Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (641)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Výborný, chytrý film, Jim Sturgess věrohodně ztvárnil přerod chudého slušńáka na sebevědomého bohatého floutka. Radši jsem jednu hvězdičku přidala, když ostatním to připadá jako průměr - mě se to jeví jako výrazný žánrový nadprůměr a na rozdíl od většiny filmů se něco dozvíme z prostředí, do kterého bychom se asi těžko ve skutečnosti podívali. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to nic, co by se nějakým větším písmem zapsalo do filmový historie, ale určitá zábavnost a zajímavost se tomu rozhodně upřít nedá, hlavně co se týče částí příběhu v Las Vegas a všeho kolem toho spojenýho, krom toho Kevin Spacey je dobrej, i když nějakej větší prostoru mu nebyl dopřán a celkově nikdo z hlavnějších herců nezklamal a ani neotravoval, jen ten konec nic moc, ale to už ani nestihne obtěžovat a taky se mi moc nezdály ty jejich signály při hraní Blackjacku, protože tam je nějakejch 5 geniálních superstudentů + učitel s hypermozkem a jediný co vymyslej za signály jsou takový, kterých by si všimla snad i cvičená opice ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborný Jim Sturgess v hlavní roli příběhu o tom, že i matematika se může občas k něčemu praktickému hodit. Kevin Spacey i Laurence Fishburne silou svého charizmatu oživili své postavy, ostatní díky nepříliš invenčnímu scénáři působí jen jako komparz. Nebýt film o zhruba půlhodinku delší, než je zdrávo, mohlo to i tak být velmi dobré. Takhle je to pouze dobré. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Skvelá jednohubka, pri ktorej síce viete od začiatku, ako sa skončí, no bavíte sa dobre. Filmu chýba viac filozofie a viac napätia. V plytkom scenári sa stráca aj sám Kevin Spacey, ktorý bol tiež jedným z producentov tochto filmu. Škoda, že nepridali niečo nové. Tieto pocity a obrazy som už zažil z podstatne silnejšieho Rainmana (ako sa o tom aj hovorí) a v dynamickejšiom Oceans Eleven... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žádnýmu tvýmu referátu z kombinatoriky vůbec nikdo nerozuměl." V souboji okradačů kasín a hlídačů kasín stojím vždy na straně matematiků. Jsem totiž matematickej génius a ve Vegas jsem nezbohatl jenom proto, že mě učili profesoři matematiky bez fantazie, hezký holky mi odmítaly hledat zahřátý stoly a hlavně proto, že ve stresu trochu panikařím. No dobře, nepanikařím. Jen jsem chtěl bejt zajímavej. Takže když si spočítám změnu proměnných, provedu nekonečný množství zkoušek kapacitního odporu a nakonec to celý zintegruju, tak mi vychází, že tohle mě docela bavilo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Aby vypadali suverénně, učili se herci dva týdny hrát blackjack od profesionála. Trénovali i ve skutečných kasinech ve Vegas. (Siriuss)
  • V roce 1997 závratná jízda Blackjack Teamu skončila. Jeden z členů prodal seznam parťáků kasinu za pouhých 25 tisíc dolarů. (Lenarek)
  • U nás populární hra Oko bere se od amerického blackjacku liší hlavně tím, že se nehraje s žolíkovými kartami, nýbrž s tzv. "mariáškami". (Siriuss)

Reklama

Reklama