Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (641)

Satan 

všechny recenze uživatele

Mám nový americký sen. Dojet za tu velkou louži, potkat učitele, který chce odrbat kasína a nahrabat si 300 litrů na Harvard a možná ještě víc. Jenže já si s matematikou rozumím asi jako koza s autem, takže nejspíš zase ostrouhám. Přiznám se hned: trailer mě nijak výslovně nenadchnul, počítal jsem s blbostí a oddychovou záležitostí a jediným tahákem byl pro mě Kev Spacey. Ten svou úlohu splnil do puntíku (své také udělal scénárista při psaní jeho postavy, i když je zase parchant) a navíc překvapil v jistých pasážích velmi zajímavý scénář, který dobře pracuje s retrospektivou. Scénář je však naopak i největší slabinou. Na drama je 21ka příliš povrchní, na komedii taktéž, a tak nám ti pěkní mladí lidé příběhem hezky proplouvají a na konci vás to začne štvát. Těch večírků bylo moc, těch citových výlevů bylo moc a nakonec i těch dialogů posouvajících děj někam výrazně dál bylo až příliš málo. Seřezat stopáž na maximálně 100 minut, jít víc do hloubky charakterů a víc vymáčknout z dramatických či naopak humorných situací, byla by to paráda. I tak jsem byl však mile překvapen, protože teorii se 3 dveřmi a moderátorem už mi nikdo z paměti nevymaže. [Přesná stopáž: 118 min] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Horšie, ako prehrať, je nepriznať si, že si hral zle.“ Nebavilo ma to. Sladkobôľni tínedžeri, vizuálna stránka ako z nudnej turistickej reklamy na Las Vegas, ťažko pochopiteľné „počítanie kariet“ a scény, odohrávajúce sa mimo kasína, zaváňajúce tupým seriálom, v ktorom sa sexi bozkávajú dobre oblečení švihácki mládenci a bezstarostné dievčatá. Ach! Zostala štipka napätia, (očakávaný a logický) záverečný mini-zvrat a uchádzajúce výkony producenta Kevina Spaceyho a charizmatického Laurencea Fishburnea (ktorý hrá šéfa bezpečnosti zo starej školy). ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Oko bere je skvělý film s výborným scénářem, slušnou režií, charismatickým Kevinem Spaceym a spoustou nových neokoukaných tváří, ale proti tomuhle všemu stojí zásadní problém a to stopáž. Zkrátit snímek o dvacet až třicet minut, tak neváhám a dám jasných pět hvězdiček. Opravdu styl jakým je snímek natočen se mi moc líbil, ale místy jsem se neubránil nudě. I tak se, ale docela divím, že Oko bere je v "modrém", protože čtyřhvězdičková podívaná to určitě je (samozřejmě jedná se o můj názor a absolutně nikomu ho nevnucuji). Lepší čtyři hvězdičky....... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zarazila mě jedna věc... Tenhle solidní, zábavný i zamyšleníhodný kousek ve filmografii průměrného režiséra tuctových romantických komedií, kdy jeho posledním kouskem byly dokonce nedotažení, přehnaní a ve finále snad i podprůměrní Vrahouni. A uprostřed toho všeho podařené casino drama. Kde se to v tom Luketicovi vzalo sakra!? Luketic je jako typický návštěvník casina, přijde s vidinou zisku, nejdříve se drží na svém, vyloženě nevyhrává ani neprohrává, najednou se usměje štěstí a vsadí si na správnou kartu, aby vzápětí zase všechno promrhal a z casina odešel, tak jak přišel. Nevýrazný. Ačkoli tenhle film byla jeho šťastná karta, kterou si nedokázal udržet. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená žánrovka, která by si ale vystačila i s useknutím dvaceti minut a lepší práci s humorem. Kevin Spacey standard, Jim Sturgess kouká na vyšší mety. Fajn práci s hudbou a vizuální šminky občas rozmaže zbytečný digitál, ale výsledek je stále o třídu a něco výš, než poslední Dannyho parťáci. 3 a ½. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Interiéry školy, kolej MIT a tělocvična se natáčely na Bostonské univerzitě, protože Massachusettský technologický institut nedovolil natáčení v areálu školy. (duklak2)
  • Film byl v USA použit jako atraktivní cena pro soutěžící deváté řady reality show Big Brother (od r. 2000). Soutěžilo se v blackjacku a vítězové zhlédli speciální projekci snímku. Hlavní cena byla zájezd do Las Vegas v hodnotě 21 tisíc dolarů, který zahrnoval pobyt ve stejném hotelu, v jakém bydleli herci z filmu. (duklak2)

Reklama

Reklama