Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 299)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to jako intro k počítačové hře, o které jsem si dlouho myslel, že jí budu chtít hrát. Ale když to skončí, je ta chuť nulová. Trochu to připomíná film pro lidi, co zapomněli, jak má film vypadat. Příběhová linie je provizorní a snaha vyslátat jí několika "hlubokými" dialogy je naprosto diletantská. Figury sympatické, ale 2D. Svět končí kulisami. Strašně rád bych viděl plnokrevnou fantasy, kterou probouzí imaginaci, ale Warcraft nabádá svým modelem "od akce k akci a mezitím se na nic neptat" spíš k pasivitě. Mrzí mě to. Duncan Jones je spoluzodpovědný za novou vlnu chytrých scífek, ale jeho první fantasy ohromí tak leda Čínu. Tam se taky fantazii meze kladou a publikum se nechá ožrat nálevem z okurek. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sympatický film. Je z toho cítiť láska tvorcov k látke a pohoda hercov na pľaci (niekedy z týchto trikových filmov jasne cítite, že to bola pred tým zeleným plátnom otrava, tu to neplatí). Je tam niekoľko zábavných ľudských momentov, aj medzi neľudskými postavami. Triky sú famózne - zarazilo ma, ako diametrálne odlišne (lepšie) vyzerá ten film na plátne ako na monitore či obrazovke. K tomu plnotučný fantasy svet s priehrštiami impozantných "exteriérov aj interiérov". A veľmi dobre zrežírované akčné scény. Vizuál proste na jednotku a tie prachy na tom vidno. No hoci to nie je zlý film, nie je ani veľmi dobrý. Problém je v príbehu. Akiste, od adaptácie počítačovej hry ťažko čakať dobrý príbeh, ale toto je to najnudnejšie fantasy bla-bla, aké si len dokážete predstaviť. Tvorcovia vedeli, že to je bla-bla, a snažili sa to prebiť živými, sympatickými postavami, ale bohužiaľ, aj napriek fajn hrdinom je to často proste nuda, hlavne niekde uprostred filmu som zrazu cítil, ako prestávam vnímať dialógy. Takže je to celkom fajn, ale človek si pri tom uvedomí, aký je napr. aj Hobit oproti tomuto vrstevnatý a prepracovaný príbeh. Celkom vážne. Bitka piatich armád je to najslabšie zo Stredozeme, ale ktorýkoľvek 10 minút z nej je zábavnejších než tieto dve hodiny. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Triky mi vyrazily dech takovým způsobem, že jsem v prvních minutách jen fascinovaně zíral na všechny ty stoprocentně realistické digitální Orky, abych je postupem času začal vnímat jako zcela plnohodnotné (nebo ještě lepší) herce z masa a kostí. To jsem nečekal. A nečekaného bylo ve Warcraftu naštěstí ještě víc, například pár zákrut, kterými se vydal příběh. Bitvy se povedly, měly patřičnou šťávu, a tu a tam při nich zemřel někdo, s kým jsem počítal minimálně do finále, ne-li do dalšího dílu. Škoda jen, že hudba nebyla trochu lepší a že se nepodařilo více využít další rasy. Ale třeba příště... Možná...? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Extáze pro fanoušky, nudařina pro zbytek. Tvůrci úplně rezignovali na to, snažit se zaujmout širší diváckou základnu. Tím pádem po superkrátkem prologu "aby se neřeklo", se jde rovnou na věc a divák se nezastaví v podstatě až do konce. Takže ve chvíli, kdy začne válčit ten s tím a tamten dělat tohle, recipient neznalý hry bude z kola ven. Je to působivá paleta obrázků, dobře zvolený casting (Patton, Foster, Fimmel), má to i slušné tempo, ale komukoliv jinému, než absolutnímu milovníkovi hry to nedovolí mít emoce a vytvořit si k filmu osobnější vazbu, tedy oblíbit si ho. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je fakt strašná pitomost. Hlášky typu "Tohle to ještě nikdy neudělalo!" a "Napáchal jsem tolik strašných věcí, ale všechny jsem zapomněl!" u mě okamžitě zlidověly a já se opravdu nemohl dočkat, kdo plácne jaký nesmysl dál. A to myslím vážně - ten film mě v podstatě bavil, užíval jsem si ho. Je dělaný se skutečným (nebo dobře imitovaným) zájmem a co dokázal Jones za 100 mega, je obdivuhodné. Působí to teda možná dojmem, že někdo vystříhal polovinu scén a naplácal dohromady dvakrát víc postav a směšných cizích slov, než měl, zároveň mě to ale svou béčkovou naivitou okouzlilo. Hodnocení je kříž - ze čtyřech hvězd vyplývá, že Warcraft je dobrý film. To asi spíš není, je ale kouzelně sympatický pitomostmi, které ti talentovaní lidé naplácali (a mezi tím nabídli i několik zajímavých nápadů). PS: Hru jsem nikdy nehrál. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • Ve filmu je království Stormwindu považováno za součást Aliance. Avšak dle předloh při příchodu orků do Azerothu ještě Aliance neexistovala. Ta byla zformována až poté, co orkové dobili Stormwind a zamířili do Lordaeronu. (Thommy91)
  • Velmi často si lze všimnout, že brnění lidí je z plastu, stejně jako meče. Hlavně ve scéně, kdy Lothar (Travis Fimmel) s Garonou (Paula Patton) prozkoumávají portál, se Lotharovo brnění i meč prohýbají způsobem, který by běžný kov nedovolil. (UncleMorty)
  • Společnost Blizzard avizovala film již v roce 2006, deset let před jeho vznikem. (mmajjkii)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama