Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem se obával ideologického otočení o 180 stupňů, k čemuž naštěstí nedošlo (bylo to tak o 120), i tak jde bohužel o dost nepovedený film. Válečných scén je tu velice poskrovnu, sice vypadají realisticky (dobrá tradice ruského válečného filmu), ale z logického hlediska jsou dost podivné (hlavně ten pochod s bajonety). Zbytek děje se odehrává v revolučním Rusku (které je ve filmu jaksi nereálně krásné, čisté a uhlazené) a vévodí mu zcela jalová love story, kterou si scénárista prostě vycucal z prstu, nevěříte jí začátek, konec ani prostředek a je vám vcelku fuk, jak dopadne (jak asi). A ten kříž v ledu, ten už byl opravdu moc... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Admirál. No film je pre mňa skôr len takým seržantom. Zdĺhavý spektákel, ktorý sa zmieta v čudnej a kŕčovitej love story, ktorá nemá v sebe ani kúsok srdca a emócií a pripomína trápne romány ( a filmy ) od Danielle Steel alebo Rosamunde Pilcher. Snímok zachraňujú so samého dna kvalitné triky a bojové scény, aj keď ich tu zase nieje až tak veľa. A keby tu neboli vôbec dal by som z fleku minimálne hodnotenie. ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Jako fanouška všech válečných filmů mě film oslovil, i když místy byla nouze o akci a dramatičnost. Přes všechny nedostatky bitev, jak lodních tak polních, z nichž bylo nejvíce nesmyslné, jak jednotka zaútočila jen s bodci bez nábojů proti opěvnenému vrcholu s těžkým kulometem a ještě k tomu šli do útoku jako na procházce, stejně dávám za ty bitvy 4 hvězdy. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Trocha boje na moři i na souši, něco revoluce i historických faktů, ale hlavně červená knihovna plná velkých gest, vyznání a polibků pouze na hřbet ruky...Jako válečný film to pokulhává...Konstantin Chabenskij mdlý až ospalý... Elizaveta Boyarskaya kousek svého půvabu ukradla Michelle Pfeiffer a Charlize Theron... ()

Pragrik 

všechny recenze uživatele

Film bohužel nesplnil moje očekávání. Je historicky dost nevěrohodný, neukazuje hlavního hrdinu Kolčaka, jaký ve skutečnosti byl. Je zde vylíčen jako zcela kladný hrdina. Kolik lidí ale díky němu muselo zemřít? Také čsl. legionáři jsou zde poměrně ve špatném světle, včetně vydání Kolčaka na smrt. Kdo chce vědět o ruské revoluci a čsl. legionářích, určitě by se měl poohlédnout po jiném filmu, či důvěryhodnější knížce. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Film se točil rok a půl na mnoha místech Ruska. (Mertax)
  • Kolčakovi (Konstantin Chabenskij) byl slíben bezpečný odchod s legiemi z Ruska, Čechoslováci ho ale museli vydat levicové vládě v Irkutsku, aby jim povolila průjezd. Proto se nelze divit, že jeho poslední slova před popravou byla: „Děkuji, čeští psi.“ (sator)
  • Německá loď z úvodní scény z roku 1916 je Kolčakovem identifikována jako Friedrich Carl. Obrněný křižník SMS Friedrich Carl byl ve skutečnosti potopen také v ruském minovém poli, avšak již o dva roky dříve v listopadu roku 1914. (Adrai)

Reklama

Reklama