Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 300)

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo někde napsáno, je až zarážející podobnost světa Orků, kteří svou zemi zničili a teď se serou do země zachovalé, ve které je mír a nejsou války, se současnou světovou situací..... Ale teď už k filmu. Hra mě minula, jen jsem furt poslouchal, jak to všichni kolem dokola "pařej". Možná díky tomu teď nejsem faded troska a nevypadám jak leukemik. Ragnar Lothbrock bohužel neměl štěstí na synka, jako ve Vikings, tudíž se musí spokojit s transkou, ale jinak je správně ujetej, hází ty svý (teď už asi ověřený) šibalský pohledy a celýmu tomu dokonalýmu vizuálu dává trochu lidskosti a herectví, ačkoliv k tomu člověk nemusí být zrovna Alpačíno. Orkove jsou správně hnusný, namakaný a je tam tolik fatality momentů, že jsem se už začínal bát, že to někomu začne připadat málo akční. Přitom akce je tam dost. Pokaždý, když je nějakej rytíř rozdrcenej obří palicí mé srdce plesá. Jsem zvrácenej? Možná. Celej ten svět je ale tak promakanej a přitažlivej, že se člověk od plátna neodlepí. A jelikož filmy hodnotim podle toho jak moc koukám na hodinky, odcházim házet zlatej oblouk nebo si pohrávám s myšlenkou na sebevraždu, naděluju tu 4. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Další CGI brajgl bez ladu a skladu.Navíc bohužel i hodně nezajímavý brajgl. S velkou hromadou naprosto nezajímavých postav a celkem né moc vizuálně nápaditých bitev. Dá se to shrnout jednoduše, Je to prostě cinematic k průměrné hře natažený na 2 hodiny. ()

Shredo 

všechny recenze uživatele

Dlho očakávaný a oddaľovaný film Blizzardu, ktorý chcel v pravú chvíľu udrieť na plátna a komerčne si spopularizovať a získať ešte väčšiu priazeň hráčov. Animátorsky a graficky perfektné, no s Avatarom to ani nemôžme zrovnávať. Dej warcraftu je veľkolepý : najviac sa venoval Orkom, samozrejme tých dejov je tam viac, no bolo to spracované do pozerateľného snímku s obstojným scenárom a hercami. Možno pre zainteresovaných, ktorí za touto hrou strávili mesiace hrania to má ešte špecifickejšiu hodnotu, ako aj pre mňa. Musela by to byť veľká blbosť, aby sa mi to nepáčlo. Pardon za neobjektívnosť. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vizuálně Warcraft ani Duncan Jones nezklamali. Je opravdu na co se koukat a především zpracování Orků bere dech a donutilo mě se na film podívat ihned podruhé. V obou případech film exceluje a selhává ve stejných aspektech. Oslnivá vizuální stránka nenabídne slabý moment, prostě neklopýtne. Horší už je to samotným příběhem, který vrhne diváka doprostřed konfliktu, který do konce snímku nedostane celistvý tvar a divák, který k značce Warcraft v žádné z jejích podob nepřičichl bude buďto ztracen v časoprostoru, nebo si odnese zážitek "jen" z dalšího řadového akčňáku se zelenými monstry ala Hulk. Warcraft má k řadovosti daleko, ale právě jeho koncepční uchopení mu tuto nálepku v mnoha očích přiřkne. Trochu vypravěčské velkorysosti, tzn. vymazlený aspoň čtvrthodinový prolog, více času jednotlivým postavám, abychom alespoň trochu chápali jejich motivace, studio Duncanu Jonesovi neposkytlo a opět krátkozrace přistoupilo ke kultu, který se pro něj mohlo stát zlatým dolem. Ne úplně se vydařil casting jednotlivých rolí, kdy třeba vynikající Ben Foster se do role kouzelníka zoufale nehodí a i další lidské postavy postrádají ve svých partech potřebné charisma. Dominic Cooper je potom absolutní miscast, stejně jako Viking, Travis Fimmel, který na roli ne nepodobnou Mortensenovu Aragornovi zatím určitě nemá. A dostávám se zpátky k Orkům, kteří při hodnocení Warcraftu v mých očích dominují a z nichž jeden má tolik charismatu jako všichni lidi dohromady, což možná nebyl záměr, ale do příště by to chtěla minimálně srovnat. A my všichni věříme, že PŘÍŠTĚ bude. 65% ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv o světě Warcraftu nevím takřka nic, tak jsem se bavil. Jen ten casting se až na pár výjimek (poloorčice a Fimmel aka Ragnar) podle mě moc nepovedl, řada lidí tam působila jalově. CGI dosáhlo velmi dobrých kvalit s patřičnou stylizací a příběh taky rozhodně nenudil. ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek Warcraft universa a taktéž bývalý hráč World of Warcraft a Warcraft her obecně dopředu přiznávám, že moje hodnocení bude ovlivněno právě tím. Většinu postav znám, svět a jednotlivé lokality taky a malé nuance (polymorph, murlock...) potěší opravdu jen člověka zasvěceného. I bez toho si však troufám tvrdit, že od dob Pána prstenů jde rozhodně o jeden z nejlepších fantasy filmů. Sympatické postavy, ačkoliv mi trochu vadil Khadgar, ale Lothar s Medivhem to jasně přebijí. Nádherný vizuál a soundtrack taktéž (ten samý skladatel, co tvoří hudbu k GoT, může to dopadnout zle?) For Azeroth! For the Alliance! ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

V subžánru videoherních adaptací se jedná každopádně o nadprůměrný kousek, ve kterém nechybí svižný děj, povedeně sestříhané přehledné souboje/bitvy, příjemná hudba a vymazlený vizuál (většina herních předělávek, co jsem viděl, byly ovšem pěkné exkrementy). Škoda jen (až na Forstera) druholigového hereckého ansánblu trpícího xichtovou obrnou ... 70% ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele

Od Warcraftu jsem nic moc nečekal, bylo to nečekaně slušný překvapení. Především taková ta brutalita se zabíjením nevinných lidí, která se moc v podobným žánru na stříbrným plátně nepředstavuje, mě bavila hodně, že si jí dovolil přinést na plátno hned takovej obří blockbuster. 4* ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Vážení, je to rasismus a xenofobie nejhrubšího zrna. Tento film by měli zakázat v EU, protože naprosto nesplňuje kritéria evropských hodnot! Uprchlíci z orcké říše poprávu imigrují do zeleného Azerothu a těší se, jak se tam díky své barvě kůže integrují. Jenže narazí na bezcitnou V4, kteří stavějí nejenom magické ploty, ale hodlají snad ty nebožáky pobít. Ještě že tu máme vítače Merkeldiva a dobrovolnickou jednotku působící v uprchlickém táboře, která alespoň poskytne uprchlíkům nezbytné Palivo. Doufám, že V4 dostane v dalším díle rozum a Azeroth může být konečně obohacen. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Wowkaři se z toho udělají pravděpodobně hnedka po první scéně, ale my normální lidi potřebujeme zkrátka něco víc. Jde o dobrý fantasy flák, který splnil očekávání diváků, fanoušků i tvůrců. Ale není to nic abnormálního, co by mě nadchlo. Světem Warcraftu jsem nepolíben a jsem doteď velice rád, že jsem nestrávil tisíce hodin u barevných postaviček ve směšných brněních jako spoustu mých vrstevníků. Film jako takový mi přijde často nelogický a pár postav dosti charakterově pochybných, snad by pomohla prodloužená verze, které se nakonec nedočkáme. Ale vesměs Warcraft baví a o to přeci jde. ()

Floydie 

všechny recenze uživatele

V první řadě je třeba říct, že film se nezabývá nějakým vysvětlováním a automaticky počítá s určitými znalostmi světa Warcraftu, což mi přijde minimálně problematické. Nabízí se otázka, zda film vůbec může stát sám o sobě. Samotná kostra příběhu není úplně špatná, ale strašně ji podkopává nohy uspěchanost vyprávění. Filmu by slušela minimálně o hodinu delší stopáž. Takhle žádná z poměrně velkého počtu postav nemá hloubku a třeba vztah Lothara a Garoby působí až nechtěně komicky. Zároveň mám dojem, že se tvůrci spálili, když se snažili přesně přenést vizuál her do filmu. U orků to funguje a vypadají trikově výborně, ale předimenzované zbroje a zbraně Aliance působí často směšně. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Na Warcraftu si najdou chyby všichni. On to nebyl tak dokonalý film, jak jsem čekal. Občasná neohrabanost filmu a některý boje, který působili, jako by čekali na povel, že už můžou udeřit, bylo do očí bijící. Digitál z toho čpěl až na půdu, některý záběry byly tak umělý, až to hezký nebylo. Ale příběh byl zajimavej, žádná černobílost aka ti jsou dobří, ti zas špatní se nekonala a já to jakž takž vsechno odpustil. Kouzlení čarodějů bylo labůžo a barevnost a rozmanitost sedla jak sviň. Mě film bavil a užil jsem si ho. A určitě bych pokračováním nepohrdl. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvým problémom filmu Warcraft je to, že celým film dokáže osloviť len veľkých fanúšikov tohto veľkého príbehu. Druhým problémom je to, že je tu príliš veľa postáv a miest a nie všetko je dostatočne vysvetlené. Možno v tomto prípade by fakt nebol na škodu rozdeliť si tento príbeh na 2 časti. Inak zvláštne efekty a PC technika dobre využitá ako aj herecké (animované) výkony. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Pooli 

všechny recenze uživatele

Ak neviete čo je Warcraft, môže sa vám zdať tento film, ako aj jeho hodnotenia nelogické. Je to v poriadku preto, že nie je primárne určený pre vás. Je určený pre desiatky miliónov fanúšikov online hry (podľa ktorej vznikol) po celom svete. Napriek tomu si myslím, že sa tvorcom podarilo nájsť rovnováhu pre nezainteresovaného diváka, ako aj zaritého fanúšika hry. Pre pochopenie, vo svete online hier je to niečo ako Simpsonovci medzi seriálmi. Hrával som ju ako tínedžer. Od roku 2004 bolo len na oficiálnych serveroch vytvorených viac ako 100 miliónov účtov! Na vlastnej Wikipédii je cca 100 tisíc strán obsahu Warcraftu. Opis fantasy sveta ma 64 miliónov slov čo je pre obraz 12 kópii celého Pána prsteňov. Mesačne je len na oficiálnych (platených) serveroch cca 10 miliónov aktívnych hráčov, 16 % z toho sú ženy. Hra sa hrá vo 244 krajinách. Ročne zarába Bizzardu hrubým odhadom 2 miliardy dolárov od hráčov len za kúpu hry a poplatkoch za servery. Predpokladá sa, že na neoficiálnych serveroch je základňa hráčov minimálne taká veľká ako na oficiálnych. To vám dáva veľmi malú predstavu o tom aký fenomén táto hra je a prečo vznikol tento film. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Pěkná práce! Povinnost pro všechny fandy Blizzardu, jejich her a hlavně renderovaných videí, jenž měnila ranou herní scénu. Ze začátku jsem si říkal, že pro tento film ještě po technické stránce nedozrál čas, ale po pár minutách se hlava chytla a začala spanilá jízda světem, který jsem tolik miloval. Jak tu někdo napsal, je to splněný dětský sen. Moc se těším na další díly. 80% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem z této adaptace tak nadšená, že mě nevýslovně děsí, že o pokračování se teprve mluví... ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Pěkná podívaná, kde dominují efekty. Ovšem opět ve finále to spadne do tolikrát zažitých klišé, že po chvilce je vám jasný, jak se budou postavy chovat a kam celý děj směřuje... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfektny dobrodruzny fantasy film,vizualne super zvladnute,pribeh bol zaujimavy,herci sympaticki,uz teraz sa tesim na pokracovanie,verim,ze bude...:-) ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Spektakulární fantasy podívaná, která však znatelně ztrácí dech v příběhové části a v obsazení. Jinak povedené a časté akční pasáže zase ztrácí kredit díky disproporcím zúčastněných aktérů a tak je výsledkem takový trochu zvláštní pokus, co osloví především fanoušky téhle značky. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama