Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Animácia nie taká dobrá, ako dnes, staromódne prechádzanie medzi scénami, v úvodnej desaťminútovke by nezaškodila nejaká akcia a je jasné, ako to dopadne. S výčitkami som skončil, nie sú veľmi veľké a vychutnanie dobrého príbehu (vyrovnaní súperi, ťahanie za kratší koniec, zvraty, riešenie vzťahu Superman-Lois) podporeného napínavou akciou a jemným humorom nepokazia. Škoda len, že zápletka v Batman v Superman: Dawn of Justice bola aj vďaka Batmanovi, Snyderovej réžii, surrealizmu a hlbšiemu ponoreniu do postáv využitá lepšie. Inak dobrý film, čo by nemal uniknúť žiadnemu DC fanúšikovi. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s novějším Death of Sup, který je vlastně o tom samém s drobnými změnami (např tady chybí Justice League, Lois má vztah se Supem a ne s Clarkem, atd) je Soudný den o chlup slabší. Obsahuje sice i tu část, která vyjde příští rok a věnuje se situaci po Supově smrti, ale tak nějak mi víc sedlo to novější pojetí (které se údajně víc drží předlohy). ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Megalomanská akční řežba s nebývalou mírou destrukce města Metropolis. Přišlo mi tedy docela úsměvné, jak Superman kvůli záchraně dvou lidí ve vrtulníku klidně srovná se zemí celý mrakodrap (v centru, uprostřed normálního dne), ale stejně všichni aplaudují a nikomu se nic nestane. :-) Grafická stránka a animace působí trošku chudě (ale naprosto dostatečně), postavy jsou dobře napsané, jen ten samotný příběh mne úplně nepřesvědčil, scházeli emoce a větší hloubka rozhodnutí. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl jak superman dostával fakt na prdel a muselo to přijít v animáku. Což mě vůbec nevadí :) Navíc kdyby tak akční jízdu měli natočit, tak se někdo nedoplatí. A je fakt, jak tvrdí Tosim, že tvůrci tohoto a pár dalších animáku (např. Superman, Batman public enemies), by si měli vzít na storosti i hrané adaptace, aby se dalo na co dívat, a nebylo to mrhání peněz :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Proč někdo radši vloží obrovské peníze do Singera a jeho vize Supermana než, aby natočil takových 20 filmů jako je Superman: Doomsday? Asi je málo fanoušků, kteří by dali své peníze za kreslený krvavý a drsný komiks, který převálcuje všechno, co vzniklo o supermanovi od dob smrti Generála Zoda. Krev teče i stříká, domy padají, tanky létají a Superman se dokonce předvede ve svém černém kostýmu ala Spiderman. Celých 75 minut jsem se skvěle bavil a dočkal neskutečnou porci akce a i nový pohled na morální dilema, kterým může někdy Superman procházet. Myslíte, že je to Bůh? Já si to myslel, dokud jsem ho neviděl poprvé krvácet a zůstal jsem zírat. Úžasná atmosféra doplněná dějem, který prakticky nezastaví a ve chvíli, kdy si řeknete "Bude se dál něco dít? Vždyť už mi film nemá co říct", tak se teprve rozjede ten pravý uragán akce. Tohle je ten správný Superman pro velké kluky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)
  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)
  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)

Reklama

Reklama