Reklama

Reklama

Danger Close: The Battle of Long Tan

  • Austrálie Long Tan (pracovní název) (více)
Trailer 3

Jižní Vietnam, pozdní odpoledne 18. srpna 1966 - tři a půl hodiny v lijáku, uprostřed bláta a roztříštěných stromů plantáže zvané Long Tan, se snaží major Harry Smith a jeho rozptýlená rota 108 mladých a většinou nezkušených australských a novozélandských vojáků bojovat o svůj život. V cestě jim stojí drtivá nepřátelská přesila jednotek Viet Congu a severního Vietnamu, která čítá přes 2000 mužů. Po vyčerpání munice, nárůstu obětí a obklíčení nepřítelem si každý člověk začne hledat svoji vlastní odpověď na to, jak triumfovat nad nejistou budoucností se ctí, slušností a odvahou. (Michnak)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (57)

ARI50 

všechny recenze uživatele

To zase něco bylo, začátek hrozný, bombardování a všichni se prochází a hrají karty jako že je ohňostroj. Herecky budiž, příběh by byl zajímavý kdyby se do něho vložilo srdce, tohle bylo hodně špatně natočené, soundtrack zlý, další válečný pokus který vybouchnul příliš brzy, konec prostě pokaždé nezachrání celý film. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Určitě musím pochválit neotřelou produkci a obsazení. Austrálie ve Vietnamském konfliktu je zajímavý úhel pohledu a určitě za originální ztvárnění si to zaslouží plus. Zbraně, organizace vojska, určitá vyhlášená nevázanost i ty jejich sranda klobouky. Akční část je pozoruhodně zábavná, byť to rozpočtem určitě neohromilo a v podstatě se to odehrává v jednom lese. Třeba dělostřelecká příprava a podpora vynikající. Ale postavy mě v podstatě ničím nezaujaly a herecky tady není moc co vypíchnout. Jinak je to celkem svěží a zábavná věc. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u jiných ne až tak známých zfilmovaných válečných střetů doporučuji si něco nastudovat i tady. Usnadní to orientaci, ačkoliv je fakt, že tady se to tvůrcům podařilo podat poměrně přehledně. Celkově se film soustředí především na samotný boj mezi ANZAC a Vietkongem, takže trochu rezignuje na postavy, ale i to krátké seznámení stačí k tomu, aby si k nim divák pocítil sympatie, což je i zásluha herců. Samotný Fimmel si ponechal něco z Ragnara, což je v tomto případě na místě, takže palec nahoru i za to. Samotná bitva zabírá většinu stopáže, což má za následek skutečnost, že místy působí staticky. Na druhou stranu z pohledu Australanů a Zélanďanů se jednalo spíš o poziční boj a snaha o autenticitu se cení. Navíc se mi strašně líbil prostor, jaký dostalo dělostřelectvo i komunikace mezi ním a bojujícími jednotkami. Od Australanů se jedná o slušnou práci, která dává vzpomenout na "vietnamské" klasiky. 80% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce není mnoho co by se tomu dalo vytknout, to je pravda, ale už po několikáté se mi v poslední době stalo, že jsem viděl film ve kterém byla dobrá akce, ale absolutně nezajímavé postavy. Netvrdím, že tyhle filmy vyžadují oscarové výkony, ale trochu víc lidské a sympatické hrdiny by to chtělo. Navíc jak podotkl Laco, tak s válkou ve Vietnamu to má společný jen příběh. Slabé 3* a promarněný potenciál.50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Travis Fimmel ( Ragnar z Vikingů) velí 108 nezkušeným Australským a Novo Zélandským vojákům proti celému Vietnamskému battalionu a je to slušná válečná řež po delší době. Po krátkém úvodu akce téměř nesešlápne z plynu a byť nejde o velkou produkci, tak to vypadá velmi dobře, postavy si divák oblíbí a fungují také emoce především v závěru. Jediné, co mě trochu mrzí, že tvůrci nenašli odvahu přidat Gore, tedy extra syrových scén jako v Hacksaw Ridge se zde divák nedočká, ale i tak je to poutavá a zábavná podívaná pro fanoušky válečných filmů, kterých je jako šafránů takřka povinnost. 75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Tento film je založen na skutečném příběhu. (Rominator)
  • Při příletu vrtulníku hraje „These Boots Are Made For Walkin'“ od Nancy Sinatra. (Duoscop)
  • Na konci filmu hraje „I Was Only 19“ od Johna Schumanna & The Vagabond Crew. (Duoscop)

Reklama

Reklama