Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (701)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Parádní oddychovka. Co jsem očekávál, to jsem dostal v míře vrchovaté. Simon Pegg je výborný komik, Kirsten Dunst je má platonická láska už mnoho let, Ajťáci samozřejmě taky potěšili, stejně tak jako Bridges, Anderson i krásná Megan Fox, na kterou Pegg "hodil" mojí nejoblíbenější hlášku filmu s "nominací za nejlepší šaty ve vedlejší roli". Pátou hvězdu ale nepřidám, protože tento film prostě nenabízí nic navíc, než právě to, co jsem očekával. Ovšem pevné 4 jsou zasloužené za perfektní zvládnutí žánru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komedie roku, a to hlavně zásluhou (bez nadsázky) geniálního Simona Pegga a roli šéfa si vychutnávajícího Jeffa Bridgese. Být ten film čistě americký, nekonalo by se nic objevného. Takhle ale - díky britské "příměsi", která je patrná od začátku do konce - vznikl neotřelý a pekelně zábavný snímek. Ani to klišé člověku nevadí. Čtyři a malý kousek. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ja som skor ocakaval nejaku priemernu komediu, ale nasmial som sa viac, nez som cakal, za co vdacim predovsetkym nesikovnemu Simonovi Peggovi, s ktorym som len pred par dnami videl sci-fi komediu PAUL (2011) a ktoreho ako komika zacinam mat kazdym filmom stale radsej. Scena s Chihuahou, alebo s opitou Kirsten Dunst nemali chybu, ale komickych situacii tam bolo omnoho viac, na ktorich som sa s chutou zasmial. Jeff Bridges bol ako vzdy super a Megan Fox bola opät velmi krasna, pricom svoju krasu este pred uspechom v Transformeroch mohla predviest uz v tomto filme. Proste pre mna jedna mila nadpriemerna komedia, ktoru by som si v buducnosti este rad niekedy zopakoval. ________ Simon Pegg - (Sidney Young) +++ Kirsten Dunst - (Alison Olsen) +++ Jeff Bridges - (Clayton Harding) +++ Megan Fox - (Sophie Maes) +++ Gillian Anderson - (Eleanor Johnson) +++ Danny Huston - (Lawrence Maddox) +++ Max Minghella - (Vincent Lepak) +++ Miriam Margolyes - (Mrs. Kowalski) +++ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film by to byl jen obstojnej, ovšem to by tady nesměl být Simon Pegg, kterej je zase v neuvěřitelný formě, sice jeho Hot Fuzz je daleko větší jízda, ale i tady a to zejména v první polovině, to fakt rozjížděl tak nehorázně, že to snad ani nebylo možný a podporuje to ještě velký množství dobrejch vtipnejch nápadů, akorát škoda, že následně vtípky a mega rozjetej Pegg trochu ustoupí do pozadí kvůli typicky řešený romantice ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nijak originální romantická komedie, jenž se typicky veze na příběhové linii "od loosera po machra, jenž nakonec zahodil macherství, aby našel svou lásku". Simon Pegg, ve svých minulých rolích tak vtipný a originální, zde degradoval na pozici demence Jima Carreyho či Steva Martina, takže nejenže polovina jeho scén pozbývá vtipu, ony jsou navíc i trapné a naprosto nelogicky umístěné. Jeho "partnerka ve vtipu" Kirsten Dunst dostala roli "holka na roztrhání", v níž se chová přesvědčivě, bohužel nepřináší jakoukoliv inovaci a rozdílnost oproti podobným postavám v konkurečních filmech daného žánru. Nejvíce ale štve Megan Fox, která sice hraje svou roli pitomé husičky opravdu hezky, ale naprosto vůbec nevyužívá svou největší přednost - tělo. I pětiletý školák uvidí více z krásy její postavy pouze kliknutím na www.meganfox.com, než-li divák tohoto snímku, a to s dovolením opravdu nasere. Kdo tedy zachraňuje herecký ansábl ? Jeff Bridges! Jeho role prostopážného a životem znuděného šéfredaktora mu opravdu sedla, jeho scény patří přinejmenším mezi ty nejvtipnější. Toť asi vše, pouze snad můžu dodat, že se těším na Jennifer's Body, kde by konečně měla Megan ukázat to, pro co si lidi kupují Maxim s ní na obálce. Děkuji a nashledanou u další "average" romance. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Toby Young, který se stal předlohou pro hlavního hrdinu filmu, musel být vykázán z natáčení po té, co neustálým zapojováním rušil jak herce, tak režiséra. (don corleone)
  • Název filmu v originále How to Lose Friends & Alienate People je parodií na známou příručku o jednání s lidmi Dala Carnegieho "How to Win Friends and Influence People" ("Jak získávat přátele a působit na lidi"). (Frigi)
  • Mobilní telefon Sidneyho Younga (Simon Pegg) je Sonny Ericson k550i. (Ficik)

Reklama

Reklama