Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 641)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mamma mia! Abbu mam rad Brosnana mam rad tak sakra co je tu spatne?! aha uz sem na to prisel 63%? Mamma mia!!!!! za co paneboze za co????? ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdybych se koukal na Mamma Mia! a měl v sobě pár paňáků, rozhodně bych se nebránil tomu zatančit si (v mém případě "zatančit") před televizí. Vlastně bych ani nepotřeboval mít promile, protože tenhle typ písniček ve mě evokuje pocit, že člověk dokáže rozbít parket, aniž by měl po ruce zbíječku či tu železnou monstr kouli, která zapřičiňuje pády obytných domů. Mám je rád a myslete si o mě, co chcete.__ Je sice pravda, že jsem přistupoval k Mamma Mia! lehce kriticky, poněvadž jsem nechápal, co může být tak gigantického na filmu, který se odehrává dáááleko od civilizejšn a není v něm jediného, záběru aniž by se tam nevyskytovalo slunce. Ale právě ta letní pohoda je geniální. Obvzlášť, když se na něj díváte v době, kdy se ptáci rochní někde u moře a vy si mažete ruce Indulonou z důvodu ovátí chladným severním větrem. A není mi tady proti srsti ani přirovnání k matrjoškám, čili slovo kýč neberu (a to jsem chodící odborník na kýč). Herci si navíc užili film opravdu z gruntu a po pravdě jsem dlouho neviděl takovou hereckou rozjařenost (Streepová je skákající dobrá nálada) a prostě všechno je moc. Ale pro jistotu: Pierce Brosnana raději uzavřete do vypolstrované místnosti a pusťte mu ve smyčce jeho song. Já vím, nemůže za to, že není Kurt Cobain, ale když tohle bylo stejné jako přejetí nehtem po okapu. Pa ram pa! ()

venus 

všechny recenze uživatele

Výborná skládačka z písniček od Abby, každý si tam může najít to svoje. Je to veselé, je to hravé, je to skoro dojemné. No ale křepčící Meryl Streep? Ne nee, to mi tam pořád nesedělo. Samotný výběr herců ala "nacpěme tam tolik celebrit, co jen to půjde" byl dost nešikovný. Chemie mezi Meryl a Piercem je dost mizerně umělá, další dva otcové byli trochu ve stínu a křečovitě chladní a "máminy kámošky" byly úplné křoví (proč Christine Baranski a Julie Walters???). Mamma Mia! mohla být fakt pecka, kdyby se trošičku zapracovalo na vyváženějším hereckém obsazení, choreografii a zpěvu. Kamera byla lehce kýčovitá, modrá je dobrá, ale všeho moc škodí. Závěrečný Afroditin pramen, který mi tolik připomínal Troškům Kameňák, si mohli tvůrci taky odpustit. Každopádně je to příjemná oddychovka, kterou řadím, do té lepší kategorie. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoci, me se to libilo - je to tim, ze ABBU zboznuji a v temze roce jsem byl na skvele dovolene na Lesbosu, takze pro objektivni hodnoceni si dle potreby srazte jednu az dve hvezdicky :) ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně TO něco, co vytváří ABSOLUTNĚ nesnesitelný film aneb dílo, které uspokojí zřejmě jen svou cílovku. Astronomická míra vlezlé sluníčkovosti paradoxně veze dobrou náladu na nezvratnou popravu. A jo, přiznávám - hodně dělá i má averze k ultrapříšerným hitům TÉ kapely. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte to, když dostanete dezert, který je až kurevsky přeslazený, že je vám tak nechutný, tak odporný, a vy ho stejně sníte? Tak přesně tohle je Mamma Mia! přepálená, překýčovaná, přeslazená, přetrapná sračka, kde prostě nevěsta je retardka, její matka taktéž a ženich "Skááj" se svojí super angličtinou, je ten největší dement pod sluncem. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento film odkládala. A teď nevím co si o něm myslet. Během sledování jsem se chvílemi dobře bavila a chvílemi se svíjela v křečích a spílala si na jakou blbost se to dívám. A jak se moje hodnocení neustále pohybovalo od plného počtu k odpadu a zpátky, rozhodla jsem se pro zlatý střed. Velkou zásluhu na pozitivech mají písničky skupiny ABBA, ač často przněné (z Dancing Queen budu mít asi noční můry), protože to je přesně to co dodává filmu šťávu. Chybou pro mě byla délka filmu, chtělo by to trochu zkrátit, některé písničky vynechat. P.S. Meryl je hvězda! Klobouk dolů. P.S.S. Zamilovala jsem se (opět) do Pierce Brosnana. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborná oddychovka, romatický komediální muzikál s nezapomenutelnými songy skupiny ABBA, což napovídá již samotný název. Vynikající herecký výkon ze strany Meryl Streep a Pierce Brosnana, oceňuji také komické napasování písní k určitým scénám. Bavil jsem se, hodnocení tedy vysoké. Byl bych býval uvítal, kdyby se při prvotním představování tří potenciálních otců Sophie, představil Brosnan jako: "Carmichael...Sam Carmichael", což by byla krásná narážka na roli, která mu seděla dokonale (není třeba upřesňovat), tohoto představení jsem se dočkal od "jiného z otců", takže jsem se jen pousmál ;) Vyloženě jsem se zasmál při scéně, kdy si Meryl vybavila tváře oněch tří mužů před dvaceti lety (Brosnan coby "hipík" apod.) Musím pochválit také zpěv herců (ano, občas to nebylo zcela intonačně čisté, ale nedíva-li se na to hudebník z profesionálního hlediska, tak si toho ani nevšimnete...je jasné, že nějakou falešnou hrůzu by tvůrci nepustili do světa), protože písničky od Abby skutečně nazpívali sami. Příjemná podívaná. [4.10.08; 19:30 v kině] ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Písničky Abby jsou skvělé a bez nich by film nestál za nic. Ten děj mohli tvůrci vymyslet o poznání lépe. Takhle to je postupem času větší a větší slátanina. Hudba je určitě nejsilnější stránkou filmu, herci jsou dobří (teda až na ty šílený protivný babky). Hitovka pro dívky a ženy, mě se to taky celkem líbilo hlavně kvůli písničkám a na Amandu se taky dobře kouká. 60% ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Pěkná volovina... Muzikály dneška už nic neznamenají, i když čerpají ze základu-původu v daleké klasické minulosti.!! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Infantilný scenár, na kolene zbúchaný, ktorý podľa režiséra potrebuje len pár výborných hercov, najznámejšie ABBA hity a žiadnu logiku. Veď ostatné sa už spraví, diváci sa chytia, aspoň na prenádhernú prírodu či pár kultových piesní. V celom filme mi akosi chýbali mozgové bunky, preto to nedokážem brať ani ako šialený pokus o zábavu . ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Film, stojící, sedící i ležící na písničkách Abby mnohem víc , než legendární Abba ve filmu. Film, proti němuž Help a Perný den jsou dějově nabité pecky, které ani hudbu nepotřebují. Meryl tradičně tradiční, Pierce jako obvykle, snad jen ten Stellan mě trochu zaujal. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná, kýčovitá, rozjařená podívaná, u níž máte chvílemi pocit, že chce kombinací profláknutých hitů, barevné líbivosti, tanečních čísel ve stylu diskoték 70. let a jalově rozvíjeného a na písně uměle napasovaného příběhu zabít dobrý vkus, ale přesto jí nemůžete upřít, že má určité kouzlo a dokáže pozitivně naladit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jedinou kritiku, kterou chápu je, že lidé s averzí na ABBU patrně trpěli. V tom případě však ale měli jít o sál vedle. Jinak film samotný je skvělý! Drive, který vás okamžitě vtáhne do děje a vyplivne až po závěrečném tónu titulků, do kterých si tvůrci rafinovaně schovali jednu z největších hitů této kapely, a to ještě v originální klavírní úpravě. Meryl Streep exceluje, Christine Baranski a Julie Walters jí zdatně sekundují. Pánské trio hrdinů také nijak nezaostává, vytkl bych snad jen ne zrovna skvělý zpěv Pierce Brosnana a jeho toporný výraz při ´áriích´, a napomádovaného Dominica Coopera, který mi k roztomilé Amandě Seyfried věru moc nepasoval. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Atmosférou a diváckým souzněním jeden z vrcholů festivalu (spolu s Be Kind Rewind). Samotný příběh je sice jednoduchý, ale hodně zachraňují písničky, nasazení herců - obzvlášť Meryl Streep, a především již zmíněná kolektivní atmosféra ve velkém sálu, kdy se závěrečné písničky doslova vytleskávaly. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Jauvajs. To bylo jak rána do koul... Co těm hercům nabídli, že do toho šli? Streep ! Firth ! Skarsgård ! Brosnan ! .... Boha jeho! James Bond zpívající v připitomnělém muzikálu, připitomnělým hlasem.... To nám Pierce dělat nemusel. O Meril a Colinovi ani nemluvím.... To jejich opravdové nadšení si nelze vyložit jinak, než že je štáb omámil nějakými psychotropními látkami. --- Abba dobrý, pár songů jsem jeden čas jel na deskách a na kazetách, ale vidět to přezpíváno touhle hereckou elitou s várkou přiblblých teenage rádoby stars.... to ne. Kdo chce vidět muzikál, ať raději koukne jinam. Tohle bylo celé jaksi volaké čudné a nemělo to nikdy vzniknout. ----------------------------------------------------------------------- Být původním členem skupiny ABBA podávám na tvůrce žalobu pro poškození dobrého jména.... ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama