večerů, což v podstatě není myšleno jako výtka. Tempo seriálu je velmi pomalé – rozvíjení vztahů mezi skálopevnou Balsou a zhýčkaným princem probíhá pozvolna a opatrně, odhalování tajemství okolo vejce vodního ducha rovněž tak. Samotný nápad a výtvarné zpracování se mi velmi zamlouvalo – asijskou kulturu, dějiny a mýty všeobecně mám ve velké oblibě a tady se je podařilo zakomponovat do seriálu skvěle. Fantazijní svět je totiž dostatečně svůj na to, abych při jeho poznávání neohrnoval ňufec a neměl pocit, že tvůrci jen recyklovali z asijské mytologie to, co se jim zrovna hodilo. Když už tu mnozí zmiňují hudbu Kendžiho Kawaie – ano, je fakt pěkná, sám pan Kawai je jedním z mých nejoblíbenějších japonských hudebních skladatelů, ale řekl bych, že stvořil i lepší hudební kousky (třeba tu). Nemůžu však říct, že bych byl plně spokojen. V prvé řadě to bude výtka, která asi bude druhým hodně vyluzovat myšlenky typu "jsi padlý na hlavu, vole?", protože nejsem tak úplně spokojen s animací. Ano, většina místních si ji sice nemůže vynachválit, ale mně přišla tak vypiplaná, vyhlazená a dokonalá, až na mě ve výsledku občas působila jakýmsi nepřirozeným dojmem. Druhá výtka se týká toho, co mě mrzí už o něco více: rozředěnosti děje. Vím, že je takovým nepsaným pravidlem udělat pro nějakou tu anime sezónu anime nejlépe plus mínus o 25 dílech, ale myslím, že v tomhle případě by zkrácení o takových 5-6 epizod nebylo nijak ke škodě. Musím však uznat, že tak povedené anime čistě fantasy žánru jsem už hodně dlouho neviděl, takže bych jej rozhodně ostatním doporučil nehledě na mé předchozí výtky, které jsou subjektivní. Solidní 4*. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Toto anime mě vždy dokázalo uvolnit, nechat na chvíli zapomenout na reálný svět a příjemně relaxovat. Příběh nikam nespěchá, kousek po kousíčku vám odkrývá pozadí postav, hraje si s lidovými tradicemi, dává vám čas pochopit. Postavy se chovají lidsky a každý jejich čin má opodstatnění. Akce tu moc nenajdete, ale když už na ní přijde, radost pohledět. Hudba je jako pohlazení po duši a kresba patří k tomu nejlepšímu co jsem kdy viděl. Nebýt zklamání v podobně opravdu slabého konce, sáhl bych po plném hodnocení. ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama