Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Slušná zbytočnosť s fajn knižnou predlohou, s pár solídnými scénamy a s dĺžkou, ktorá naštve. 180 minút prešlo pomerne rýchlo, nesťažujem si, ale tie dve hodiny a nejaké tie minúty by sa hodili na iné projekcie, ktoré by dopadli oveľa sľubnejšie ako sfilmovaný knižný nepodarok. Ale aspoň to nevyzeralo ako paródia na nejakého super-vírus mutanta, ktorý sa chystá vyhladiť ľudstvo. I keď to zo začiatku možno trochu vyzeralo. Nebudem sa už ďalej rozpisovať, priemer, nič hollywoodského, žiadny wow movie ani herecky dobre obsadený. 50% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Neznám předlohu, ale tatínek ano, a podle toho, co říká, se to děsivě odchyluje, přimýšlí politické motivy a vraždící policisty a tak. A právě takové "jiné" momenty dělají z tohohle "filmu" klasickou patetickou srágoru, ve které stojí jediní Američani na prahu zkázy a jako správní patrioti ji v zájmu dětí a těhotných žen odvrátí. God blessed America indeed. ()

Reklama

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně atmosferický film na to, že je určen pro TV. Vydržel jsem v napětí po celé tři hodiny. Ale musím souhlasit, že je první část o hodně lepší než ta druhá. Efekty se povedly hodně, až na pár nechutných úletů (hlavně ve vesmíru, kde si někdo uvědomil, že jim chybí pár záběrů, tak to rychle dodělali) a kamera s hudbou jen dokonávají dílo + docela brutální scény:)... Moc pěkné! První adaptaci mám také rád, ale tahle mi asi přiroste k srdci víc. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se meteorologická stanice srazí s nějakým meteoritem a dopadne na zem, je to pořádný průšvih. A hlavně proto, že ve vesnici, kam družice dopadne, všichni občané (až na starého alkoholika a nemluvně) velmi rychle umírají na nějaký typ neznámé infekce, a stejně tak vojenská hlídka, která má místo prohlédnout. Na místo se vydává speciální tým mikrobiologů, kteří vezmou přeživší do tajné laboratoře uprostřed nevadské pouště, a začnou neznámý organismus zkoumat. Ale ten i přes přísná opatření opouští karanténu, a rychle se šíří k obydleným oblastem - a vše co mu stojí v cestě zabíjí. Vypadá to, že nás navštívila první návštěva z vesmíru? Tým biologů musí velmi rychle najít zbraň proti této bakterii, jinak je život na Zemi odsouzen k záhubě ... Velmi živě si pamatuji, že jsem knihu od Michael Crichtona vzal do ruky, když se přítelkyně učila na zkoušky. Ač měla strach, že ji budu rozptylovat :), kniha mě natolik pohltila, že o mě pár dní nevěděla. A stejně tak mne pohltil i tento film - i když je delší než dvě hodiny, i tak mne přichytil k obrazovce a nepustil.. Ačkoliv jde "jen" o TV film, i tak je velmi kvalitní, a řada filmových novinek by mohla závidět - jak docela slušné efekty (hlavně vlastní laboratoř), tak i příjemné herce v čele s Benjaminem Brattem... ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pro mě velkolepá hostina a zase po dlouhé době geniální sci-fi, které Vás donutí přemýšlet a více se zamyslet nad celým průběhem děje. Občas můj mozek nestíhal různé chemicko-fyzikálně-vědecké tlachanice o nesmyslných věcech, které by pochopily jiné galaxie, ale i tak jsem byl více než ohromen. Musím zde ocenit nadčasovou hudbu, která samotný zážitek ještě více umocňovala. Kůži jak struhadlo jsem měl při prezentaci vědecké laboratoře - hlavně při efektně vypiplané detoxikační scéně, která zabíhala i do těch nejmenších detailů a to nemluvím o závěrečné scéně v letadle. Byl jsem tak neskutečně namlsanej prvním dílem, že jsem si v zápětí musel pustit i druhý (i když o něco efektně slabší díl). Od konce jsem čekal něco více, ale i tak jsem spokojen. P.S. díky Livingdead za titulky :) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama